ALLAH ü teala c.c inanan kullarına istikamet üzerinde olmalarını,dosdoğru yolda sebat etmelerini farz kılmış,dininin gönderdiği gibi tatbik edilmesini emir buyurmuştur:
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.(Hud 112 )
Doğruluk,bir müslümanın niyetinde,söz ve davranışlarda dürüst olması,yalandan ikiyüzlülükten uzak olması demektir.
Ashabı kiram dan bir zat
Ya RESULULLAH s.a.v islamiyet hakkında bana öyle bir söz söyle ki,o hususta sizden başka hiçbir kimseden sormaya ihtiyacım kalmasın.diye sorduğunda
S.A.V efendimiz
ALLAH a iman ettim de,sonra da dosduğru ol.buyurdular.(Müslim )
Hadisi şeriflerinde şöyle buyuruluyor,
Doğruluk,iyiliğe götürür,iyilik de cennete götürür.(Buhari )
Yazıklar olsun o adama ki,derviş hırkası giyerde kavil ve fiili birbirine muhalif olur(Münavi )
ALLAH ü teala mumin kullarına kendisinden korkmalarını ve doğru sözlü olmalarını emir buyurmaktadır:
Ey iman edenler!ALLAH tan korkun ve doğru söz söyleyin ki,ALLAH işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın.(Ahzap 70-71 )
YÜCE RABBİM bizleri doğru olan muttakilerden eylesin...
Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.(Hud 112 )
Doğruluk,bir müslümanın niyetinde,söz ve davranışlarda dürüst olması,yalandan ikiyüzlülükten uzak olması demektir.
Ashabı kiram dan bir zat
Ya RESULULLAH s.a.v islamiyet hakkında bana öyle bir söz söyle ki,o hususta sizden başka hiçbir kimseden sormaya ihtiyacım kalmasın.diye sorduğunda
S.A.V efendimiz
ALLAH a iman ettim de,sonra da dosduğru ol.buyurdular.(Müslim )
Hadisi şeriflerinde şöyle buyuruluyor,
Doğruluk,iyiliğe götürür,iyilik de cennete götürür.(Buhari )
Yazıklar olsun o adama ki,derviş hırkası giyerde kavil ve fiili birbirine muhalif olur(Münavi )
ALLAH ü teala mumin kullarına kendisinden korkmalarını ve doğru sözlü olmalarını emir buyurmaktadır:
Ey iman edenler!ALLAH tan korkun ve doğru söz söyleyin ki,ALLAH işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın.(Ahzap 70-71 )
YÜCE RABBİM bizleri doğru olan muttakilerden eylesin...