Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Dedem Üstadi cok severdi!

"Dedem Tillo'da M. Siyye Camiinde imamdi. Üstaddan sitayi$le bahsederdi. Üstada derin bir muhabbet ve itimadi vardi.

"Ankara'ya 1938'de geldim. 8 ya$inda idim. Türkce bilmiyordum. Ana dilim Arapca. Hususi olarak türkceyi 7-8 ay kadar cali$arak ögrendim. 1. ve 2. siniflari verdim ve 3. siniftan ba$ladim okumaya. Ilk, orta ve lise bittikten sonra ITÜ Makina Bölümünde 2 yil okudum. Bir rahatsizliktan dolayi tekrar Ankara'ya döndüm. Pederede artik okumayacagimi söylemi$tim. I$ ariyordum. Dini konularda kendimi yeti$tirmeye cali$iyordum. Sonunda Diyanette bir i$ buldum. 1950' de A. Hamdi Akseki bizzat beni imtihan etti. Akseki'nin sordugu suallerden birisine verdigim cevap ho$una gitmi$ti ve beni memur olarak i$e aldi. Suali $u idi: 'Kur'an-i Kerim radyodan kahvehanelerden okunuyor. Bu günah olmaz mi?'

Ben de dedim: "Kelam-i Ilahi kahvede okunursa belki oradakilerin islahina vesile olur. Orada okunmasi Kur'an'a bir nakise olmaz."

"Üstada muhabbetim vardi"

"O arada Abdullah Yegin ve Mustafa Sungur'la görü$üyorduk. Bana kücük eserlerden verdiler. Bunlar Telvihat-i Tis'a ve Genclik Rehberi v.s.

"Üstada muhabbetim vardi. Bir ara Hicaz'a gitmeye niyetlendim. Kitaplarimi sattim. O sirada Diyanette Iskender Göcer diye biriyle tani$tik. Bu zatla aramiz cok iyiydi. Harika $eyler gördügünü anlatiyor, bütün peygamberlerin hayatlarini gözlerinin önüne getirildigini, hangi peygamber nerede, nasil mücadele ettigini kendisine gösterildigini söylüyordu. Kendisine sürekli manevi telkinat yapildigindan bahsediyordu. Al-i Beyt kendisiyle me$gul oluyormu$.

Hz. Ali, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin kendisine harp talimi yaptiriyorlarmi$. Hz. Ai$e ve Hz. Fatima da kendisine cübbe ve takke takiyorlami$ ve ileride mehdi olacagini, Mekke'den cikip bütün dünyayi islah edeceginin söylüyorlarmi$.

"Bu arada ben de genclik saikasiyli adeta ona intisap ettim. Aramizdaki münasebet $eyh mürit gibi idi. 'Mehdiyi bulduk' diye ona cok yakin alaka peyda ediyordum.

Said Özdemir

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kardeşim...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
üstadi kim sevmezki...RABBIM onun dostlarının sevgisini kalbimize koyup,onun dostları ile beraber eyleyip,beraber haşr etsin.

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : Necmeddin
üstadi kim sevmezki...RABBIM onun dostlarının sevgisini kalbimize koyup,onun dostları ile beraber eyleyip,beraber haşr etsin.

amin abicim.Paylaşım için Rabbim razı olsun kardeş.

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Paylaşımınız için Allah razı olsun kardeşim.

Muhabbetle kalın.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun kardeşim emeğine sağlık...

Üst Alt