Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Çöp Tenekesi

49-791113956770.jpg

Yaşlı bir adam emekliye ayrılır ve kendine bir lisenin yanında küçük bir ev alır. Emekliliğinin ilk birkaç haftasını huzur içinde geçirir; ama sonra ders yılı başlar. Okulların açıldığı ilk gün dersten çıkan öğrenciler yollarının üzerindeki her çöp bidonunu tekmelerler, bağırıp, çağırarak geçer giderler. Bu çekilmez gürültü günler sürer ve yaşlı adam bir önlem almaya karar verir.

Ertesi gün çocuklar gürültüyle evine doğru yaklaşırken, kapının önüne çıkar onları durdurur ve ;

- "Çok tatlı çocuklarsınız, çok da eğleniyorsunuz. Bu neşenizi sürdürmenizi istiyorum sizden. Ben de sizlerin yaşındayken aynı şekilde gürültüler çıkarmaktan hoşlanırdım, bana gençliğimi hatırlatıyorsunuz. Eğer her gün buradan geçer ve gürültü yaparsanız size her gün bir dolar vereceğim." der.

Bu teklif çocukların çok hoşuna gider ve gürültüyü sürdürürler. Birkaç gün sonra yaşlı adam yine çocukların önüne çıkar ve şöyle der:

- "Çocuklar enflasyon beni de etkilemeye başladı. Bundan böyle size sadece günde elli sent verebilirim"...

Çocuklar pek hoşlanmazlar ama yine devam ederler gürültüye. Aradan bir kaç gün daha geçer ve yaşlı adam yine karşılar onları.

- "Bakın" der, "Henüz maaşımı almadım bu yüzden size günde ancak 25 sent verebilirim, tamam mı?".

Çocuklar : - "İmkansız bayım" der.

İçlerinden biri, "Günde 25 sent için bu işi yapacağımızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Biz işi bırakıyoruz".

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cok güzel düsünmüs adam baska türlü nasil sessizligi saglayabilirdiki:)
Cenab-i Hakk'in razi oldugu kullarindan olasin insaAllah Semerkand kardesim paylasan yüregine saglik tesekkürler
Selam ve Dualarimla.......

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
daha öncede okumuştum
insanlar genelde herşeyin tersini yaptığı için iti bir fikir
teşekkürler

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
cok eskiden beri bildigim hikaye
zeki adam(:

tesekürler abi..

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
güzel bir düşünce direk söyleseydi yapmayın diye tam tersi olacaktı...
teşekkürler..

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Güzeldi Allah razi olsun insAllah paylasdiniz icin...

CiLeKTiNa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Diğer
çok zekice bir plan:)
teşekkürler paylaşım çin

-Hira-

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,698
biraz masrafli bi yöntem gibi gibi :) :)

Üst Alt