Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Delinin Veliye Tavsiyesi

Bayezid-i bestamî hazretleri. büyük velilerden. bir gün tımarhanenin önünden geçiyor. tımarhane hizmetçisinin tokmakla birşeyler dövdügünü görüyor:

-ne yapıyorsun?

Hizmetçi:
-burası tımarhanedir. delilere ilâç yapıyorum.
-benim hastalıgıma da bir ilâç tavsiye eder misin?
-hastalıgını söyle.
-benim hastalıgım günah hastalıgı... çok günah işliyorum..
-ben günah hastalıgından anlamam... ben delilere ilâç hazırlıyorum..

Parmaklıgının arasından konuşulanları duyan bir deli,(!) bayezid-i bestamî hazretlerine:

-gel dede, gel! senin hastalıgının çaresini ben söyleyeyim, diye seslendi.
Bayezid-i bestamî hazretleri, delinin yanına sokularak:
-söyle bakalım, benim derdime çare nedir? dedi.
Deli(!) şu ilâcı tavsiye etti:

-tevbe kökü ile istigfar yapragını karıştır... kalb havanında tevhîd tokmagı ile döv, insaf eleginden geçir, göz yaşıyla yogur, aşk fırınında pişir... akşam-sabah bol miktarda ye... o zaman göreceksin senin hastalıgından eser kalmaz, dedi.

Bu güzel ilâcı ögen bayezid hazretleri:
-hey gidi dünya hey! demek, seni de deli diye buraya getirmişler, deyip oradan ayrıldı.

Bu ilâç, halen günah hastası olanlara tavsiye olunmaya de er bir ilâçtır. yani bu formülün hükmü hâlâ devam etmektedir&

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Puan Yok

imam,vefat eden adamın mezarı başında telkin verirken:

-Ey filanca oglu filanca..... diyordu.Biraz sonra sual melekleri gelecek,sana Rabbinin ve Peygamberinin kim oldugunu soracaklar.Onlara de ki...

Cemaatte bulunan ve televizyon programlarını kaçırmayan bazı kişiler,bu sözleri "lüzumsuz bir gayret" olarak degerlendiriyordu.Anlaşılan imam efendi,mezara konulanın kim oldugunu bilememişti.Oysa ki ölen adam,son günlerdeki bilgi yarışmalarında arka arkaya rekorlar kıran ve hiç akla gelmedik soruları ipucu bile istemeden cevaplandıran biriydi.Hatta bir yarışmada,ingiliz pop şarkıcısının giydi i mavi boncuklu gömlekte kaç dü me bulundu unu bilerek en yüksek puanı toplamıştı.Bu yüzden melekleri suali,onun için hiç de zor olmayacaktı.
imam telkini tamamladı.
Boş tabut,cenaze arabasına yüklendi.
Ve cemaat da ılmak üzereyken nereden çıktı ı anlaşılamayan yaşlı bir meczup,mezara kulak verdikten sonra titrek kelimelerle mırıldandı:

-puan yok,puan yok....

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
İtibar ve Karekter

İtibarı , içinde yaşadı ın ortam belirler; karakteri, inandı ın do rular...

İtibar sandı ın şeydir; karakter, oldu un şey...

İtibar dışardan gelir; karakter içerden...

İtibar, yeni bir toplulu a girdi inde sahip oldu undur; karakter giderken elinde olan.

İtibarın, bir anda olur; karakterin, ömür boyunca...

İtibarın, bir saatte ö renilir; karakterin, bir yılda açı a çıkmaz...

İtibar, mantar gibi büyür; karakter, sonsuza kadar sürer...

İtibar, zengin veya fakir yapar; karakterse, mutlu ya da mutsuz...

İtibar, insanların mezar taşına kazıdıklarıdır; karakter, meleklerin Tanrı huzurunda senin için söyledikleri...

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
puan yok puan yok :D

çok güzeldi....

bu arada delinin veliye tavsiyeside takdire şayan..öyle adamın ne işi var tımarhanede..o tımarhanelikse vay bizim halimize ;(

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Orjinal Yazarı ExELaNcE
puan yok puan yok :D

çok güzeldi....

bu arada delinin veliye tavsiyeside takdire şayan..öyle adamın ne işi var tımarhanede..o tımarhanelikse vay bizim halimize ;(

evet vay halimize ;(

Üst Alt