Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bismillahirrahmanirrahim

Dilimizi Zikrullah Ile Islatalim!!

Cenab-i Hak buyuruyor...

"Kendi kendine, yalvararak ve ürpererek, yüksek olmayan bir sesle sabah aksam Rabbini an. Gafillerden olma." (A'raf, 205)

Rasulullah (sav) buyurdular...

"Dilin zikrullah tesbihiyle daima islak olsun." (Tirmizi, Deavat, 4; Ibni Mace, Edeb, 53)

Bir gün Üftade Hazretleri, müridleriyle beraber bir kir sohbetine cikmisti... Emri üzerine bütün dervisler kirin en güzel yerlerini dolasarak hocalarina birer demet cicek getirdiler... Ancak Kadi Mahmud Efendi'nin elinde sapi kirilmis, solgun bir cicek vardi sadece… Digerlerinin ellerindekileri neseyle hocalarina takdiminden sonra Kadi Mahmud, boynunu bükerek bu kirik ve solmus cicegi Üftade Hazretleri'ne takdam etti... Üftade Hazretleri diger müridanin merakli bakislari arasinda sordu...

"–Evladim Mahmud! Herkes demet demet cicek getirdikleri halde sen nicin sapi kirik, solgun bir cicek getirdin?"

Kadi Mahmud edeple basini önüne indirerek cevap verdi..

"–Efendim! Size ne takdim etsem azdir. Ancak hangi cicegi koparmak icin elimi uzattiysam, onu "Allah, Allah" diyerek Rabb'ini zikreder bir halde buldum... Gönlüm onlarin bu zikirlerine mani olmaya razi gelmedi... Caresiz ben de elimdeki, zikrine devam edemeyen su cicegi getirmek zorunda kaldim."

Hazret-i Mevlana buyurur..

"Kuslarin sultani leylektir.. Onun "lek,lek" leri nedir, bilir misiniz?

O...

Hamd-ü lek, Sükrü lek, Mülk-ü lek, ya Müstean!

( Yani Hamd Sana, Sükür Sana,Mülk Sen'in ey kendisinden yardim beklenen Rabbin'im!) demektir"

Ya Rabbi! Biz kullarini bir nefes bile Sen'den gafil eyleme!

Günlerimizi ve gecelerimizi Zikrullahin bereketiyle tenvir eyle!

Seherlerin feyiz yagmurlariyla gönlümüzü ihya eyle!

Zikrullahin ihtisamli hakikatinden hisse alabilmeyi cümlemize nasip eyle!

Sen'in azamet-i ilahiyyeni idrakten mahrum kalanlara da hidayet eyle!

Seherlerde Sen'in zikredenler hürmetine bizleri serirlerin serlerinden muhafaza eyle!

...Amin...Amin...

( Gönül Bahcesinden Son Nefes)

...Salatu Selam Ile...

...Fi Emanillah...

Son düzenleme:

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
amin amin aminn
ALLAH razı olsun..

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Rasulullah (sav) buyurdular...

"Dilin zikrullah tesbihiyle daima islak olsun." (Tirmizi, Deavat, 4; Ibni Mace, Edeb, 53)

Allah razı olsun inşaallah

Üst Alt