Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Vaktiyle tevhid erbabından büyük bir zat ömrünce çölde yapayalnız yaşadı.Yanında ne kova vardı,ne ibrik nede ip.Yanına ne su alırdı,ne yol azığı.Sonunda koynuna bir lokma ekmek koydu.Kah onu koklar,Kah eline alır,kah acizler gibi kıvrılır onunla yatar,uyurdu.
Onun bu halini gören bir adam,
"Sonunda böyle yaşayacak olduktan sonra neden bunca zaman öyle bir hayat yaşadın?Sebeb neydi buna?dedi
Muvahhid derviş dedi ki;
"Bende zaten yaptıklarımın cezasını çekiyorum benim o yalnız yaşantım bir vehimden ibaretti gurur ve gaflet içindeydi.Bütün yaptıklarım nefis davasının ta kendisiydi.Ancak şimdi mana bana birazcık parladı.Gururumdan tövbe etmek nasip oldu.Şimdi her an biraz daha tövbekar olmaktayım.
(Haktan gayri birşeyle yaçamak kulluğun delili olabilirmi hiç?Böyle yaparsan Haktan gayri bir şeyin kulun olursun.Eğer bir kıl kadar bile seni bağlayan birşey varsa kıl kadar kayıt içindesin demektir.Herşeyin bu uğurda önünden kalkması lazım.Halbuki sen her an biraz daha kendine mukayyet olmaktasın.Ölünce hertürlü emel-den kurtulacaksın bunu biliyorsunda neden ölüme bağlanmıyorsun?Bir yapraktan daha taze daha yeşil değilsin!)

alıntı(F.Attar)

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
:tıktık:Rica ederim Merve gözlerine sağlık

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175