Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
İnsan zayıf bir valıktır. Nimetler içinde iken, çok defa bunun kıymetini bilemez. Ama nimetler yok olduklarında, zaaflarını olanca gücü ile gösterir. Bunun için insanlara zaman zaman hatırlatmalarda bulunmak gerekir. İnsanın buna çok ihtiyacı vardır.
Nasreddin Hoca merhum da bu nasîhat mevzuuna çok ehemmiyet verir... Hatta bir gün dostları kendisine:
- Hacam, dünyada en değerli şey nedir? diye sorarlar. O da:
- Nasîhattir. Herkese nasip olmaz, cevabını verir. Dostları bir müddet düşündükten sonra:
- Peki en değersiz şey nedir? derler. Hoca bu sefer de:
- Yine nasîhattir, cevabını verir. Dostları şaşırırlar:
- Peki ama Hocam? Bir şey aynı zamanda hem değerli hem değersiz olur mu? dediklerinde Hoca:
-Evet, olur. Çünkü nasîhat, tutulursa en değerli; fakat tutulmazsa en değersiz şeydir, cevabını verir.
Hoca merhum bu değerlendirmesiyle, bir meseleye çok yönlü bakılmasının icabettiğine dikkat çeker.
Diğer taraftan Hoca, insanın unutkan bir varlık olduğunu, dolayısıyla yine belli zamanlarda nasîhate ihtiyacı olduğunu çeşitli esprilerinde dile getirir. Nitekim, gelin ettiği kızına şehirden hayli uzaklaşmışken, arkasından yetişip, dikiş dikerken dikkat etmesi gereken hususları hatırlatması, Hoca'nın nasîhate ne derece ehemmiyet verdiğini gösterir.
Hoca rahmetullâhi aleyh, adam olmanın yolunun da nasîhat dinlemekten geçtiğini belirtir.
Bir gün Hoca'ya şöyle bir soru sorarlar:
- Adam olmanın yolu nedir? O da:
- Bilenler söylerken, onları can kullağiyle dinlemek ve kendi söylediklerini de kulağı ile işitmektir... Cevabını verir.

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Câbir radıyallahü anh anlatıyor:
Resûlüllüh (s.a.v.)'e bir adam gelerek:
- Yâ Resûlüllüh! Falanca komşum, hurma saplarını benim bahçeme koyuyor. Bana eziyet veriyor, dedi.
Allah Resûlü o zâtı çağırarak, ona:
- Filancanın bahçesine koyduğun hurma saplarını bana sat, teklifini yaptı. Adam:
- Olmaz dedi. Allah Resûlü:
- Öyle ise bana hediye et onları, dedi. Adam bu teklife de:
- Olmaz dedi. Allah Resûlü son bir teklifte bulundu:
- Peki, cennette karşılığı verilmek şartı ile onları bana ver! Adam, bu son derece câzip teklife de:
- Olmaz, karşılığını verince, Allah Resûlü, şöyle söylemekten kendini alamadı:
- Selâm vermekten kaçınan kimse dışında, (bu güne kadar) senden daha cimrî bir kimseyi görmedim. (İmam Ahmed ve Bezzar rh.'dan)

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik Aydilge can anlamli kissalardi tesekkürler
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile.......

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Paylaşımınız için Allah razı olsun.Ellerinize sağlık kardeşim.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun sağolasın ömrüne bereket..

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun çok güzel nasihatlar.

Üst Alt