Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ervah

Başyücelik

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Toptaşı Cezaevinde, bir buçuk sene içinde, ayrıca birkaç yıllık kaza namazı kıldım ve bulutlar dolusu ağladım.

Bugün tek hasretim ,işkence şartlarından uzak olmak şartıyla o gözyaşı...Okadar ezildi ki orada nefsim ,zindandan çıkınca benden intikam almaya kalktı ve ilk iş olarak gözlerimi kuruttu.1962 başından beri gözlerim kurumuş çeşme; ve ben , göz yaşından uzak kaldıkça fikir ve harekette ne olursam olayım,duyguda bir kütükten farksızım...

Göz yaşını kaybeden, gözlerine biber doldursa yeri... İsrailoğullarından biri Allah'a hitap ediyor:
- Yarabbi, ben ne günahlar işledim ve sen bana onların cezasını vermedin!
Allah onun peygamberine vahyediyor:
- Git ona de ki, ben kendisine cezaların en büyüğünü verdim ama, farkında değil.. .Ondan gözyaşı ve duayı kaldırdım!
Herkesin kahkahadan kopacağı, zıplayacağı sözde saadet şartları içinde, beni bulutlar dolusu gözyaşı nasibine kavuştur, Allah'ım! Ağlayabilmek için ille yılanlı kuyuya düşmek mi lazım?... Asıl dünyanın en korkunç yılanlı kuyu olduğunu anlamak yetmez mi?
...................

-NFK-

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Kitaptan birkaç alıntı... Hapishane; içinde unutulmuş insanların hayaletleri gezen bir ortaçağ kalesi... Yalnız,ıstırap çekeyim diye şuurum bana bırakılmış,gerisi tamamen elimden alınmış gibi bir hal içindeyim. Bana kalırsa zindan adamının en acıklı anı sabahleyindir.Gözlerini açar açmaz idrak ettiği an...Eşya ve hadiseleri yerli yerine koymak için biraz zahmet çeken şuuru hemen kıvamını buluyor ve şu sözü söylüyor:'Daha dokuz ay yedi günün var!Unutmak istiyorsan tekrar uyu!'Fakat ne mümkün?Uyku size hakkınızı teslim etmiş bir fırın gibi artık hiçbir lokma vermez.Unutma,unutkanlık ekmeği bu kadardır yenmiş ve bitirilmiştir.

Izdırap ve gözyaşı ile harmanlanmış bir kalemden hapishane yıllarının günlüğü mükemmel bir paylaşım saygılar...

Üst Alt