Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Orjinal Yazarı ExELaNcE
Orjinal Yazarı silaucan

gerçekten Allah'tan layıkıyla korkan hiçkimsenin eş üstüne eş almayacağını ve almaması gerektiğini düşünüyorum.......

?( ?(

silaucan kardeşim;Yazmadan önce biraz daha düşünmek lazim..Araştirmak lazim..

BEN BUNU SÖYLERKEN ÇOCUĞU OLMADI DİYE BOŞANILAN EŞİN GİDECEK BAŞKA YERİ OLMAMASI VE MAĞDUR OLMASI AÇISINDAN BAKMIŞTIM OLAYA VE HALA DA YANLIŞ BİRŞEY DÜŞÜNDÜĞÜMÜ DÜŞÜNMÜYORUM,BEN HÜKÜM VERMİYORUM HADDİM DEĞİL,FİKRİMİ BELİTTİM SADECE.......

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
cocugu olmayan bayan neden maadur olacakmiski
islama göre 2. evlilik diye bir sey var maaduriyet durumu yokdur ortada illede cocuk isteniyor ise
ama bizim erkekler 1.hanimdan cocuk olmadigi zaman
onu bosuyorda maadur birakiyorsa o erkegin sucudur islamin degil.

kocasi ölen bir bayani düsünün
-babasi
-amcasi
-dayisi
-abisi bakmak zorundadir ama nerde böyle akraba-i talukat
bu devirde bunlar islamin degil akrabalarin suclaridir.
maadur birakilmissa bir bayan,birakanlar utansin.

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Orjinal Yazarı silaucan
Orjinal Yazarı ExELaNcE
Orjinal Yazarı silaucan

gerçekten Allah'tan layıkıyla korkan hiçkimsenin eş üstüne eş almayacağını ve almaması gerektiğini düşünüyorum.......

?( ?(

silaucan kardeşim;Yazmadan önce biraz daha düşünmek lazim..Araştirmak lazim..

BEN BUNU SÖYLERKEN ÇOCUĞU OLMADI DİYE BOŞANILAN EŞİN GİDECEK BAŞKA YERİ OLMAMASI VE MAĞDUR OLMASI AÇISINDAN BAKMIŞTIM OLAYA VE HALA DA YANLIŞ BİRŞEY DÜŞÜNDÜĞÜMÜ DÜŞÜNMÜYORUM,BEN HÜKÜM VERMİYORUM HADDİM DEĞİL,FİKRİMİ BELİTTİM SADECE.......

SİLAUCAN KARDEŞİM
yazmış olduğum cevapta sizi üzmek gibi bir gayem yoktu..Allah'tan layıkıyla korkan birisi için diyorsunuz ki;eş üstüne eş almaması kanaatindeyim..diyelim ki adam 2.eşini aldi..bu kişi sizce Allah'tan layıkıyla korkmayan birisimi?ben sizin o kısa cümlenizden düşüncenizi çözemezdim..ben de acizane düşüncemi paylaşayım:İslamın haram kılmadığı bir konuda bana göre haram deme yetkim yoktur..Sizin cümlenizdeki Allah'tan layıkıyla korkan hiçkimsenin kelimesi biraz ağır kaçmış..adamın 2.eş hakkı varsa ister kullanır ister kullanmaz..ama bu haklarını kullananlarada günahkar gözüyle bakmamak lazım diye düşünüyorum..

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Original von OTORITER
Original von *perwerder*
hocam sağolun.....

estegfirullah,o sizin teveccühünüz perwerder hocam
Otoriter abi sence sorun erkekde ise ve kadin illede cocuk diye tutturup kocasini bosuyosa sence bu nasil bir durum
kendinde düsün
hem erkek hanimin izni olmadan evlenemez
evlenirse ihanetdir X(

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
BENCE HERKES FİKRİNİ SÖYLEMELİ ANCAK DİNİN İÇERİSİNDE GÜNAH YA DA HARAM OLMAYAN BİR HÜKÜM İLE İLGİLİ YORUM YAPILIRKEN DUYGUSAL DAVRANIP HELALİ HARAMLAŞTIRMAMAK LAZIM.DAHA AÇIK BİR İFADE İLE DİNİN HELAL KILDIGI BİR ŞEY BENCE ŞÖYLEDİR BÖYLEDİR DEMEMEK LAZIM ELİMİZDE ALLAHIN İPİ VAR BİR DE SÜNNETİ SENİYYE VAR,İCMA VE KIYAS VAR,EGER İNANAN İNSANLARSAK BUNLARIN DIŞINDA BİR ŞEYİ VEYA KENDİ YAPIMIZI GÖZÖNÜNE ALARAK YORUM KATMAMALIYIZ.AMACIMKİMSEYİ ELEŞTİRMEK DEGİL , İLLAKİ KİŞİLER ALINABİLİR SÖYLEDİKLERİMDEN HAKLARINI HELAL EETSİNLER ANCAK DURUM BU...

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Maximillian abi ama kadinin rizasi olmadan evlenemessin sence ha ngi adin gidipte kocasini kendi eliyele baska bi kadina bas göz eder

Lütfen kadinin durumu acisindna bu olaya bide bakin
ya kadin delirip kafayiy erse sence bu dahami hos
ben söyliyeyim benim olmasa ben asal izin vermem
ama eger kendisi istiyorsa bende güle güle derim ve bosarim hayatta öyle bir kisiyle yasamam
kendi careme kendim bakarim X(

Maximillian

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Her ne kadar nefsimize hoşgelmese de durum bu.fakat gerçekten kadın açısından da düşünmek lazım tabiki.ancak dinimiz demiyor ki illaki git evlen.sorun ne kardeşim biliyormusun bazı hükümler gerçekten nefsimize zor geliyor.peygamber bile bir kaç evlilik yapmış.eşleri bile birbirlerini kıskanmışlar.hatta birisinin evinde bal yemiş diye bunu sorun ettiklerini görünce balı kendine haram etmiş.bununla ilgili ayet inmiş ve Allahın haram kılmadığı bir şeyi kendine haram etmemEsi istenmiş.
Genelde ne görüyorum biliyormusunuz (bu benim eşimde de mevcut) mümine kadınlar islam dininin kendilerine haksızlık yaptığını ve kadıın haklarının azınlıkta kaldığını söylüyorlar.(kadınlarla ilgili bir hükmü dile getirdiğimizde sanki erkekler kayırılmış gibi hemen feminist kesiliyorlar.bu hükümler niye böylerdir,hikmeti nedir açıkçası biz de pek bilmiyoruz.)

ŞİMDİ ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYI DİLE GETİRECEM:ERKEK GERÇEKTEN İNANÇLI VE EŞİ DE İNANÇLI İSE ( VE ÇOCUK SAHİBİ OLMA ARZUSU AĞIR BASIYORSA DAHİ ) KESİNLİKLE EŞİNİN RIZASINI ALMADAN EVLENMEYECEKTİR.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Orjinal Yazarı Maximillian

ŞİMDİ ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTAYI DİLE GETİRECEM:ERKEK GERÇEKTEN İNANÇLI VE EŞİ DE İNANÇLI İSE ( VE ÇOCUK SAHİBİ OLMA ARZUSU AĞIR BASIYORSA DAHİ ) KESİNLİKLE EŞİNİN RIZASINI ALMADAN EVLENMEYECEKTİR.

++++++ yürekten katılıyorum,çünkü kadınların dönüp gidecekleri başka bir yer yok,malesef yok.....

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Orjinal Yazarı Maximillian

bende sabahtan beri onu söylemeye calisiyorum Maximillian abi
Erkek elbette evlenebiir ama hanimin izni omasi sartiyla yoksa degil

Efendimizin durumunu karistirmayalim omu istedi okadar evliligi
Ona Allah c.c. tarafindan emredildi ve hepsininde meselesi ayri

OTORITER

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı yarali-gönül
hem erkek hanimin izni olmadan evlenemez
evlenirse ihanetdir
X(