Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Oğlum "biz arkadaşlarla şirket kuracağız, ortak olur musun?" dedi. "Olurum" dedim. "Baba gel bir kontrat yapalım" dedi. "Ne kontratı?" dedim. "İşte senin yatırdığın paraya karşılık", ben de cevap olarak "Hadi lan" dedim, "sen bu parayı batır, bana gel yine veririm, 20 kere batır 20 kere veririm" dedim. Bakakaldı, "niye baba?" dedi. "Çünkü sen benim oğlumsun" dedim. Anlatmış arkadaşlarına, akşam çocuklar bakıyorlar bana yaratıkmışım gibi. Bu benim Türklüğümden geliyor. Ben böyle rahatım. Oğlumun yüzde yüz arkasındayım, benim paramın anlamı yok eğer oğluma yardım edemeyeceksem.

Doğan Cüceloğlu, Damdan Düşen Psikolog

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
Ben bu işi ne zaman çözdüm biliyor musun? Londra'da Hyde Park'ta yürüyorum. Bir adam. Köpeği ile. Döndü, köpeğin hizasına eğildi konuşmaya başladı. Şöyle bir durdum; aa bu adam köpeği ile konuşuyor. Üç dakika sonra bir kız çocuğu yine aynı parkta. Yeni yürümeye başlamış. Annesi elini bırakmış, annesinin önünde gidiyor hafifçe. Dönüp dönüp annesine bakıyor. Annesi ona yetişip, çocuğun hizasına indi, göz göze geldiler, konuştular. Orada çözdüm ben ne olduğunu. Çocuğun gözünün hizasına inmek ve ona birey olarak davranarak konuşmak. Dinlemek, düşünmek, cevap vermek. Yeniden dinlemek, cevap vermek. Konuşmak. Adam yerine koymak.

Doğan Cüceloğlu, Damdan Düşen Psikolog

Üst Alt