Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ÇOCUKLARA ÖLÜMÜ ANLATMAK

Çocuklar ölüm gerçeğine farklı tepkiler verir. Okulöncesi dönemdeki bir çocuk, ölümü geriye dönüşü olan bir olay zanneder. Onun tahayyülünde kişi, o an için yok olmuştur, ama geri gelecektir, işlerini başka bir yerde yürütmektedir.
6-9 yaş arası çocuklar ise, ölümün geriye dönüşü olmayan bir durum olduğunu kavramakla birlikte kendisinin ve sevdiklerinin ölmeyeceğine inanır.
9-12 yaş arası çocuklar, ölüme dair neden-sonuç ilişkili geliştirirler.
12 yaşından büyük gençler ise artık ölümü bir yetişkin gibi algılar. Ölüm ile ilgili felsefi düşünceler geliştirir ve hayatın anlamını araştırırlar. Dolayısıyla, çocuklarla ölümle ilgili duygular ve ölüm gerçeği de paylaşılmalı, ancak bu paylaşım çocuğun yaşına ve algısına uygun düzeyde yapılmalı.
Çocuk ölümle ilgili sorular sorarak olayı detaylandırmak ister. Çocuğun soruları açık ve doğru biçimde cevaplandırılma!!. Çünkü eğer çevreden yanıt alamıyorsa çocuk kendi içinde yanıtlar aramaya yönelecek ve sonuç olumsuz bir sürece girebilecektir.
Eğer cevabını bilmediğimiz bir soru sorarsa geçiştirici bir cevap verilmemeli, cevabını bilmediğimiz açıkça belirtilmelidir. Çocuk 9 yaşından büyükse, dilerse cenaze törenine katılabilir.
,
(Semerkand Aile'den)

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
tesekurler bu guzel bilgiler icin ...

ALLAH razi olsun ..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Bilgiler için teşekkürler..Allah razı olsun

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Evet çok değerli bilgiler sağolun,benim oğlum 8 yaşını yeni bitirirken bu sene dedemizi kaybettik çok etkilendi cenaze namazına katılmak istediğini ama mezarlığa girmeyeceğini ifade etti bende zaten öyle yapmanı istiyorum diyerek yolladım ama uzun süre unutamadı.Halada hiç bahsetmek istemiyor dedesinden içinden yaşıyor.

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Allah Teala razı olsun...

Üst Alt