Bana göre her müslümanın bilmesi gereken önemli bir mevzu olan" Dini Terimler ve Anlamları "
Nasip olursa bundan böyle 10 ar 10 ar burda sizlerle paylaşmak istiyorum hepsini birden yazarsam baya uzun olucak biliyorum sizler uzun şeylerden sıkılıyorsunuz ama arkası yarın gibi olunca daha zevkli ve bir okadarda kalıcı oluyor... selam ve dua ile..
1- Abdest Nedir?
Dirsekler ile beraber ellerin, yüzün, topuklarıyla beraber ayakların temiz su ile yıkanması ve başın meshedilmesidir.
2- Adak Nedir?
Kişinin dinen yükümlü olmadığı halde, farz veya vacip türünden bir ibadet yapacağına dair Allaha söz vermesidir.
3- Ahiret Ne Demektir?
Kıyametin kopmasından sonra başlayan ve sonsuza kadar devam edecek olan cennet ve cehennem hayatıdır.
4- Ahkam Nedir?
Kuran ve Sünnetin içerdiği dinî hükümlerdir.
5- Ahlâk nedir?
Bir kişinin iyi veya kötü olarak nitelenmesine sebep olan manevî değerleri, huyları ve bunların tesiri ile ortaya koyduğu davranışların bütünüdür.
6- Allahın Rızası Ne Demektir?
Yapılan herhangi bir işten Allahın hoşnut olmasıdır.
7- Amin Ne Demektir?
Yapılan duâ için, Ya Rabbi Kabul buyur demektir.
8- Arafat nedir?
Hacı adaylarının vakfe yapmak üzere arefe günü toplandıkları, Mekkenin güneydoğusunda bulunan bir bölgedir.
9- Arş Nedir?
Mecazî anlamda, ilahî hükümranlık tahtı demektir.
10- Ashâb Ne Demektir?
Hz.Peygamberi gören ve onunla sohbet eden müslümanlardır.
DEVAM EDECEK ...
Nasip olursa bundan böyle 10 ar 10 ar burda sizlerle paylaşmak istiyorum hepsini birden yazarsam baya uzun olucak biliyorum sizler uzun şeylerden sıkılıyorsunuz ama arkası yarın gibi olunca daha zevkli ve bir okadarda kalıcı oluyor... selam ve dua ile..
1- Abdest Nedir?
Dirsekler ile beraber ellerin, yüzün, topuklarıyla beraber ayakların temiz su ile yıkanması ve başın meshedilmesidir.
2- Adak Nedir?
Kişinin dinen yükümlü olmadığı halde, farz veya vacip türünden bir ibadet yapacağına dair Allaha söz vermesidir.
3- Ahiret Ne Demektir?
Kıyametin kopmasından sonra başlayan ve sonsuza kadar devam edecek olan cennet ve cehennem hayatıdır.
4- Ahkam Nedir?
Kuran ve Sünnetin içerdiği dinî hükümlerdir.
5- Ahlâk nedir?
Bir kişinin iyi veya kötü olarak nitelenmesine sebep olan manevî değerleri, huyları ve bunların tesiri ile ortaya koyduğu davranışların bütünüdür.
6- Allahın Rızası Ne Demektir?
Yapılan herhangi bir işten Allahın hoşnut olmasıdır.
7- Amin Ne Demektir?
Yapılan duâ için, Ya Rabbi Kabul buyur demektir.
8- Arafat nedir?
Hacı adaylarının vakfe yapmak üzere arefe günü toplandıkları, Mekkenin güneydoğusunda bulunan bir bölgedir.
9- Arş Nedir?
Mecazî anlamda, ilahî hükümranlık tahtı demektir.
10- Ashâb Ne Demektir?
Hz.Peygamberi gören ve onunla sohbet eden müslümanlardır.
DEVAM EDECEK ...