Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

kediler lordu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
NE OLAYDI, DUALARIMIN HİÇBİRİ DÜNYADA KABUL EDİLMESEYDİ!
Cenab-ı Hakk mahşerde huzuruna getirilen bir kula hitaben:
- "Ben sana bütün ihtiyaçlarını bana arz et, benden başkasına ihtiyaç arz etme buyurmadım mı?" dediğinde:

- "Evet Yarabbi, ben de ihtiyaçlarımı hep zatına arz etmiştim…" diye cevap verip bazı duasının kabul edilmediğini belli etmesi üzerine Hakk Teâlâ:

- "Ben senin her duana icabet ettim, her istediğini verdim. Bazısının icabet eserini bu güne bırakarak senin için sakladım. Şimdi onu al, gözün aydın olsun!" der.

O kulun icabet eseri olarak gözler görmedik nimetleri müşahede ettiği anda:
- "Ne olaydı, dualarımın hiçbiri dünyada kabul edilmeseydi de icabet eserlerini burada görseydim!" diyerek esef edeceğin hadis-i şerif de bildirilmiştir.

Şu halde icabette acele etmek hikmete uymadığı gibi, her duanın kabulünde acele edilmedikçe kabul hedefine ulaşacağı Peygamber Efendimiz s.a.v tarafından haber verilmiştir.

"Günahkârların inlemesi, âbidlerin tesbihinden daha sevgilidir." hadisine bakarsak, dua edenin Cenab-ı Hakk tarafından sevilmesi bazen kabulünü geciktiriyor. Tersine dua edene gazap edilmesi ise kabulünü çabuklaştırıyor

Hikem-i Atâiyye şerhi

kediler lordu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
DUANIN KABULÜNÜN GECİKMESİ
Duanın kabulünün gecikmesi ümitsizlik ve usanç vermemelidir. Madem ki, Mümin suresi 60. ayetinde duaya icabet edeceğini vaat etmiştir, kabul eserlerinin erken veya geç ortaya çıkmasında başka hikmet bulunduğu düşünülmelidir.

Hekim hastanın istediği gibi değil, hastalığın gerektirdiği şekilde tedavi eder.
Cenab-ı Hak da bu hikmet şifahanesinde tabii hallerin ve nefsanî arzuların hastası olan kullarına tedavi kabilinden olan icabet eserlerini, onların istediği şeylerde değil, onların menfaatine kendi seçtiği yerde, onların dilediği vakitte değil, kendi dilediği vakitte ortaya çıkarır. Kulların acele etmesi, ilâhî takdiri çabuklaştırmaz, onların gecikmesi geciktirmez.

Hikem-i Atâiyye Şerhi

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Anlamlı ve değerli paylaşımınız için teşekkürler.

Allah razı olsun..

samanyolu

“Ya Bâki ente’l-Bâki”

Aldığı Beğeniler
19
Takım
Diğer
Allah razı olsun.

Üst Alt