Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Arkadaşlar sizde farkındasınızdır eminim genelleme yapmıyorum ama kapalı kardeşlerimizin bir kısmı dışarılarda tesettüre uygun giyinmiyor bir tek başları bağlı ^^gelin bana bakın^^ misali bir giyim içerisindeler makyaj almış başını gitmiş vücutları ortada yani hatlarını ortaya koyan kıyafetleri giyinip dolaşıyorlar.

Bu gidişin sonu hayır değil. bedenimizi nefsimizin esir almasından sakındıralım kendimizi Rabbim ona karşı gelmekten sakınan kullarından eylesin bizi .yani takva bağışlasın hepimize. ( amin )

ALLAH (C.C) buyuruyor ki;

^^Yoksa siz Kitab'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkar mı ediyorsunuz? Sizden öyle davrananların cezası dünya hayatında ancak rüsvaylık; kıyamet gününde ise en şiddetli azaba itilmektir. Allah sizin yapmakta olduklarınızdan asla gafil değildir. İşte onlar, ahirete karşılık dünya hayatını satın alan kimselerdir. Bu yüzden ne azapları hafifletilecek ne de kendilerine yardım edilecektir.^^ (Bakara 85 )

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Böylelerini bizlerde görüyoruz ama elden birşey gelmez biz öncellikle kendi hata ve eksiklerimizi görüp düzeltmek düşer ne diyelim ALLAH islah eylesin böylelerini ....​

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Bencede ilk önce bizler kendi ayıp ve günahlarımızı gözetmeliyiz islah kelimesi yerine Rabbim hidayet ve gönüllerine iman yerlerştirsin desek daha doğru olur bence çünkü ben öyle açıklar gördümkü çok güzel maneviyata sahipler ki öyle kapalılarda gördümkü kendim den utandım nredeyse o yüzden Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin ...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Bu kardeşlerimize ancak nasihat edebiliriz.Kur'an Kerim'den ,Hadis-i Şeriflerden

Örne verecek olursak;

Bir âyet-i kerîmede : "Mü'min kadınlara söyle... başörtülerini yakaları üzerine sarkıtsınlar." (Nûr 24/31) buyururlar.Daha sonra gelen bir âyet-i kerimede ise: "... Müslümanların kadınlarına söyle, cilbâblarını üzerine sarkıtıversinler..." (Ahzâb 33/59)

Müfessirlere göre sonra gelen "cilbâb âyeti" başını örtme konusunda kadına ilave bir görev daha getirmiştir: Kadın dışarı çıktığında, yani namahremlerinin göreceği yerde, birinci başörtüsünün üzerine bir de "cilbâb" atacaktır. "Cilbâb" genellikle vücudu baştan ayağa örten ve giyilmekten ziyade bürünülen dış örtü olarak anlaşılmış ve uygulanmıştır. Ama vücudun üst kısmı, omuzları ve göğüsleri örten geniş başörtü de cilbâb sayılabilir, diyenler de vardır. (106"Cilbâb" hakkında geniş bilgi için bk. Faruk Beşer, Islâmda Kılık Kıyafet ve Örtünme 93-123) Bir diğer âyette de kadınların "Önceki cahilliyyede olduğu gibi süslenip çıkmamaları" (Ahzâb 33/33) istenir. Buna göre kadın, kaynı gibi yakınları dahil, namahremlerinin yanına, belki de süslü olabilecek birinci küçük başörtüsünün üzerinden, en az göğüslerini örtecek kadar geniş, sade ve tercihen koyu renkli bir başörtüsü ile çıkacaktır. Rengin koyu olması, süsü azaltması içindir. Yoksa renkte bir sınırlama yoktur: Ama cazip bir şekilde süslü olması mahzurludur.

Hadis-i Şerfilerde ise

"Cehennemlik bazı kadınlar vardır ki, örtülü fakat çıplaktırlar.Her iki tarafa salınırlar.Onlar cennete girmeyecek ve onun kokusunuda duymayacaklardır." (müslim)

Ebu Hüreyre -Radiyallahu anh- der ki:
"Resullulah (s.a.v.)kadın elbisesi giyen erkeğe ve erkek elbisesi giyen kadına lanet etti." Ebu Davud)

Ebu Hüreyre -radiyallahu anh-rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte.
"Cehennemliklerden iki sınıf vardırki henüz görmedim.
Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamçılar bulunup,onlarla insanları döven bir kavim.
Giyinmiş çıplak kadınlar ki bunlar Alah'a taatten dışarı çıkmışlardır.Bunlar başkalarınıda baştan çıkarırlar.Başları deve hörcüğü gibidir.Bukadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi alamazlar.Halbuki onun kokusu şu kadar uzak mesafeden duyulur."Müslim: 2128 )

Ashabı kiram'dan Dıhye'tül-kelbi-radiyallahu anh- anlatıyor:
"Bir keresinde PEYGAMBER (S.A.V.)'e Mısırdan (belli uzaklıkta,beyaz renkli ve ince olan)kubati kumaşlar getirilmişti.Ondan bir parça bana vererek:'Bunu ikiye böl, bir kısmını kendi gömleğin için kullan, kalanını da başörtüsü yapması için karına ver.Fakat ona söyle de, bunun iç yüzüne bir başka bez parçası(astar)diksin ve içinden vücudu görünmesin.'buyurdu.(Ebu Davud:4116)

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
Değerli paylaşımın için Rabbim azze celle razı olsun bayram kardeşim,
Rabbim (cc) bütün müslüman mü'min erkek ve kadınları kendine layık kul, ve bütün günahlardan uzak eylesin.

Selametle.......

Mekkeye Hasret

la ilahe illallah..

Aldığı Beğeniler
13
Takım
Fenerbahçe
kusra bakmayın engin kardeşim bi yanlışlık oldu ilk sizin paylaşımınınıza yorum yazacaktım.:)
Değerli bilgiler için Rabbim azze celle razı olsun ı emeğinize yüreğinize sağlık.

Selametle.......

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
BAYRAM abicim ALLAH razı olsun konuya açıklık getirmişsin. Eyvallah. Artık bu ayetleri okuyupta böyle olmaya dewam eden kişileride ALLAH affetsin diyelim....

PeygamberGülü

سَيِّد م

Aldığı Beğeniler
3
Melesef bunlar yaşana acı gerçekler.Hayasızlık hat safhada
Rabbim c.c razı olsun

Moda uğruna Başörtü takanlara
Süslenmede bir birleriyle yarışan kadınlara
Hayasızlıkta sınır tanımayanlara
Nasıl Ağlamayayım ki!

Üst Alt