Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Bugün okulda politika dersin de Dünyanin en büyük sirketinin malesef Coca Cola oldugunu söylediler
Coca Cola günde tam 1.6 milyar sise satiyormus
bu cok büyük bir rakam malesef :(

ama beni etkileyen hatta üzen bu degildi baska bir seydi ögretmenimiz bize bir soru sordu
Coca Cola icecek disinda baska ne satiyor diye
buna hic kimse cevap veremedi

sonra nedese iyi Coca cola icecek haricinde Bati stilinide satiyor :( :( :(
insanlar batilasmaya tesvik ediliyor ister istemez

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
Originally posted by yarali-gönül
ama beni etkileyen hatta üzen bu degildi baska bir seydi ögretmenimiz bize bir soru sordu

Mukemmel ama aci bir Tespit....
Ne yazikki bunlari coca Cola reklamlarindan gorebiliyoruz :(
Daha dogrusu ulkemizde yayinlanan reklamlardan :(

Allahima sukur,uzun bir zamandan beri Coke icmiyorum :]

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Yaklaşık bir senedir bende ağızıma kola koymadım.

Aslında koymak istemiyorum. Ama gazoz içiyorum. Kola biraz midemi bulandırdı.

Artık Türkiyede dahi her şey hazırlara dönüyor.Hiç sağlıklı beslenmiyor yeni nesil.Çocuklar küçük benden 3-4 yaş.Ama maşallah mayalı hamurlar. :) Bana kuş bakışı bakıyorlar. Sade bunun ile kalsa iyi, kilolularda. :(

Sanırım hep hazır şeyleri yemekten kaynaklanıyor.

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Evet günümüzde artık herşey hem batıya özenç hemde hormonlu ve bir takım kimyasal maddeleri içeriyor onun için yetişen nesil hem metopolizmaları bozuk hemde çok çürük bir nesil...Hani Sevgili Rasulumuze yapılan hakaret dolayısıyla şu yasaklar başlatıldıda millet biraz daha bilinçlendi yada daha fazla yankı getirdi çünkü bundan öncede bazı azınlıklı müslümanlar Ebul Garip hapisanesindeki olan işkencelerle de veya Filistinde olan zulumlerle de bazı batı ürünlerini tesbit edip kullanılmaması yönünde teşvik etmek amaçlı bir takım ürün adları vermişlerdi ...
İnsan bunlara bakınca hayret içinde kalıyor inanın içlerinde hemen hemen baya kulandığımız ürünler var peki biz ne kullanalım diyesimiz geliyor çünkü bunların türkiyede alternatifi ne ? bunu hiç yazmamışlar hep kullanmamamız gerekenler var ya yerine ne kullanalım !!!!!.... demek istediğim oki meyer nekadar batılaşmışızda haberimiz olmamış ....Çünkü karşılında kullanacak yerli ürün yok....YADA ÇOK AZZZZ

şimdi buraya elime geçen bazı yasak olan ürün adlarını yazıyorum...omo,rinso,signal,yumoş,komili,lipton,arıel,ipana,ace-alo,prima,algida,nestle,maggi,loreal,boss,kıwı,adidas,pepsi,caco cola,danone,nokıa,cakve,sana,knor,besel,max,cornetto,turkuaz,cappy,sprınt,elidor,cif,domestos,dove,vim,rexona LİSTE DAHA ÇOKKKK UZUN ben buraya kendime göre önemlilerini aldım yani bunların çoğunu kullandığım için ağzım açık kaldı

inanın bunlar bir kısmı liste daha çok uzun ben şaştım yani bukadar yabancı ürün kendi şahsım adına yazayım ben bunların çoğunu inanın yerli ürün zannediyordum demekki içimize okadar girmişlerki ben bunların yabancı oldunu bile bilemiycek kadar cahil kalmışım...vahhhh bana vahhhlar banaa ;( ;( ;( ;(

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Haklısınız Fzehra abla insan şaşırıyor ve yerli ürün sanıyor
geçen diş macunu almak için markete gittim signal ve cogate boykot malları arasında zannediyordum(ki sadece üç çeşit diş macunu vardı rafta signal-colgate-ipana) hatta arkadaşın birini de gördüm uyardım signal alma diye vel hasılı ipana aldık ve eve gelip ipananında boykot malı oldugunu görünce çok moralim bozuldu ?( :(
Marketlere bakıyorsunuz sadece yabancı ürün satıyorlar ne olacak bizim halimiz bilemiyorum seçenek bile sunmuyolar ?(

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
omo,rinso,signal,yumoş,komili,lipton,arıel,ipana,ace-alo,prima,algida,nestl
e,maggi,loreal,boss,kıwı,adidas,pepsi,caco cola,danone,nokıa,cakve,sana,knor,besel,max,cornetto,turkuaz,cappy,sprınt,e
lidor,cif,domestos,dove,vim,rexona

cok haklisin ablam
öyle bir alistirilmisizki malesef hep bunlardan aliyoruz bunlardan almasak baska bir markaya yönlesek onlarda malesef iyi olmuyor
bir markayi kullaniyorum diyorum bu marka yahudi baska markaya geciyom oda yahudi cikiyo
artik malesef göz yumuyoruz ister istemes :(

ne alacagimizi sasirdik
hersyleri ellerine gecirmis
bu yazdigin markalarin yarisini kendim kullanmaktayim hatta hepsini desem daha iyi olur :(

berfinn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : Hekimoglu
Originally posted by yarali-gönül

Mukemmel ama aci bir Tespit....
Ne yazikki bunlari coca Cola reklamlarindan gorebiliyoruz :(
Daha dogrusu ulkemizde yayinlanan reklamlardan :(

Allahima sukur,uzun bir zamandan beri Coke icmiyorum :]

Üst Alt