Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Fırtınalı karanlık bir gecede evsiz barksız bir garip bir adam sığınacak yer arıyordu.Kapısını çaldığı yaşlı cimri bir kadın "İsterseniz grin ama "dedi."Ne yiyecek var evde ne yatacak bir yatak..şu tek yatak bana ait.siz sandalyede uyuyacaksınız"
Adamın karnı çok açtı öylede olsa kabul etti.Girdi içeri ateşin yanına oturdu cebinden çıkardığı çiviyle oynamaya başladı.
"Şu çiviyi görüyormusunuz?inanmıyacaksınız ama dün akşam çok güzel bir çivi çorbası pişirdim ben isterseniz sizede bu akşam pişirebiliri."
"Çivi çorbası ha?olurmu öyle şey inanmıyorum"
"Yaşlı kadının kafası karışmıştı meraklandı da üstelik."Sizin tencereniz ve suyunuz varmı?dedi garip adam.
"Elbette dedi yaşlı kadın bir tencereye su koydu getirdi.Birlikte mutfağa geçtiler.Adam tencereye çiviyi attı kaynaması için ocağa koydu"
"Biraz tuzunuz ve karabiberiniz varmı?"isteksizce belki dedi kadın)Çiviyi çeşni vermek için bir dolaptan tuz ve karabiber çıkardı.Yaşlı kadın kaynamakta olan tencerenin kapağını kaldırıp bakarken garip adam iç geçirdi.
"Şöyle yarım baş soğan olsaydı fena olmazdı"
"Ah biraz var sanırım dedi kadın çivili çorba hayali kurarken kilerden soğan aramaya gitti.Garip adam kadının açtığı sandığın yiyecek dolu olduğunu gördü ama hiç belli etmedi.sonra 5-10 dk pişirmeye bıraktı.Çorbayı karıştırırken söylendi;"Bu soğanla birlikte biraz patates ve havuç da olsa ne güzel olurdu.Hani olsaydı diyorum"
Yaşlı kadın yine kilere koştu.Çorba mis gibi kokmaya başladı."Akşamları çivi çorbasının etlisini ben pek severim biraz et olsa kral yemeği olurdu bu"dedi adamYaşlı kadının getirdiği bir parça etide kattılar.Çorba pişetken adam masaya baktı;benim çiviliçorbam güzel bir masa örtüsü üstünde ne güzel yen ir.
Kadın güzel bir masa hazırladı"Bu çorbanın yanında birazda ekmek olmalı dedi adam.Taptaze bir ekmek getirdi.Gerçekten çok iyi bir çorba olduğu belliydi.İyi bir yemek yediler.Yaşlı kadın o güne dek böyle güzel yemek yemediğini söyledi.Karşılıklı öyküler anlattılar.Yaşlı kadın gariban adama yatağında yatabileceğini söyledi.Kendisi sandalyede yatacaktı.Adam yatağa uzandı derin bir uyku ya daldı.Ertesi gün gidrken yaşlı kadına konukseverliği için teşekkür etti.
"Hayır hayır asıl ben teşekkür ederim dedi kadın "Çünkü siz bana bir çiviyle nasıl çorba pişirebilineceğini öğrettiniz"
alıntı

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
başlığı görünce bende yemek tarifi falan sandım:)

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
guzeldı elıne saglık ALLAH razı olsun..

Üst Alt