Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Davam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
Risale Haber-CHP'nin İstanbul Sultanbeyli'den aday gösterdiği Sultanahmet Camii eski imamı Osman Nuri Bedir Zaman gazetesinde yer alan röportajında bir çok vaatler verdi.

“Dine dair problemlerin çözüm merkezi CHP'dir” diyen Bedir, Ayasofya’yı açacaklarını da ileri sürdü: “Yıllarca Tayyip Bey'le birlikte 'Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın.' diye bağırdık. Ayasofya kesin açılmalı, biz açacağız. İlk namazı ben kıldırmak isterim” dedi.

Bedir röportajında şu incileri sıraladı:

“Mustafa Kemal Atatürk benim fahri hemşehrimdir. Onun kadar İslam'ı bilen, İslam inancına, İslam eğitimine, İslam terbiyesine, İslam kültürüne sahip bir tane adam bana gösterebilir misiniz? Mustafa Kemal'i terbiye eden, rahle-i tedrisatından geçiren Osmanlı'dır. Kur'an dinlemeyi çok seven bir insan, öte tarafları beni enterese etmez.

“Liselerde de seçmeli olarak Kur'an ve hadis dersleri verilmeli. Dinini öğrenmeli her genç. İHL mezunlarının önünün kapatılması çok iğrenç bir şey. İHL'liler en az buna karşı çıkan insanlar kadar vatanını, devletini, milletini seven insanlardır. Kimse burada artistlik yapmasın. Bunlar öcü değil. Sen kimsin kardeşim, o zaman sen gitme oraya!..

“Polis okulları ve akademileri Emniyet'e bağlı, niye Diyanet'e bağlı olmasın? Daha donanımlı, daha liyakatli olsunlar.

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
keske insaalah
ayasofya camii .acilir insaallah

lakin ayasofya camii

ibadete acildiginda cok seyler
ortaya cikicak

insaallah

tesekkürler

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
“Dine dair problemlerin çözüm merkezi CHP'dir”

vay maşaAllah :)
tebessumluk bır yaklasım :)
keşke gerekli durumlarda bır olunmayı bılebılseler...
keske cıkarları soz konusu olunca bazı degerlerı kullanarak ınsanları kandırma cabasına gırmeseler...
keske samımı olabılseler...ınanabılsek...
çarşaf acılımları vs derken chp aştı olayları...
türban yasagını kaldırmak ıcın de cabaları olacaktır emınım kı :)))
sadece tebessum...

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
Bir şey Yazmama Hakkımı Kullanıyorum....Gerek duymuyorum çünki?

emeğine sağlık kardeşim.........

_SpOrTmEn_

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Beşiktaş
Buna yorum yapılmaz aslında ama yıne bir cümle söylmek lazım :)

eğer söylenenlerde azcık doğruluk payı olsa ne mutlu :)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Ayasofyanin ibadede acilisi demek haclilarin maglubiyeti demek

cok seyler var aslinda ayasofya caminin kapatilmasinda

bir gÜn biri cikip acacak insaallah

ama nasip olana kisiye
hak edene

sabahin sahibi var bekleyelim
insaallah ???

Davam

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Takım
Galatasaray
bildiğimiz seçim öncesi atmasyonları

daha neler var

"Bedir, başörtüsü meselesinde CHP lideri Deniz Baykal'ı referans gösteriyor ve tabanda bir uzlaşmayla problem çözülecek diyor. Peki ya bu işten rahatsız olanlar ?

BU KATILIMLAR BU YENİ ANLAYIŞTAN YENİDEN GÜNDEME GELEN ANLAYIŞTANTAN RAHATSIZ OLAN ÇEVRELER OLACAKTIR. HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL. ONLAR DA ALIŞIR.

Başörtüsü problemini bir oldu bitti kolaylığında halledeceklerini söyleyen Bedir'in ikinci açılımı da Ayasofya.

BEN SULTANAHMET'TE 8 YIL GÖREV YAPTIM. ORAYA HERKES SABAH NAMAZINDAN İTİBAREN SAAT 11-12 YE KADAR GELİP ZİYARET EDİYOR, GEZİYOR, BAKIYOR, İNCELİYOR, FOTOĞRAF ÇEKİYOR, İBADET DE YAPILIYOR O ZAMAN ORADA DA İBADET YAPALIM.

Cumhuriyet'in ilk yıllarında Ayasofya'nın mabet olduğunu ve Atatürk'ün Ayasofya'da mevlit okuttuğunu söyleyen Bedir, Ayasofya'da da istediğimizi yapmalıyız diyor.

BURANIN MİNARELERİ VAR MI? VAR. MİNBERİ VAR MI? VAR. KÜRSÜSÜ VAR MI? VAR. O HALDE BURASI BİR MABET BİR CAMİ OLARAK ŞU ANKİ SİLÜETİ ONU GÖSTERİYOR NİYE AÇILMIYOR? EĞER BİZ EGEMEN BİR DEVLETSEK İÇERİDE İSTEDİĞİMİZİ YAPMALIYIZ. "

Üst Alt