Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aska_vefa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
Rivayet ederler ki vakti ile dervişin biri günlük çekmesi gereken virdini (zikir dersini) bir ağaç gölgesinde henüz halletmiştir ki; tesbihini cebine atıp, gözlerini açması ile beraber hemen karşısında genç ve güzel bir kız görür… Kucağında elmalar ile yorgunluğu her hâlinden okunan kızın hâline şaşırır Derviş…

“Garip!...” der içinden derviş ve hayretine eşlik eden merak hissi ile beraber genç kıza doğru ilerler… Dervişi karşısından gören genç kız edeb ile başını öne eğiverir… Derviş:
-“Sıkılma evladım!..” der ve devam eder:
-“Böylesi ıssız ve kimsesiz yerler bizim içindir… Bir başına buralarda ne yaparsın?... Belli ki uzak bir yoldan gelmektesin... Söyle bakalım nereye gidiyorsun? Kucağındaki elmalarda neyin nesi?” Genç kız eliyle işaret ederek:
-“Efendim” der, “Sevdiğim orada çalışıyor. Bu elmaları da ona götürüyorum!...” Derviş böylesi bir cevabı işitmekten memnun olur ve devamla tekrar sorar:
-“Peki kucağında ne kadar elma var? Kaç tane?...” Dervişin sorusunu işiten genç kız bu soru karşısında mahcub olur ve başı yere doğru iyiden iyiye eğilir… Sessizce cevap verir kızcağız, yalnızca dervişin işiteceği bir ses tonu ile:
-“Aman efendim!... Hiç insan sevdiğine götürdüğü şeyin hesabını yapar mı?”

Genç kızı işiten derviş:
-“Hâyy!...” der yalnızca “Hâyy!...” ve sonra elini cebine atar…
Zikir için çektiği tesbihini cebinden çıkarır ve ipini bir hamlede koparır...
Ve avucundaki tesbih tanelerini genç kızın ayakları ucuna gömüverir…

*_NaZLı_*

(*_BABASININ_KIZI_*)

Aldığı Beğeniler
2,357
Takım
Diğer
Allah razı olsun,paylaşım için teşekkürler
selam ve dua ile...

fatsalı

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
796
Takım
Trabzonspor
rahman razı olsun..........

kumral

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
anlamlı paylaşim rabbim razı olsun inş

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun güzel bir menkıbeydi...Emeğine sağlık...

fetih1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Hamdimizi şükrümüzü sınırlandırmamalıyız,ben bu dersi çıkardım,sular seller gibi dilimizde rahmana vird etmeliyiz.

S&S 15

EHLİ HİZMET

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
Hamdimizi şükrümüzü sınırlandırmamalıyız,ben bu dersi çıkardım,sular seller gibi dilimizde rahmana vird etmeliyiz.

zipitvu6.gif

Üst Alt