Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Fatıma Tüz Zehra

(Z)ama'n/sız...!

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Diğer
Estağfürullah ne hocası ..! Bir dönem ilgi alanımdı bu konu ve biraz araştırmıştım .. ( Net bile daha gelmemişti o dönemler kaldı ki google olsun hey gidi günler )
Sorun zor ama bir o kadar da güzel ..
Yanlış hatırlamıyorsam insanlar melekler tarafından korunurlar .. Bunun en büyük örneği çocuklardır mesela .. Çocukların akılları gelişmediği halde hiç biri cinlenmez öyle değil mi :)
Şöyle düşünelim isterseniz ..
Ben bir hırsız olsam mesela .. İçi dolu bir kasayı çalmak için planlar yapardım, içi boş olanı değil .. Cinlerin de aklı gelişmemiş insanları sömürmekten pek keyif aldıklarını sanmıyorum .. Kaldı ki zeka düşüklüğü yaşayan kimselerin boyutlara bakış açıları bizim boyutsal yaşantılarımızdan çok farklı olmalıdır .. Bazen sebepsiz bir şekilde bir yere bakıp güldüklerini, ya da aniden kızıp bağırdıklarına şahit olabiliriz .. Kimbilir onları güldüren kimlerdi ve kızdıran neydi ..?!
"Şeytan doğru yol üzerindedir" bu bağlamdan yola çıkarsak eğer cinlerinde imanı olan kimselerin akli ve imani dengelerini bozmak üzere hareket ettiklerini kabul edebiliriz .. Peki zaten aklını kaybetmişlerin durumu ne olacak ..?
Kendi adıma söyleyeyim .. Eğer " cehennem " gibi bir cezadan düşürüleceksem buyrun aklımı kim alıyorsa alsın :)

Verdiğiniz net cevaplarla insanın zihninde hiç soru işareti bırakmaycak açıklamalar yapmışsınız.
Allah Razı yar ve yardımcınız olsun inşaallah.
Teşekkürler.

Fatıma Tüz Zehra

(Z)ama'n/sız...!

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Diğer
”Böylece onun (Süleyman’ın) ölümüne karar verdiğimiz zaman, ölümünü, onlara, asasını yemekte olan bir ağaç kurdundan başkası haber vermedi. Artık o, yere yıkılıp-düşünce, açıkca ortaya çıktı ki, şayet cinler gaybı bilmiş olsalardı böylesine aşağılanıcı bir azab içinde kalıp-yaşamazlardı.” (Sebe Suresi, 14)

Böyle bir konuyu gündeme taşıdığınız için teşekkürler, Allah Razı olsun...

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
izninle Eksen yazdıklarına bendeki bilgiden yola çıkarak bir parça katkı sağlamak istiyorum :-;

Cinleri birer ışık hüzmesi gibi düşünebiliriz ..
bu düşüncene teşbihte hata olmaz olarak baktığım halde katılmıyorum.
Cinlerin yaratılış maddesi ateştir (bir çeşit plazma, enerjinin ışık hüzmesinden oldukça değişik bir formudur) ışık hüzmesi ateş değildir, ateş de ışık hüzmesi değildir.. ışık hüzmesinin karşılığı olarak Nur ifadesi kanımca daha bir uyar ki oda cinlerin değil Meleklerin hammaddesi olarak yaratıldığı şeydir.

..
Yanlış hatırlamıyorsam insanlar melekler tarafından korunurlar ..

evet yanlış hatırlamıyorsun adını da biz ilaveliyelim efendim onlar Hafaza (koruyucu melekeler) olarak adlandırılırlar.

Bunun en büyük örneği çocuklardır mesela .. Çocukların akılları gelişmediği halde hiç biri cinlenmez öyle değil mi :)
cinler onlara zarar vermez ilgilenmez mi demek istemişsin burada.. eğer demek istediğin öyleyse, çocuklarda cinlenebiliyorlar (Allah esirgesin tabi)
..............
Cinlerin de aklı gelişmemiş insanları sömürmekten pek keyif aldıklarını sanmıyorum ..

sömürmek mi... iyiliğin olsun. Onların sömürmek gibi bir dertlerinin olduğunu hiç sanmıyorum hatta sanmaktan öte eminim. bu konuda bişeyler okumuştum hadislerde.

Eğer " cehennem " gibi bir cezadan düşürüleceksem buyrun aklımı kim alıyorsa alsın :)

bu cümlenin altına kalıbımı imza olarak bırakıyorum ve aynen diyorum:p

Kullanabilirler .... Araç olarak kullandıkları insana ...

Araç olarak kullanmak mı.. yani şeytanın çocukları şeklinde bakarsak olaya ancak, imanlı kimselere ulaşmak için araç olarak kullandıklarını söyleyebiliriz ..ki bundan o kadar da emin değilim ,kendi adıma.

Bu cinlerinde tıpkı bizler gibi imanlı ve imansızları, ciddi ve gayri ciddi olanları var ..
Kimbilir insanlarla uğraşanların nasıl bir menfaatleri söz konusudur .. Belki bizden çıkan şualarla beslenenleri vardır ya da şeytan onlara bir şeyler vaat etmiştir .. Bilemeyiz .. Yanlız şunu iyi biliyorum .. Bu varlıklar hakkında fazla derinsel düşünmemek gerek ..

Onlar kendilerine zarar verildiği zaman zarar veriyorlar ...
menfaatten ziyade insanların sınır ihlalleri veya kalkan eksikliği ile alakalı bir durum diye düşünüyorum....bendeki bilgi bu yönde ilavelemiş olayım.

misal ; haklarında derki kayıtlar: onların bize benzer tarafı seninde dediğin gibi müslümanları ve kafirlerinin olması gerisi farklı.. gece onlara kullanmaları için verilmiş, hayvanların tersi ve kemikler(açık ifade kllanmadım anlaşıldığını düşünüyorum) onlara yiyecek olarak verilmiş, topluluk olarak konakladıkladıkları çokça bulunabildikleri yerlerin temiz olmayan yerler olduğu ifade edilmiş (tuvaletlerde dahil)... tüm bunları bir araya getirdiğimizde onların kullanım alanlarına kalkansız( muhafazateyn sureleri veya en basitinden euzu besmelesiz) dalış yapmak zarar görmek için yeterli.

yani düşünmeye gerek yok daha önce ilim sahipleri tarafından yazılıp çizilenleri bilhassada ayetleri hadisleri okumak yeterli diye düşünü,yorum.. sonuçta koca bir sure var bu adla.

bilgim ve anlayışımca katkı yapayım istedim, yani hep senden alıntı yaptım diye sıkıntı olmaz değil mi :Smiley (74):

Üst Alt