Teke Tek programına 3 kez katıldığını fark ettim. Mehdinin gelmediği konusu üzerinde ısrarla duruyor ve hatta kitap yazmış. birçok hadis ahir zamanda olduğumuzu ve Hz. Mehdinin geldiğine işaret ediyor. Cübbeli Hz. Mehdi (a.s.)'ın bu yüzyılda geleceğine inanmıyor olabilir. Bu normal. Ama Hz. Mehdi (a.s.)'ın geleceğine inanmıyorsa bile İslam ahlakının dünyaya hakim olacağına inanması ve bu konuyu dile getirmesi gerekir. Bunu niye söyleyemiyor? Dünya da Müslümanlara büyük zulüm yapılıyor. İslam ahlakı, Allah'ın izniyle bu yüzyılda dünyaya hakim olacak, bu zulüm kalkacak niye diyemiyor? Niye Müslümanları şevklendirmiyor? Bunları söyleyemiyor. Bunların yerine daha yıllarca bu zulüm devam edecek diyor. Ne yapıp yapıp İslam ahlakını mutlaka dünyaya hakim olacak diyebilmesi gerekir. Müslümanın İslam ahlakının hakim olmasından ümitli olması, İslam ahlakının hakimiyeti için gayret etmesi farzdır. Cübbeli, Türk-İslam birliği hakim olacak, Türk İslam alemi birleşecek demeli. Zulüm dünyadan kalkacak demeli. Cübbeli bunları söyleyemiyor çünkü söylerse Hz. Mehdi (a.s.)'ın gelişini de kabul etmiş olacak. O nedenle söyleyemiyor. Çünkü Hz. Mehdi (a.s.) gelmeyecek ama İslam ahlakı dünyaya hakim olacak derse, o zaman ona soracaklar Türk-İslam aleminde bir lider olacak mı diye, o zaman tabi bir cevap veremeyecek. Cübbeli inat ediyor. O nedenle de farz olan bir konuyu bile söyleyemiyor.
Daha önceki Teke Tek programında Allah'ın günahları görmesini kastederek "...yakalandım radara...." diyor. Cübbeli'nin (haşa) Allah'ı nitelendirmesine bir bakın! Bir insan Cenab-ı Allah'a böyle hitap ederse ve buna teşvik ederse, ne olur çevresindeki insanların hali, imanı? Biz Müslümanlar Allah'tan içi titreyerek saygıyla korkarız. Allah'a karşı böyle söylenir mi?
Başka bir sözünde "...Allah Kuran'da "Kıyamet gelecek" diyor "aslında Ben onu gizlemek istiyordum söylemek istemiyordum" diyor "Fakat işime gelmedi" diyor..." (Cübbeli Ahmet Hoca, Teke Tek Programı, 2 Ağustos 2009)
Cübbeli Allah'a bu şekilde hitap ederek, bu sözleri söyleyerek çirkin bir cesaret gösteriyor. Nereye varır bunun sonu ve bu insanların Allah'a karşı bakışları nasıl olur? Allah'a hiç bu şekilde hitap edilir mi?