Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Ömrün hangi zamanına geri dönmek istersiniz diye bir tercih hakkı tanınsa istisnasız hepimizin cevabı ''çocukluk yılları'' olurdu. Niye çocukluk yılları diye sormayın.Cevabı belli bu sorunun.Hepimizin içinde hiç büyümeyen,hiç ama hiç uslanmayan afacan bir çocuk var çünkü.

Sevilmeden de sevebilmenin,almadan da verebilmenin yani ki karşılık beklemeden yürek açabilmenin hayatımıza kattığı bütün anlamları yok eden bu tekdüzeliğe başkaldırının adıdır çocukluk.

Her ilişki adı konulmamış bir pazarlığa dönüşür. Dostluklar,arkadaşlıklar,akrabalıklar ve sevgiler karşılıklı beklentilerin ördüğü soğuk ve samimiyetsiz birer alışveriştir artık.

Çocuk, kavga ederken de, küserken de, barışırken de, ağlarken de, gülerken de,severken de, öfkelenirken de hesap yapmaz.Aklın kuru yargılarıyla değil de gönül sıcaklığıyla bakar dünyaya...

İstemez misiniz? Hayata bir çocuğun gözüyle bakabilmek,bir çocuğun gözlerindeki ümidin,bakışlarındaki saflığın ve ellerindeki günaha bulaşmamış temizliğin sahibi olabilmek yeniden.....

Talat Ülker(Kar Sesi adlı kitabından alınmıştır.)

HayalMavisi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
kim istemez ki...

işte ana-baba olmanın lezzetli yanlarından biri de yeniden çocukluğumuzu yaşama şansımızı kazanmış olmamız.

ben 15 aylık oğlumla hayatı yeniden keşfetmeye başladım.
daha önceleri heyecan vermeyen şeyler bir bakıyorum ışık ışık parlıyor gözlerimde.

önümüz karlı kış :)
ilk kar yağdığında minik avuçları içine koyacağım kar taneciklerini inşallah.
eriyip gitmelerini izlerken avucunda,
şaşırırken bakışları,
boncuk boncuk bir yüzüme, bir avuç içine bakarken
gülümseyeceğim ona.

hayat okadar muhteşem ki yeniden yaşama şansını yakaladığında.

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Allah bağışlasın evladınızı,siz çocuklaşmaya başlamışsınız ne güzel :pbir çocuğun güzel yüreğiyle büyüdüğüne şahit olacaksız,Allah(c.c)herkese hayırlı,temiz evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin(amin)

Üst Alt