İnsanoğlu inanmak üzere programlanıp yaratılmıştır!
Hayata tutunmak için bir şeylere kendince doğru olana inanır!
Kimi ateşe, kimi ağaca, ateşe, kimi çok tanrıya, kimide tek tanrıya ona göre hayatına yön verir ..
Mutlak inanır, inancı olmayanın amacı da olmaz..
Dini islama tutunan hayatı islam olan bilirki: Rabbi ona rahmet ve merhamet etmiş, islam dinini yaşama şerefine nail kılmış ve sevmiştir.. dünya ahirde kazanan dini islam olan .Rabbine iman edip teslim olan, harami haram, helâli helâl bilmek, iyilikle, tatlı lisanlı olmak ile olur..
Ne zaman inancından uzaklaşırsa belâ ve musibeti sapkınlığa düçâr olur..
Hz lut a.s.in kavmi gibi olmaktan tüm peygamberler çekinmiş ona göre dualarda bulunmuşlar..
Hz lut a.s. evlatları için duasi.
( Allahım sapkınlığa düşmüş kullarindan çocuklarımı onların fenaligindan koru! Onlar gibi sapkın değil sana inanan sana teslim.olan salih takvalı kul eyle)
Hz ibrahim a.s ise duasinda:
( Rabbimiz beni.eşimi evladımı sana teslim olan salih amel işleyen namaz kılan duası kabul olunan secde- ı Rahman da can veren kul eyle )
Rabbim bize ömür verdi ..ettigimiz dualar ile yaşamımızı güzelleştirelim..
Hz Muhammed sav rasülüm..
Kâbe gönül evim..Dua benim anahtarım.. tevekkül ise kapımdır...
Ötesinde umudum guvendiğim. Tek yegâne sığınağım Rabbimdir...
Hayata tutunmak için bir şeylere kendince doğru olana inanır!
Kimi ateşe, kimi ağaca, ateşe, kimi çok tanrıya, kimide tek tanrıya ona göre hayatına yön verir ..
Mutlak inanır, inancı olmayanın amacı da olmaz..
Dini islama tutunan hayatı islam olan bilirki: Rabbi ona rahmet ve merhamet etmiş, islam dinini yaşama şerefine nail kılmış ve sevmiştir.. dünya ahirde kazanan dini islam olan .Rabbine iman edip teslim olan, harami haram, helâli helâl bilmek, iyilikle, tatlı lisanlı olmak ile olur..
Ne zaman inancından uzaklaşırsa belâ ve musibeti sapkınlığa düçâr olur..
Hz lut a.s.in kavmi gibi olmaktan tüm peygamberler çekinmiş ona göre dualarda bulunmuşlar..
Hz lut a.s. evlatları için duasi.
( Allahım sapkınlığa düşmüş kullarindan çocuklarımı onların fenaligindan koru! Onlar gibi sapkın değil sana inanan sana teslim.olan salih takvalı kul eyle)
Hz ibrahim a.s ise duasinda:
( Rabbimiz beni.eşimi evladımı sana teslim olan salih amel işleyen namaz kılan duası kabul olunan secde- ı Rahman da can veren kul eyle )
Rabbim bize ömür verdi ..ettigimiz dualar ile yaşamımızı güzelleştirelim..
Hz Muhammed sav rasülüm..
Kâbe gönül evim..Dua benim anahtarım.. tevekkül ise kapımdır...
Ötesinde umudum guvendiğim. Tek yegâne sığınağım Rabbimdir...