Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan hayrunisa
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
H

hayrunisa

Guest

Yemen diyarındaki kabilelerden birine mensup bazı kimseler şöyle demiştir:

Bizler putlara tapan kimselerdik. Günün birinde putumuzun yanında iken birkaç kişi oraya geldi. Aralarında bir anlaşmazlık vardı. Onlar puttan bu ihtilafın çözümünü istiyorlardı. O sırada bir ses şöyle seslendi:

- Ey koca adamlar! Siz çok akılsızsınız, puttan hakemlik istiyorsunuz. Hepiniz uykuda ve şaşkın durumdasınız. Çevreyi aydınlatan nuru görmüyor musunuz? O, alemlerin efendisi peygamberdir. Küfürden sonra İslâm'ı getirmiştir. Rahman O'na ikramda bulunmuştur. İmamdır, rasuldür , do ru sözlüdür. Hükümlerini adaletle verendir. Namaz ve orucu, iyili i, akrabalık ba larını korumayı emreder. İnsanları kötülüklerden nehyeder . Pisli i, putları ve haramı meneder. Haşimîlerdendir . Harem beldesinde peygamberli ini ilan etmiştir.

Bu sesi duyunca hemen putun yanından ayrılıp yola çıktık. Peygamber Alayhisselam'ın yanına gelip müslüman olduk.

Sahabeden Temim ed-Darî r.a. şunları anlatmı ştır:

Peygamber Aleyhisselam risaletle vazife aldı ı zaman, ben Şam'da idim. Bazı ihtiyaçlarım için yola çıktım. Yolda giderken gece olmuştu. Bir vadide uyuyaca ım zaman şöyle dedim:

- Bu gece bu vadinin büyü ünün himayesindeyim.

Uyumak üzere iken görünmez bir taraftan bir ses geldi. Göremedi im ses sahibi şöyle diyordu:

- Sen Allah'a sı ın. Çünkü cinler hiç kimseyi Allah'a karşı himaye edemezler.

Ben de ona:

- Allah aşkına sen neler söylüyorsun? diye sorunca şöyle dedi:

- Ümmilerin peygamberi ve Allah'ın elçisi zuhur etti. Hacur denilen Mekke semtinde, O'nun arkasında namaz klıdık . Biz müslüman olduk ve O'na uyduk. Cinlerin tuzakları geçersiz kaldı. Sen Alemlerin Rabbi'nin elçisi Hz. Muhammed'e git ve müslüman ol.

Sabah olunca Eyyüb kilisesine gittim. Görüştü üm rahibe başımdan geçenleri anlattım. Rahip bana şöyle dedi:

- Sana do ru söylemişler. O, Mekke'de zuhur edecek, Medine'ye hicret edecektir. Peygamberlerin en hayırlısıdır. O'na hemen iman et.

Yola çıktım, Rasulullah'ın yanına varıp müslüman oldum.

el-Bidaye ve'n - Nihaye, 2/752, 759-60.

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ellerine saglık ablacım.

Sünni Cinler gerçekleri söylemişler...

Onlarında nasipleri varmış müslüman olmuşlar....

Böyle uyarılar herkeze nasip olmaz...

Üst Alt