Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Yüzyüze dostluklar vardır;

Güneşle ayçiçeğinin dostluğu, böyle bir dostluktur mesela. Ayçiçeği sabahtan akşama kadar hiç ayırmaz yüzünü güneşten...

Uzak dostluklar vardır ;

Denizlerin ortasındaki bir adayla, dağların arasındaki bir göl , birbirlerinin uzak dostlarıdır. Dostluklarını gündüz kuşlarla , gece yıldızlarla iletirler birbirlerine...

Sessiz dostluklar vardır ;

Dilsiz bir adamla duymayan başka bir adamın elleri arasında sessiz bir dostluk oluşur. Herşeyden konuşur sessizce bu eller...

Zorunlu dostluklar vardır ;

Pazar ile pazartesinin dostluğu gibi... Pazar ağır bir gündür, pazartesi hızlı bir gündür... Ayak uyduramazlar birbirlerine . Ama dost olmak , yanyana durmak zorundadır.

Uzun dostluklar vardır ;

İkindi güneşinin altında uzayan gölgeler birbirlerine kavuşurlar ve uzun boylu bir dostluk oluşur aralarında...

Günün birinde ölen dostluklar vardır ;

Bir bahçe içindeki ahşap ev ile yanıbaşında duran ceviz ağacının dostluğu gibi.. Birgün kocaman elli ve kocaman gövdeli makinalar o bahçeye giripte belli bir süre sonra evin ve ceviz ağacının yerinde asık suratlı binalar yükseldiği zaman ölen dostluklar...

Vakitsiz dostluklar vardır ;

Bir peçete , bir kağıt mendil vakitsizce dostu oluverir gözlerimizin . Yada ayrılırken bir dal karanfil ellerimize o an gelen dostluktur...

Bakımsız dostluklar vardır birde ;

Zaten var ,zaten dostuz deyip yıllarca bir telefonun ,birkaç cümlelik mektubun bile çok görüldüğü dostluklar...

HİÇ BİR DOSTLUĞUN BAKIMSIZ KALMAMASI DİLEĞİYLE...

Selam Allaha inanan ve inancının bedelini ödeyenlere olsun....

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Çok duygulu bir yazı..

Sağ olun...

Rabbim dostlıklarımızı kendi rızasıma muvafık kılsın...

Amin!

Günes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ya perweder kardes senin konularin beni benden aliyor yaw gercekten cok güzel konulara deginiyosun Allah c.c razi olsun....

ah dostluklar...birde olmayan dostluklar vardir oldugunu sandigin ama aslinda hic olmayan dostluklar...Rabbim cünmlemizi iyi doslarla tanismayi ve iyi bir dost olmayi nasip etsin ins...

ellerine saglik kardesim Allah c.c a emanet ol...

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Orjinal Yazarı *perwerder*

HİÇ BİR DOSTLUĞUN BAKIMSIZ KALMAMASI DİLEĞİYLE...

....
AMİNNNNNNNNN PERWERDER ABİ ELLERİNE SAGLIK BU YAZIYLA ÇOK GÜZEL ANLATTIN DOSTLUGU...(dostum oldugunu sandıgım ama gerçekte dostum olmadıgını anladım bugün)RABBİM HİÇ KİMSEYİ VEFASIZ DOSTA DÜŞÜRMESİN...(AMİN).....

mihri-ban

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
aslında dost dediğim insanların bir hayalden ibaret olduğu nu zamanda rabbim beni gerçek dostlarla karşılaştırman dileğiyle........

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Rabbim cümlemizden razı olsun...

onlar hayali dostluklar olsa gerek....

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Zorunlu dostluklar vardır ;

Pazar ile pazartesinin dostluğu gibi... Pazar ağır bir gündür, pazartesi hızlı bir gündür... Ayak uyduramazlar birbirlerine . Ama dost olmak , yanyana durmak zorundadır.

bazen aceba diyorum,aceba öyle mi?

Uzun dostluklar vardır ;

İkindi güneşinin altında uzayan gölgeler birbirlerine kavuşurlar ve uzun boylu bir dostluk oluşur aralarında...

uzunluğun ölçüsü olmasın istiyorum,en, en, en uzun olanına sığdıracak gönlüm var benim.....

Allah razı olsun Perwerder abi,hakikaten senin yazılarında düşündürücü noktalar var ,insan kendini ve çevresini sorguluyor,sağolasın...

bilmek yada bilmemek

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Yüzyüze dostluklar vardır;
Güneşle ayçiçeğinin dostluğu, böyle bir dostluktur mesela.
Ayçiçeği sabahtan akşama kadar hiç ayıramaz yüzünü güneşten...

Uzak dostluklar vardır;
Denizlerin ortasındaki bir adayla, dağların arasındaki bir göl, birbirlerinin uzak dostlarıdır.
Dostluklarını gündüz kuşlarla, gece yıldızlarla iletirler birbirlerine.
Sessiz dostluklar vardır;
Dilsiz bir adamla, duymayan bir başka adamın elleri arasında sessiz bir dostluk oluşur.
Herşeyden konuşur sessizce bu eller...

Zorunlu dostluklar vardır;
Pazar ile Pazartesinin dostluğu gibi. Pazar ağır bir gündür, Pazartesi hızlı bir gün...
Ayak uyduramazlar birbirlerine. Ama dost olmak, yanyana durmak zorundadırlar...

Uzun dostluklar vardır;

Günün birinde ölen dostluklar vardır;
Bir bahçe içindeki ahşap ev ile yanıbaşında duran ceviz ağacının dostluğu gibi...
Bir gün kocaman elli adamlar ve kocaman gövdeli makineler o bahçeye girip de, [bir süre sonra evin ve ceviz ağacının yerinde asık suratlı binalar yükseldiği zaman ölen dostluklar...]

Vakitsiz dostluklar vardır;
Bir peçete, bir kağıt mendil vakitsizce dostu oluverir gözlerimizin...
Ya da ayrılırken verilen bir dal karanfil ellerimize o anda gelen dostluktur...

Bakımsız dostluklar vardır bir de...
Zaten var, zaten dostuz deyip yıllarca bir telefonun, bir kaç cümlelik mektubun bile çok görüldüğü dostluklar...

Hiçbir dostluğunuz bakımsız kalmasın.
Kandilleri, bayramları, özel günleri, işinizin düşmesini beklemeyin.
Hangi dostun, ne zaman, nerede, nasıl “sessiz gemi”ye bineceğini kim bilebilir ki?

Uzun ömürlü sağlıklı dostluklar dileğiyle...

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Dost olabilmek, dost bulabilmek ,dost kalabilmek , dostluğu sürdüre bilmek.

Bu yazıyı okuyunca aklıma geldi acaba yapabiliyormuyuz.Bu dostluğu

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
bu dünyada bir sadık dost bulmuşsan eğer bu yeter sana.....

Üst Alt