Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Original von @Cihan**
Orjinal Yazarı KanDamLaSi
hayirLi oLsun konunuz abi :D

eveet biLmek istedikLerinizi yaziniz..
yardimci oLaLim

oldu o zaman ..
hitablari ogrendik ..

simdi sira ... nasilsin iyimisin ..
iyiyim ...sen nasilsin ..ben de iyiyim ..deden napiyo..su karpuz kaca..??

bunlari ogrenmek istiyoruz...
cok muhim seyler cunki ..:)

cihan kardes bunlari ögrenebilmek icin ikl önce gramatik yani cümle kurmadan önce simdiki zaman,gecmis zama,gelecek zaman,isimler,sifatlar,fiiller,tanimliklar, zamirler,zarflar,edatlar,baglaclar,ünlemler,konusunu bilmen lazim yani almanca olarak. istersen sen ilk önce garamatigi ögren cünki sana cümle kurunca dersinki bu nedemek cünki o orda baglac olarak gecer ve anlayamazsin cümleyi sana ters gelebilir.istersen sana ilk önce simdiki zaman ekini söylim ama bir saat yokum ins gelince yazarim eger istersen simdilik Allah a emanet olun...

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Orjinal Yazarı Günes

cihan kardes bunlari ögrenebilmek icin ikl önce gramatik yani cümle kurmadan önce simdiki zaman,gecmis zama,gelecek zaman,isimler,sifatlar,fiiller,tanimliklar, zamirler,zarflar,edatlar,baglaclar,ünlemler,konusunu bilmen lazim yani almanca olarak. istersen sen ilk önce garamatigi ögren cünki sana cümle kurunca dersinki bu nedemek cünki o orda baglac olarak gecer ve anlayamazsin cümleyi sana ters gelebilir.istersen sana ilk önce simdiki zaman ekini söylim ama bir saat yokum ins gelince yazarim eger istersen simdilik Allah a emanet olun...

oda olabilir abla...
ogretirsen harika olur valla..:):):)

bekliyom yazini :)

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Original von @Cihan**
Orjinal Yazarı Günes

oda olabilir abla...
ogretirsen harika olur valla..:):):)

bekliyom yazini :)
cihan kardesim oncelikle sunuda aktarim ilk basta ne kadar cok kelime bilirsen okadar iyi yani gramatik ogrenirken kelime hazinenide cogaltman lazim yoksa eksikligini duyarsin ilk basta sozboluklarini aktarim sozbolukleri 9 tanedir.
1.(substantive)isimler 2.(adjektive)sifatlar 3.(verben)fiiller 4.(artikel)tanimliklar 5.(pronomen)yamirler 6.(adverbien)zarflar 7.(prapositionen)edatlar (8.konjuktionen)baglaclar 9.(interjektionen)unlemler. 1
.(substantive) yani isimler ben biraz ornek sunuyorum

(Haus)ev,(Mann)adam,(Frau)bayan,(Kind)cocuk,(Tisch)masa,(Tee)cay,(Schmerz)aci,(Liebe)sevgi,(Chemie)kimya gibi kelimeler birer isimdir.vede genellikle isimler bas harleri buyuk yazilir. ornekte oldugu gibi.
isimler canlilar(Frau,Kind,Hund usw.)bitkiler(Rose=gul,Blume=cicek usw.) esyalar(Tisch=masa,Haus=ev usw.)vede kavram ve soyut sozcukler(Liebe,Schmerz usw.)gibi artikel denilen der, die, das seklindeki tanimlilarla kullanilabilir.bu tanimliklar,bir isim=

maskulinum/erkek cins= (der Mann)adam,(der Vater) baba
Femininum/disi cins=(die Frau)kadin, (die Mutter) anne
neutrum/cinsizetsiz= (das Haus)ev, (das Auto)otomobil gibi uc cinsten hangisinde oldugunu gosterir.Isimler cumle icinde ozne ,nesne olarak yer alabilir, degisiklige ugrayabilir,cekimlenebilir veza i,e, in halleri gibi cesitli hallerde bulunabilir ve cogul haldede kullanilabilir.

2.(adjektive)sifatlar ornek

(schon)guzel(cihan kardes benim klavze boyuk biraz bende noktali o ve noktali u olmuyo burdaki (schon)noktali o ile),(klein)kucuk, (gross)buyuk, (schnell)hizli, (krank)hasta, (teuer)pahali, (alt)eski, (neu)yeni gibi kelimelere sifat denir.sifatlar bir seyin ozelliklerini ve nasil oldugunu ifade ederler.sifatla bir kisi veya cismin nasil oldugu dile getirilir.
sifatlarida isimler gibi ismin cesitli hallerine sokmak ve cekimlemek mumkundur.sifatlarin karsilatirilmasiyla cesitli kademeler elde edilir ve anlamlari pekistirilebilir veya kucultulebilir.

simdilik bu kadar ins yarin geri kalan kismini yazarim.Allah a emanet olun...

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
birde sunuda soylemeliyim ki almancada harf ler biraz farkli okunuyo
hemen onuda aktarim.
farkli olan okunan harfler sunlar=
c= harfi bizdeki noktali c ila kur an alfabesindeki 4. harf arasi bi harf
j= bideki y harf i gibi okunur
v= biydeki f harf i gibi okunur bazen normalv gibide okunuyor ama cogunlukla f gibi okunuyor
sch=bizdeki noktali s gibi okunuyo benim klavyede olmadigindan yazamiyom
st= stop kelimesindeki gibi yanliz noktali s gibi okunucak
sp= sp ta azni spor noktali s gibi okunuyo
ei=ay diye okunuyo
eu= oy diye okunuyo
ie=ise i harfini biray uyatiyo
kolay gelsin...

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Orjinal Yazarı Günes

cihan kardesim oncelikle sunuda aktarim ilk basta ne kadar cok kelime bilirsen okadar iyi yani gramatik ogrenirken kelime hazinenide cogaltman lazim yoksa eksikligini duyarsin ilk basta sozboluklarini aktarim sozbolukleri 9 tanedir.
1.(substantive)isimler 2.(adjektive)sifatlar 3.(verben)fiiller 4.(artikel)tanimliklar 5.(pronomen)yamirler 6.(adverbien)zarflar 7.(prapositionen)edatlar (8.konjuktionen)baglaclar 9.(interjektionen)unlemler. 1
.(substantive) yani isimler ben biraz ornek sunuyorum

(Haus)ev,(Mann)adam,(Frau)bayan,(Kind)cocuk,(Tisch)masa,(Tee)cay,(Schmerz)aci,(Liebe)sevgi,(Chemie)kimya gibi kelimeler birer isimdir.vede genellikle isimler bas harleri buyuk yazilir. ornekte oldugu gibi.
isimler canlilar(Frau,Kind,Hund usw.)bitkiler(Rose=gul,Blume=cicek usw.) esyalar(Tisch=masa,Haus=ev usw.)vede kavram ve soyut sozcukler(Liebe,Schmerz usw.)gibi artikel denilen der, die, das seklindeki tanimlilarla kullanilabilir.bu tanimliklar,bir isim=

maskulinum/erkek cins= (der Mann)adam,(der Vater) baba
Femininum/disi cins=(die Frau)kadin, (die Mutter) anne
neutrum/cinsizetsiz= (das Haus)ev, (das Auto)otomobil gibi uc cinsten hangisinde oldugunu gosterir.Isimler cumle icinde ozne ,nesne olarak yer alabilir, degisiklige ugrayabilir,cekimlenebilir veza i,e, in halleri gibi cesitli hallerde bulunabilir ve cogul haldede kullanilabilir.

2.(adjektive)sifatlar ornek

(schon)guzel(cihan kardes benim klavze boyuk biraz bende noktali o ve noktali u olmuyo burdaki (schon)noktali o ile),(klein)kucuk, (gross)buyuk, (schnell)hizli, (krank)hasta, (teuer)pahali, (alt)eski, (neu)yeni gibi kelimelere sifat denir.sifatlar bir seyin ozelliklerini ve nasil oldugunu ifade ederler.sifatla bir kisi veya cismin nasil oldugu dile getirilir.
sifatlarida isimler gibi ismin cesitli hallerine sokmak ve cekimlemek mumkundur.sifatlarin karsilatirilmasiyla cesitli kademeler elde edilir ve anlamlari pekistirilebilir veya kucultulebilir.

simdilik bu kadar ins yarin geri kalan kismini yazarim.Allah a emanet olun...

ALLAH razi olsun abla

bunlar cooook yardimci oldu ...:)
cok tesekur ettim ..

bu gun bende biraz kelime hazinemi gelistirmek istetim ..:):)
biraz ugrastim ...tabi ilk baslar oldugundan pek bisi anliyamamistim ..
simdi daha iyi kavrayabilirim ..

ellerine saglik ..
cok tesekur ettim yardimlarin icin ...

ALLAH c.c razi olsun

@Cihan**

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Beşiktaş
Orjinal Yazarı Günes
birde sunuda soylemeliyim ki almancada harf ler biraz farkli okunuyo
hemen onuda aktarim.
farkli olan okunan harfler sunlar=
c= harfi bizdeki noktali c ila kur an alfabesindeki 4. harf arasi bi harf
j= bideki y harf i gibi okunur
v= biydeki f harf i gibi okunur bazen normalv gibide okunuyor ama cogunlukla f gibi okunuyor
sch=bizdeki noktali s gibi okunuyo benim klavyede olmadigindan yazamiyom
st= stop kelimesindeki gibi yanliz noktali s gibi okunucak
sp= sp ta azni spor noktali s gibi okunuyo
ei=ay diye okunuyo
eu= oy diye okunuyo
ie=ise i harfini biray uyatiyo
kolay gelsin...

asil ogrenmek istediklerim den ilkleride bunlardi ..:):)

bunlarda cok yararli oldu ..:)

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
bisey degil cok sevindim yardimci olabildiysem ne mutlu. amin... Allah c.c sendende razi olsun... zaten ilk basta öyle oluyo bende ilk baslarda bu ne ya dedim sonradan taslar yerine oturdukca kavradim. almanca biraz degisik türkceden, misal vererek gösterim

ich habe auto. benim otomobilim var(burda kelimelerin yerleri türkceye göre degisik)
ich habe:benim var
auto:otomobil yani dedigim gibi almancada kelimlerin yerleri degisik biz soyut ve kavram kelimelri sona kullaniriz almanlar ortada kullaniyo. :)
basta kafa karistiriyo ama dedigim gibi taslar yerine oturdukca resimi görürsün :) selametle...

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
cihan kardesim ben basta sana yazarken klavyem bozuktu o yüzden ö ,ü harflerini kullanamdim ;( bunu belirtim dedim cünkü almancayi ögretim derken yanlis ögretmim klavyeyi yeni düzeltebildim kusuruma bakmazsin ins.Allah a emanet ol kardesim :)

Hekimoglu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
191
AssalamunAleykum Brudern and Schwestern,

hier ist ein wörterbuch, die sie in meisten sprachen nutzen können...
viel spass und viel glück :)

www.sozluk.net

Üst Alt