Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
1309689.jpg

Kışa sormuşlar nerelisin diye. Aslen Erzurumluyum ama Sivas'ta ikamet ediyorum demiş.

Bu rivayetin değişik versiyonları da var tabii. Bir rivayette şöyle; kışı gelin olarak görenlerde var. Nerelisin demişler kışa? Kars'ta doğdum. Erzurum'da büyüdüm. Sivas'a gelin oldum, demiş. Bu rivayette kışa dişilik yüklenmiş tabii. Sivas halkı bu gelinden memnun mu bilmiyorum ama bu günlerde kayın validesi, kayınbabası ve görümceleriyle geçinemiyor ki bir soğukluk var üstünde.

Sabahları nerdeyse ağlayacağım dedi sevgili dostum. Varabilecek miyim iş yerine diye düşünürken bense yanımda kalın bir sopa götürüyorum işe. Kirpiklerimde oluşan buzlar anca sopa ile kırılıyor. Hımm ya bu kadar vahim mi diyeceksiniz. Altıncı Şehir'de yaşayamayanlar şu anlatacaklarımı pek bilmezler galiba. "Sivaslılar yolun ortasında yürüyorlar" diye bizi çok çekiştirirler. Oysa Sivaslının yolun ortadan yürümesi kışın çatılardaki sarkaçlardan kafasına buz düşmesin diyedir. Eee altı ay öyle yürürsen kaldırımı unutursun tabii.

Sonra bizim utangaçlığımızda soğuklarında etkisi vardır. Yüzümüz önümüze eğiktir. Suratlarımız kıpkırmızıdır. Sebebi ne ola ki diyeceksiniz. Buzda düşmemek için azizim. Maazallah buzda düşmek ne demek bilir misiniz. O yüzden baş eğik buzlara karşı ayaklar tetikte.

Sonra ne desem... Soğuklarda içimizi ısıtan yaşanmışlıklarımızda vardır. Bir çay ocağının sıcaklığında bir araya gelmelerimiz dostlarla. Ellerimizde ve yüzümüzde soğuğun etkisi... Hemencecik çaylarla içimizi ısıtmamız. Kendimize geldikçe paltoların, parkelerin, kasket ve berelerin yavaş yavaş çıkarılması... Nargilenin söylenmesi. Yavaş yavaş yüzlerde tebessümlerin oluşması... Tavla oynayanlar, maçların özet görüntüleri& Bir Müzeyyen Senar, Zeki Müren sesini duyar duymaz ellerin cigara paketine uzanması... İçimde depreşip duran şiirin beni içten içe yapayalnız bırakması... Gözümün siyah beyaz bir fotoğrafa takılıp kalması& Dışarıda ayaz, zemheri... Aylardan ocak...

Altı kapısı kapalı& Bütün kapılar mı kapalı& Kış kapısındayız& Ya bahar kapıları&

Elde bir kırık var yürekte bir yalnızlık& Bahara daha çok var. Ah! Düşeş! Beklemedeyim...

senfoni

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
İçimde depreşip duran şiirin beni içten içe yapayalnız bırakması... Gözümün siyah beyaz bir fotoğrafa takılıp kalması& Dışarıda ayaz, zemheri... Aylardan ocak...

Elde bir kırık var yürekte bir yalnızlık :(& Bahara daha çok var.

Canim kardesim yüregine saglik yine cok güzel bir yazi
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile......

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun emeğine sağlık.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Güzel paylaşımdı teşekkürler...
emeğine sağlık...

nurseza

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
cok guzel bır yazıydı tebessumle okudum

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Ne güzel bir yazı kardeşcim...sivasın soğuğunuda bilirim..yaman olur..emeğine sağlık...yüreğin dert görmesin..selametle.. =)

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Teşekkür ederim...Beğenmenize sevindim :)

ferdyzz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
merhaba siz sivaslımısınız öğrenebilirmiyim...

Üst Alt