DOPİNGLİ ORUÇ
Oruç hapı da yapmışlar!
Güler misin, ağlar mısın? Tanıtımı da şöyle:
“Bu yıl Ramazan kolay geçecek!Açlığı susuzluğu stresi dert etmeyin!”
İnternette sitesi bile var, her adrese reklam mailleri yolluyorlar.
Anacığım derdi; “Tut bir düzen para kazan!”
O hesab bu da..
Bunlar iki hapmış, biri iftardan sonra, diğeri de sahurda alınıyormuş, sitede de yazıyor; “İlaç değil, besin takviyesidir” diye.
Yahu Ramazan’da acıkmayacak, susamayacaksak neden oruç tutalım ki?
Acıkmadan-susamadan nasıl anlaşılır ki nimetlerin kadri?
Şu kavurucu yaz sıcaklarında, aşkla yemeyi-içmeyi beklediğinin sahibine duyulan o muhabbetin hazzı, ne de var ki?
“Elimdeki suyu içemiyorum, “ye” emri gelmeden, en sevdiklerimi yiyemiyorum, demek ki benim değil, hepsi O’nun..
Demek ki elimdekiler benden değil, O’ndan. Demek ki ben kulum ve bana ikram ediliyor..” Nasıl dersin acıkmazsan-susamazsan?
Nimetlendirildiğini bilmeden, farkındalığını arttırmadan nasıl kendini ayrıcalıklı hisseder ki insan? Kimi kandırıyoruz?
Bunun yerine ben size, Fatih Çıtlak’dan ve dahî Gönenli Mehmed Efendi’den iktibasla, her acıkıp-susadığınızda 10 salavat getirmenizi tavsiye ediyorum, deneyin, görün
Ayşe Reşad
Oruç hapı da yapmışlar!
“Bu yıl Ramazan kolay geçecek!Açlığı susuzluğu stresi dert etmeyin!”
İnternette sitesi bile var, her adrese reklam mailleri yolluyorlar.
Anacığım derdi; “Tut bir düzen para kazan!”
Bunlar iki hapmış, biri iftardan sonra, diğeri de sahurda alınıyormuş, sitede de yazıyor; “İlaç değil, besin takviyesidir” diye.
Yahu Ramazan’da acıkmayacak, susamayacaksak neden oruç tutalım ki?
Acıkmadan-susamadan nasıl anlaşılır ki nimetlerin kadri?
Şu kavurucu yaz sıcaklarında, aşkla yemeyi-içmeyi beklediğinin sahibine duyulan o muhabbetin hazzı, ne de var ki?
“Elimdeki suyu içemiyorum, “ye” emri gelmeden, en sevdiklerimi yiyemiyorum, demek ki benim değil, hepsi O’nun..
Demek ki elimdekiler benden değil, O’ndan. Demek ki ben kulum ve bana ikram ediliyor..” Nasıl dersin acıkmazsan-susamazsan?
Nimetlendirildiğini bilmeden, farkındalığını arttırmadan nasıl kendini ayrıcalıklı hisseder ki insan? Kimi kandırıyoruz?
Bunun yerine ben size, Fatih Çıtlak’dan ve dahî Gönenli Mehmed Efendi’den iktibasla, her acıkıp-susadığınızda 10 salavat getirmenizi tavsiye ediyorum, deneyin, görün
Ayşe Reşad