Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
İyi akşamlar değerli forum sakinleri :)

Malumunuz corona virüs tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bazı ülkeler tedbirleri geç aldı, bazıları ciddiye almadı, bazıları çok sıkı tedbirler aldı.

Gidişat nereye gidiyor ? Normale dönebilecek miyiz ? Siz neler yapıyorsunuz ? Hayatınız nasıl etkilendi ?

Yorumlarınızı alalım. :)

Sağlıklı günler..

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
Malesef normali unuttum ben:cambaz: insanlar yeni normale alışmakta güçlük çekiyor ben eskisini unuttum :D
.. geçen şu ayların dili olsada konuşsa çocukları evde tutmaya çalışmak ne krizlere sebep oldu :blush:

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
İlk zamanlar 1,5 - 2 ay boyunca evden çalışmaya çalıştım. Çok fazla dışarıya çıkmadım ama uzun sürmedi, psikolojik olarak dışarıya çıkmış olmak için arabada çalıştığım zamanlar bile oldu. :D

Ülkemizde normalleşme süreci biraz erken başladı sanırım, tam vaka sayıları düşüyor derken normalleşme başladı ve şu an gidişat 2.dalganın daha etkili olacağını gösteriyor.

Şahsen daha önlemlere alışamadan bırakmaya başladım, 4 tarafı büyük şehirlerle çevrili bir ilde yaşadığım için şehir dışı yasağı vardı onu da çalıştığım şirketin bana vermiş olduğu yetkiyle (yazıyla) delmeyi başardım. :D

Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak gibi duruyor.
Sonumuz hayır olsun. :)

Dildade

°Dar-ı Dünya°

Aldığı Beğeniler
2,841
Takım
Galatasaray
Bu konu hakkında konuşulacak tartışılacak çok şey var gerçekten bu virüs yapılan tüm teorileri bir saat içinde yıkabilecek farklılıkta bir şey gerçekten bu sürecin sonunda herkes bu virüsü kapıp ve kalanlar bağışıklık mı kazanır yoksa aşı bulunur da herşey biter mi bilemiyorum ama ortaya çıktığından beri 30 kez mutasyona uğramış bir virüs için de aşı biraz umutsuz vaka oluyor ama tabiki de herşeyin en güzelini Rabbim bilir o ne isterse o olur.. İnşaAllah hiçkimseye daha fazla zarar vermeden biter tek temennimiz????????

Karantina dönemine gelecek olursak ben zaten yaklaşık 2 yıldır karantina tarzı bir hayat yaşadığım için benim için çok şey değişmedi sadece kapıda eşimi ve gelen yiyecek ve kargoları dezenfekte etmem dışında ???? yaklaşık 3 aydan fazla süredir toplamda 3 ya da 4 kere dışarı çıkmışlığım var gerçekten çok zor Rabbim hapiste haksız yere yatan ya da gerçekten kalben pişman olmuş tüm mahkumlara yardım etsin..

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Covid-19 denen illeti üç ayda tüm dünyaya diz çöktürdüğüne ve her ülkenin kendi derdine düştüğünü gördüm. Zulümlerin azaldığını fakat bitmediğini gördüm.
Allahın bir mikrobunun tüm dünyayı ne hale soktuğunu ve aklınızı başınıza alın uyarısını idrak ettim.
2020 yılının felaketler yılı olduğuna şahitlik etmeye devam ediyoruz. (Rabbim sonumuzu hayr eylesin ve gaflet uykusunda uyuyanları tez zamanda uyandırsın)

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Canım 90'lardan nasıl 2020'ye geldik ama ????
'biz büyüdük ve kirlendi dünya'
gerçek anlamda tam da böyle oldu :D

Çocuklu ebeveynlere katılıyorum.
Benim içinde eski'yeni normal, arası çok bir fark yok..
Sevdiklerimizi daha çok özlemek dışında.

Aksine kattığı değerler var
-zamanı değerlendirme
-hergüne şükretme
-hiç düşünmuyor musunuz?hiç akletmezmisiniz? /ayetini duvarlara kazıma
-sevdiklerimizin degerini bilmeyi
-vefalı olmayı
Ve temizligin önemi tabiki..

Allah şu bi avuç kalan ümmeti affetsin.

Son düzenleme:

-Hira-

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,698
11 mart itibari ile baslayan karantina dönemi 11 hazirana kadar devam etti hayatimda..
Sonra baktim benim balatalar kopmaya baslicak.. normallesme sürecine ayak uydurup saldim kendimi en ucra köselere ????
Aslinda normallesmeye gecmemiz hem erkendi hemde yanlis anladik normallesmeyi..
simdi büyük sehirlerde hayat nasil bilmiyorum isin asli geride dönmek istemiyorum :)
ben oldugum yerde mutluyum.. :)
bag bahce islerine adadim kendimi ????
Meyve agaclarinin arasinda kaybolup, semaverde cayin keyfini cikariyorum..
erkeeenden uyanip güne kus civiltilarini dinleyerek basliyorum.. :)
Varimi yogumu satip Müstakil ev almaya karaR verdim ????
neyle gecinirim ne yerim bilmiyorum ama ben metropol kizi degilim salin beni bi yaa :D
yillarca iligimi kuruttunuz büyük sehirler, yeter artik :D

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
11 mart itibari ile baslayan karantina dönemi 11 hazirana kadar devam etti hayatimda..
Sonra baktim benim balatalar kopmaya baslicak.. normallesme sürecine ayak uydurup saldim kendimi en ucra köselere ????
Aslinda normallesmeye gecmemiz hem erkendi hemde yanlis anladik normallesmeyi..
simdi büyük sehirlerde hayat nasil bilmiyorum isin asli geride dönmek istemiyorum :)
ben oldugum yerde mutluyum.. :)
bag bahce islerine adadim kendimi ????
Meyve agaclarinin arasinda kaybolup, semaverde cayin keyfini cikariyorum..
erkeeenden uyanip güne kus civiltilarini dinleyerek basliyorum.. :)
Varimi yogumu satip Müstakil ev almaya karaR verdim ????
neyle gecinirim ne yerim bilmiyorum ama ben metropol kizi degilim salin beni bi yaa :D
yillarca iligimi kuruttunuz büyük sehirler, yeter artik :D
Benimde öyle bir hayalim var hira müstakil bir ev bağ bahçe :utang: bu sene tatil plânlarımızda iptal oldu seneye inşallah bir aksilik çıkmazda azıcık köy havası alırızz :uzgun:

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Neler neler düşünmedikki?
Hatta neler neler yaptık?

İlk günlerde çok zor oldu. Çevremizdeki birçok iş yerine kısıtlama gelmesi bizi maddi derecede zayıflattı. Psikolojik olarak olumsuzluğa itti. Acaba çok uzun mu sürer. Sonunuz nereye gider vb. gibi konularda birçok arkadaşımızla sohbet ettik.

Eşimden ve çocuklardan 1.5 ay uzak kaldım.
Bu süre zarfında yasaklarında gelmesiyle işyerinden de uzaklaştım. 3 gün çalış 4 gün tatil oldu. Bende köye taşındım ve hemen hergün bahçe işleriyle uğraştım. Ailemle görüntülü konuşarak hasret gidermeye çalıştım.

Hergün haberleri iple çeker oldum. Gün geçtikçe kötü sonuçlara kötü yorumlar yaptım. Hep ümitliydim. Bi yandan da inanmamaya çalıştım.
Duruma şu an uydurduk bi şekilde.
Şu an aklıma bile gelmiyor neredeyse.

Üst Alt