Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
DİN KARDEŞLİĞİ VE BİRBİRİNİ ALLAH RIZASI İÇİN SEVMEK

Sevgi Hz. Allahın kullarına bir hediyesidir ve yalnız ondan gelir. Yaratılış îtibâriyle bütün müminlerde, sevgi mayası mevcuttur. Kulun gayretiyle bu sevgi, önce aşk, sonra da bütün sevgileri içine alan mahabbet mertebesine ulaşır.

Sevgi Allahın lutfu olmakla berâber, başlangıcı kulun gayretleriyledir. Sevmek için en ufak gayreti olmayanın, sevgiden nasîbi yoktur.

Bir müminin, diğer bir mümine, Allah rızâsı için sevgi beslemesi büyük bir nimettir. Cenâb-ı Hak âyet-i celîlesinde:

Uyan! Allahın evliyâsı üzerine ne korku vardır ne de onlar mahzun olurlar. Onlar ki Allaha îmân etmişlerdir ve hep takvâ ile korunur dururlar. Müjde onlara, dünyâda da âhirette de. Allahın kelimâtına tebdil yok, işte o büyük kurtuluş. (Yûnus 62-64) buyurarak, kendine dost edindiği kullarına vereceği mükâfâtları müjdelemektedir. Burada şu suâl akla gelebilir: Acaba bu müjdelere mazhar olacak, Allahın dostları kimlerdir?

Hadîs-i Şerîflere bakıldığında, Görüldükleri zaman Allah hatırlanır, Allah için birbirlerini seven kimseler olduğu görülecektir. (Elmalılı, 2731 Yûnus Sûresi) Peygamber Efendimiz bu hususta şöyle buyurmuşlardır:

Allahın kulları arasında bir grup var ki, onlar ne peygamber ne de şehittirler. Üstelik Kıyâmet günü, Allah indindeki makâmlarının yüceliği sebebiyle, peygamberler de, şehitler de onlara gıpta ederler.

Orada bulunan Sahâbe-i Kirâm sordular: Ey Allahın Rasûlü kimdir onlar, bize haber verir misin? Peygamber Efendimiz:

Onlar, aralarında ne kan bağı ne de birbirlerine bağışladıkları bir mal olduğu halde, Allah rızası için birbirlerini sevenlerdir. Allaha yemin ederim ki, onların yüzleri mutlakâ nûrdur. Onlar bir nûr üzerindedirler. Halk korkarken, onlar korkmazlar, insanlar üzülürken, onlar üzülmezler. (Ebû Davud, Büyük 78/3527)

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Ne güzel şey,birbirini Allah rızası için sevmek..
Benhepinizi Allah için seviyorum

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Evet çok güzel, Bende sitemizi Allah cc için seviyorum...

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Sevmek sevmesini bilmektir.
Sevmek ölmesini bilmektir.
Sevmek sevmek olmaktır
...

SEVMEK GÜZEL ŞEY.KARŞILIKSIZ SEVMEK AMA.ALLAH RIZASI İÇİN SEVMEK.
BİZDE BİRBİRİMİZİ ALLAH RIZASI İÇİN SEVİYORUZ..

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
HZ.ALİNİN BİR SÖZÜ VARDİ KARSİLİK BEKLEMDEN SEVİN... ALLAH RIZASI İÇİN SEVİN ... BİZDE ALLAH RIZASI İÇİN SEVERİZ İNŞALLAH...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Allah bizi rızasından ayırmasın
Necmeddin abiye soyledinde burayi bi şenlendirsin:D

benefşe

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allahümme innî es'elüke hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve hubbe amelin yukarribu ilâ hubbike  Allahım, her şeyden önce Senin sevgini talep ediyorum; sonra bana Seni sevenleri sevdirmeni istiyorum ve bir de Sana yaklaştıracak amelleri benim içim sevimli kılmanı dileniyorum. efendimiz in(sav) duası
Allah razı olsun ablacım çok gzüel bir paylaşım
ALLAH IM KALPLEİMİZ SENİN SEVGİNDEN BAŞKA SEVGİ KOYMA SEVDİĞİMİZ HERŞEYİ SEN DEN DOLAYI SEVELELİM
ALLAH İÇİN SEVİYORUZ SİZLERİ İNŞALLAH....

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Sevgi, en güzel hasletlerden biridir. Allah için sevmenin önemi büyük olup, bu sevgi, çıkar endişesi olmayan bir sevgidir. Bunun için de değerlidir. Böyle bir sevginin kaynağı, Allah inancı ve Allah sevgisidir.

Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurur: "iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi? Aranızda selamı yaygınlaştırınız![1]

Bütün güzelliklerin temelinde sevgi vardır. Birbirine sevgi ile bağlanmış insanlardan oluşan toplum, güçlü bir toplumdur. Güçlü bir toplumun oluşturulması herkesin yararına olur. Birbirini seven toplumları, Allâh da sever ve onlardan razı olur.

Cenâb-ı Allâh şöyle buyurmaktadır:
Kıyamet günü Yüce Allah şöyle buyurur: Benim için birbirini sevenler neredeler? gelsinler, Arşımın gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları gölgelendireyim!"[3]

Bu kutsi hadiste dikkati çeken nokta, Allah için birbirini sevmektir Kıyamet gününde, dünya hayatı boyunca yapılan iyi-kötü bütün işler olduğu gibi karşımıza çıkarılacaktır. Kötü işler yapan insanlar, bunun sıkıntısını kıyamet gününde çekeceklerdir. Kur'an da şöyle buyurulur: "Kişinin, kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacağı günde, kulakları sağır edercesine şiddetli ses geldiği vakit, işte o gün, onlardan herkesin kendini meşgul edecek bir işi vardır."[4]

Müslümanlar birbirlerinin azaları gibi olmalıdırlar birinin bir yeri ağrısa diğer müslümanda bunu hissetmeli.. gerçi bu devirde çok zor ama
zaten müslümanların bu denli eziyete maruz kalmalarının bir sebebide bu değil mi yani kendi aralarında bile bir diyoloğ bir sevgi bağı kuramamak..
RABBİM HAKKIYLA SEVEN VE SEVEBİLEN İNSANLARDAN EYLESİN BİZİ...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Allah Teala'yı anarak,büyüklüğünü hissederek birşeyleri sevmek çok güzel bir duygu......Hesapsız,çıkarsız sadece sevmek.......Sırf Allah(c.c) yarattığı için sevdiğim çoook varlık var.....

Üst Alt