Değerli arkadaşlar hepimizin pc kullanırken bazı kriterleri var.bazılarımız pc de görsellik ,bazılarımız hız,bazılarımız ise her iki şarta da önem veririz.gerçekten görsellik işletim sistemlerinde zaten var.ama hız biraz farklı.bu farklılığın sebebleri çok.(işlemci, ram,anakart,chipset,bios, donanımlar, vs) kısaca bunlar .ama bence bunlardan daha önemli bir şey var :windows arkaplanda bizim kullanmadığımız programlar,gizli uygulamalar,başlangıç programları ,parçalanmış disk dosyaları,pcı yolunun üst değerelere çekilmemiş olması,gereksiz internet explorer eklentileri,güncelleştirme uyarıları,windowsa gömülü bir donanımın tanıtılmamış olması,regeditte oluşan hatalar,çakışan işletim sistemi,çakışan güvenlik programlar vs.yani görüyoruz ki hız ve performans için işlemci,ram,ekran kartı tekbaşına yüksek bile olsa çözüm değil.windowsa kendimiz bazı ince ayarları vermemiz mutlaka vereceğiz ki istediğimiz hız olsun.en basinden başlıyoruz:önce www. lavalys .com tan everest corporate edition veya everest ultimate editionu indiriyoruz.sağlam bir sitedir. zararlı yazılım yoktur.kuruyoruz pc ye açıyoruz programı yazılım diye bir bölüm var orayı açıyoruz:başlangıç programları denilen yerde bütün başangıç programlarını(msn,orbit,flashget,nero,adobe pdf vs ) kaldırıyoruz .artık biz masa üstünden programı çalıştırmadan kendi kafalarına göre ram ve işlemciyi kullanamayacakar.sonra disk temizleme ile gereksiz disk dosyalarını temizliyoruz.disk birleştirmeyi açıyoruz. ta ki performan sınız iyi denilinceye kadar diskleri birleştiriyoruz.diğer bir adım şu: biosa giriyoruz pcı veri yolu değeri için verilen 32 yi 248 max değere çekiyoruz. eğer vista veya windows 7 veya home server2008 kullanıyorsanız şunlarıda yapmak performans için ilaç olacaktır. bilgisayarım-sistem- dizin oluşturma yenile .sonra kullanıcı deneyim dizini denilen bir donanım performansı değeri(sayısal) var deneyim dizinini yenileyi tıklıyoruz.ayrıca masaüstünden çözünürlük ayarı için bir işlemimiz daha var:masaüstünde sağ tıklıyoruz.kişiselleştir-görünüm ayarlarıgelişmiş seçenekler - monitör- ekran yenileme sıklığı olan yerde 60 hertz olan değeri 85 hertze çıkarıp uygula tamam diyoruz.bu işlem ekran titreşimlerini sabitleyerek ekranın daha net görülmesini sağlar.....