Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Bir gün Hz. Ömer r.a., Hz. Ebu Bekir r.a.a bazı sözlerinden dolayı kızmış, yerinden kalkıp gitmişti. Hz. Ebu Bekir r.a. da peşinden giderek Hz. Ömer r.a.ın elbisesinden tutup şöyle demişti:

- Beni hoş gör, bağışla, Allah da seni bağışlasın.

Hz. Ömer r.a. bu sözlere aldırmadan kırgın olarak evine girmiş ve kapıyı kapamıştı.

Bu olay Rasulullah s.a.v.e ulaşınca mübarek yüzlerinde kızgınlık emaresi belirdi. Öğle namazı kılındıktan sonra, Hz. Ömer r.a. gelip Allah Rasulü s.a.v.in huzurunda oturdu. Fakat Rasulullah s.a.v. yüzünü çevirdi. Hz. Ömer r.a. Rasulullah s.a.v.e yöneldikçe, Rasulullah s.a.v. yüzünü öteye çeviriyordu. Bu durum karşısında Hazret-i Ömer r.a. endişelendi ve ağladı. Sonra şöyle konuştu:

- Ya Rasulallah! Benden yüz çevirdiğini görüyorum. Biliyorum ki, hakkımda sana olumsuz bir haber ulaşmadan böyle davranmazsın. Sen bana kızgın olduktan sonra hayatımın hayrı olmaz. Allaha yemin olsun ki, bana kırgın ve öfkeli olduğun sürece, dünyada kalmayı arzu etmem.

Rasulullah s.a.v. şu karşılığı verdi:

- Sen Ebu Bekre kızıp birşeyler söylemişsin. Sonra o senden özür dilemiş. Fakat sen onun özrünü kabul etmemişsin. Allahu Tealâ beni size peygamber gönderince, baştan hepiniz yalancısın dediniz. Arkadaşım Ebu Bekir ise, sen doğru söylersin diye beni tasdik etti. O zaman arkadaşımı terk ediveren siz değil miydiniz?

- Ey Allahın Rasulü! Rab olarak Allaha, Nebi olarak Muhammede, din olarak İslâma inanıp rıza gösterdim.

Bu kez Hz. Ebu Bekr r.a. ayağa kalkarak dedi ki:

- Vallahi bu kırgınlığı önce ben başlattım, ben zulmetmiş oldum!

Hz. Ömer r.a., Hz. Ebu Bekir r.a.a:

- Benden razı ol, Allah da senden razı olsun, dedi. O da:

- Allah seni bağışlasın, deyince, Rasulullah s.a.v.in de öfkesi geçti.

Tarih-u Medinet-i Dimaşk, 30/108

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
vay mubarekler ne muhabbet ne sevgi ne saygı YARABB ;( ;( ;( ALLAHIM BİZLERİ ŞEFAATLERİNE NAİL EYLE LÜTFEN KEREMEN TERAHHUMEN ;( ;( ;( ;(

mehmet27

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Amin insaAllah onlarin sefatine bizlerd nail oluruz.

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
bugünkü dostlarda ders alır inşaallah ....

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
bugünkü dostlara ders olacagı kesin perwerder abi Allah razı olsun yazı harika...selametle..

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Gerçek sevginin kaynağı nedir?

Birbirlerine kırılan iki arkadaştan biri, uzun bir aradan sonra diğerinin kapısını çalar. Kim o? diye seslenir içerdeki. Benim der kapıyı çalan. Burada ikimize birlikte yer yok! diye cevap verir öbürü. Aradan uzunca bir zaman geçer... Yeni bir umutla tekrar çalar sevdiği arkadaşının kapısını. Kim o? diye sorar yine içerdeki. Senim! der bu sefer. Ve kapı sonuna kadar aralanır. Hz. Mevlânâ da; Birisinin kalbinde taht kurmak, sevgisini kazanmak istiyorsanız, öylesine sevmelisiniz ki, benliğinizi bırakıp âdeta o olmalısınız diye anlatır hakiki muhabbeti.

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
vay mubarekler ne muhabbet ne sevgi ne saygı YARABB ;( ;( ;( ALLAHIM BİZLERİ ŞEFAATLERİNE NAİL EYLE LÜTFEN KEREMEN TERAHHUMEN ;( ;( ;( ;(

AMİN...ALLAH RAZI OLSUN PERWERDER KARDEŞİM.BU GÜZEL YAZI İÇİN.

Üst Alt