Estağfürullah ne hocası ..! Bir dönem ilgi alanımdı bu konu ve biraz araştırmıştım .. ( Net bile daha gelmemişti o dönemler kaldı ki google olsun hey gidi günler )
Sorun zor ama bir o kadar da güzel ..
Yanlış hatırlamıyorsam insanlar melekler tarafından korunurlar .. Bunun en büyük örneği çocuklardır mesela .. Çocukların akılları gelişmediği halde hiç biri cinlenmez öyle değil mi

Şöyle düşünelim isterseniz ..
Ben bir hırsız olsam mesela .. İçi dolu bir kasayı çalmak için planlar yapardım, içi boş olanı değil .. Cinlerin de aklı gelişmemiş insanları sömürmekten pek keyif aldıklarını sanmıyorum .. Kaldı ki zeka düşüklüğü yaşayan kimselerin boyutlara bakış açıları bizim boyutsal yaşantılarımızdan çok farklı olmalıdır .. Bazen sebepsiz bir şekilde bir yere bakıp güldüklerini, ya da aniden kızıp bağırdıklarına şahit olabiliriz .. Kimbilir onları güldüren kimlerdi ve kızdıran neydi ..?!
"Şeytan doğru yol üzerindedir" bu bağlamdan yola çıkarsak eğer cinlerinde imanı olan kimselerin akli ve imani dengelerini bozmak üzere hareket ettiklerini kabul edebiliriz .. Peki zaten aklını kaybetmişlerin durumu ne olacak ..?
Kendi adıma söyleyeyim .. Eğer " cehennem " gibi bir cezadan düşürüleceksem buyrun aklımı kim alıyorsa alsın