Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Kıbrıs bana yakın ada
Kimler neden bu adada
Bu ada'da kimler yaşar
Asırlarca niçin neye yarar,

Bütün dünya bu güzelliklere hayran oluyor!Venedik nere ,Cinevizler kim?,Osmanlı neden kimler zamanında hangi yollardan Fas'tan Mağreb'ten İspanyadan Akdenizin iki kıyısından Fransa, İtalya,' Mora,Cezayirli Hasan Paşa,,Tunus Turgut Reis,Libya, Mısır,Kenan Diyarı bugünün Filistin/Palestin'i Yemene kadar Arabistan Irak Suriye Lübnan Malta,Girit,Rodos,Kıbrıs oniki adalar,Akdeniz ve Ege Denizini Türk Gölü yapanları,

/ günümüzde işlerine gelince dıştan dost amma içlerinden açıkça düşmanlıklarını gizleyemeyen sergileyenlerin değerlendirmesidir/tabiridir/

Barbaros Hayrettin Paşa,Sokullu Mehmet Paşa
Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman devri ve devrin Leventleri'ni hafızamda hatırladım Ruh'ları Şad olsun dua ettim'
sonrasını neden kimden nasıl kafalı ve etkili olanlar yüzünden koruyamadığımızı hayal ederim de İngiliz'e kiralık diye verilişi tarihi bilgileri halen Kıbrısta Rum'un ekmeğine yağ çalan kimlerse onlara da Lanetimi söylerim.Ey Hala,hala! kalk bak şimdi Kıbrıs ne halda!,

Tete de Turc/ bir Fransız atasözü ve alaycı ve uyarıcıdır! .Türk Kafası/Vur Ensesine lokmasını al!,Ses çıkarmaz Vur abalıya gibi! İnatçı dayanıklı v.b,

Hey Türk Gençleri uyanalım uyanın!Eldeki bir kuş daldaki çok kuştan daha kıymatlıdır,korumak için kafaların içinden başlayarak sonuna kadar her konuda her zaman güçlü olmamız Milletimize vefa borcumuzdur,

alintidir

Üst Alt