Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İnanan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Sadece basit bir gazete demedim ve inceledim. Tabiiki biraz da yorum kattım o kadarda hakkım olsun. :)

------------

_____________________________________________________________________________________

Yeni kağıt takvim yılınızı kutluyorum böylece rakamların ve ömürlerin geçici olduğuna dair bir yıl gitmiş, bir yenisi de gidecek konuma gelmiştir ya da gelmiştir de diyebiliriz. Hepimiz yeni yıla güzel mi girdik yolsa ilk gününden itibaren sabahına geç kalkarak mı başladık, aslında bizim dilediğimize ve yaptığımızla dahi ters bir gün değil miydi ? Bir yanlışlık yaparak başlayanlar oldu.

Sizlere burada elimden geldiğince düzgün bir anlatım ile birkaç önemli konuya dikkat çekmek istedim. Gündem dışında bırakılan, rutin olmayan hususlar.

Hep bir partinin aleyhine konuşmayan birisi olarak, inkarcı işkencecilere'de "dostum can dostum" diyenleri de eleştirmiş birisi olarak, bu kezde gözüme geçen yılda (son cumartesi) gözüme gazetede bir kutlama "reklam alanı" ilişti. Ben bazı olayları farklı şekilde düşünmediğimi ya da söz konusu o yerlerin dikkatimi çekmediğini fark ettim.

Bildiğimiz üzere, Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün fırkasıydı ilk kurulan partidir ve partinin geleceği bu yönetimlerce kötüleşti düşüncesindeyim. Bu sadece onu tutanlar için değil Tüm Türkiye'nin itibarı açısından olumsuzdur diye düşünüyorum.

Başına neler getirmediler ki yok rüşvet, kaset davası, vs.

Bu arada İzmir Büyük şehir Belediye Başkanı Soruşturmaya alınmış bugün.

Diyorum ki partiyi kapatmak hata olurdu ama umdum hep iyi yönetilseydi diye.

Atatürk'ün heykelleri kalmaya layık yapılardır tarih anlatır ancak bu gereksiz heykeller ancak yunanlılar'ın hoşuna gidebilir (uydurma mitolojik hikayeler vs.) ki onlarda dolandırıldılar Türkiye'den korunun silah alın vs. diye iflas etti gösterildiler ama aslı nedir bilemiyorum.

İşte gazetedeki, o köşe:

1jq5b.jpg

1jq6l.jpg

Fotoğraflarda çekim olarak tam beğeninizi alamayabilirim ancak konuyu anlatmaya yeter diye umuyorum :) .

Bende bunu şu şekilde yorumladım ve onlara mail olarak ilettim isterseniz sizlerde tepkinizi gösterebilirsiniz.

Gönderdiğim sanal mektup'a karşılık olarak bir cevap yazarlar ise ben o cevabı da burada paylaşacağım nasip olursa. Eğer cevap vermezler ise de arayabilirim.

1jqbt.jpg

1jqh9.jpg

1jqk4.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi de bir haram olan Allah'ın emrine karşı bunu süren ve bakın nasıl reklamının yapılmasına aracılık eden gazetedeki reklama (gazete'den ücret edemeden yararlandım)

1jqsb.jpg

1jqtz.jpg

1jqw8.jpg

Gazete de bu okuduğunuzu beni paylaşmaya iten sebep, içki şişesinin yanındaki iki yazıdan ibaret. " Yeni bir sayfa (Şişe resmi) Yeni bir başlangıç. "

Aslında her yeni salise her bir zerre an, bizlere verilmiş çok önemli bir nimettir.Bunu inkarla geçirip ziyan olmamalıyız. Çok şükür ki Allah istediğine doğru yolu gösterebilendir, onun rahmeti her şeyi kuşatmıştır. Hayırda da şer de de.Berekette de bereketsizlik te de onun takdiri her zaman vardır, o her şeyi bilir siz de bilin ve unutmayınız.

Aklıma sevgili edinme haram' ı (alışkanlığı!) geldi ve nedense onda da aynı sözlerin söylendiğine şahit olduysam da, o sözü söyleyenler nedense kız arkadaşlarının bazı davranışları ortaya çıktıklarında pek bir gururlanırlar. Herkesin kendi tercihidir demiyorum, herkes hak ettiğini buluyor diyorum.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Birde sözde "iş yapıyoruz" kelimesini kullanan ve "onlarla bir ilgisi yok" diyen yalancılar bulunmaktadır. Bir haber sitesinde rastgeldiğim bir haberde, bir fransız (f si küçük yanlışlıkla değil kısas'a kısas) markasının ürünü araba şirketi onca lafı kısaltacak olursam kısaca diyor ki "bizim onlarla bir ilgimiz yok biz sadece iş yapıyoruz" buna ancak çocuklar inanır, onlarda reklamda oynar ama aracı alamazlar. Neyin ne olduğu çok açıktır ve suratımıza tükürürcesine iftira atanlar bugün de yalanlarını yalakalıkla kabul ettirmeye çalışmaktadırlar. Sakın onlara inanmayınız işte onca şehidimizin başarıyla koruduğu bu en büyük hazinemizi iki uyduruk teneke'ye değişmeyelim isterse elektriklileri ilk onlar çıkarsınlar, zarar etsinler yok parasına gitsinler başka yere versinler. Sokaklara bir bakın her yer onlarla doludur kimseye sen böyle yaptın diye suçlamak doğru değil ancak insanlar ilerideki seçimlerini daha dikkatli yapmaları gerekmez mi?

Şimdide içki ile bir haber daha paylaşmak istedim;
1jry8.jpg

1js1m.jpg

Bakın inkarcı ne diyor kısaltmak istiyorum:
---------------------------------------
... şarapçılık yönetim kurulu üyesi Enis Güner demiş ki;

Ekonomik tedbir alınan fransa ile en yoğun ilişkilerde bulunulan iş alanlarından olan bir iş kolunun şarapçılık olduğuna dikkat çekmiş ve yalancıların ülkesinden, miras vatanımız için onlara para ödeyip şarap üretimi için makine ve çeşitli şarap üretimi için gereken malzemelerin alındığını belirtmiş ve gerginliğin son bulmasını belirtmiş kendileri.

Ardından da demiş ki "Şarap sektöründe LİDER olan fransa'ya karşı TÜRKİYE büyük bir rakiptir. Türk Hava Yolları iyi bir tanıtım zeminidir menüsüne yerli şaraplar ekleyebilir.
----------------------------------------
Yorumum:
Bir zamanlar masum doğan bir insan ancak bu kadar kirlenebilir ve çıkarcı olabilir. Eğer ki iki ülke arasının normal olmasını isteyenlerdense neden sözde yasanın geri çekilmesini isteyenlerden ve özür dilenip duyuru yapılmasını isteyenlerden değil, çünkü biz asıl özgür inkarcılık ülkesiyiz!. Gazeteler ve haber araçları niçin bu konuda bir şey yapmıyorlar, gündemde komiklikler sığdırabilecek kadar yer varken düşündürücü.

----------------------------------------
Şimdi gelelim haber sunucusu bir şahıs'a :

1jsbr.jpg

1jscd.jpg

Bu insanlar Allah'ın adını anıyor ve fal diyor . Görünüz onlar nasıl bir inkarcıdır siz karar veriniz. Bence o evdendirme vaadinde bulunan rezil programlarının kadın sunucularından farksız birisidir ki onlarda bol anar ama gereğini yapmazlar.

-----------------------------------------
Bu bölümde de sizlere önceden paylaştığım "Dinimiz ile dalga geçiyorlar, bize aykırı." dediğim film te ve de ve internette tanıtımları (hani film şu şu konuları almaktadır şeklinde olanları) beni şok ediyor. O adi filmin tanıtımını izlediğimde ise gerçeğin ne olduğu gördüm.

1jsh3.jpg

O filmde imam yapılan ve din'e aykırı olarak cemaat'e vaaz veren kişiye çok dikkat kendisi petrolcülerin reklam YILDIZ 'ıdır aynı zamanda..

Başlık seçimi ise sarı lercivert çünkü fenerliler daha çok.

İşte o film böyle tanıtıldı ve haber edildi aynı zamanda kısaca özetlemek istiyorum;

Karadeniz fıkralarının kahramanı Temel'in başından geçen komik olayları anlatan Sümela'nın Şifresi... diye gidiyor.

Filim gereği imam rolünde rol alan salih kalyon sokakta top oynayan çocuklara KÜFÜR ediyor.

Ne seneryo ama, biz imama küfür ettirelim bütün salaklar gülsün..

Sonraa .. , Tesadüf bu ya, Sokaklardaki çocuklar da filim ekibinden değil! Olsada çocuğa küfür mü edilir! Ya sabır. Geçiyorum yoksa konu sapacak. Neyse o çocuklardan birisinin babası durumu fark ediyor.

"Güven Usta" adlı-soy adlı çocuğa küfür ediliyor onun babası da "Ömer Usta" filimde bunu görüyor ve savcılığa bunun hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Bakalım sonucunda ne olacak? Bu konuyu takip ediyorum satışlarının sürüp sürmediğini, vizyonunu vs. nasip olursa. Bu arada filimin yapımcısı da ÜÇGEN yapımevi (üçgen işaretli ayrıca.)

Bu filim benim çok gücüme gitmişti Allah işte yanlış yoldakileri böyle saptırır diyorum.
---------------------------------------------------

Üst Alt