Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

omen

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Bugün nette gezerken buldum ben bu siteyi.

İşin doğrusu herhangi bir beklentim yok sizden, yani biri kalkıpta bana burda yardım edemez, çünkü sunabileceğiniz tek şey ayetler, hadisler ve öğütler.

Ben kalbi mühürlenmiş, gözlerine perde indirilmiş ve öldüğünde cehennem ehlinden olacak biriyim. Diyeceksiniz ki nerden biliyorsun, işte allahın rahmeti sonsuz, umudunı yitirme, sabret filan. Sonuçta hepimizin öldüğünde gidecek 2 yeri var değil mi? Ya sonsuz cehennem ya da sonsuz cehennem, bir müddet cehennemde kalıp sonradan cennete gidecekler filan. Yani % 50.

Nerden mi biliyorum çünkü bunu artık ben de istiyorum, çünkü ne kadar Ona doğru yönelsem başıma berbat şeyler geliyor, elimi neye atsam kuruyor. Diyeceksiniz ki olsun bunları yapmaya devam et bu bir sınav. Bunları demeyin okuduğum ve bildiğim şeyler dışında bişeyler söyleyebilecek biri varsa konuşsun. Çünkü Kuranı hatmetmiş, yasini ortasına kadar ezberlemiş, onlarca duayı halen arapça ezbere bilen, meal ve tefsir ve diğer dini kitapları okumuş, hatta bir kere bir cemaate imamlık yapmış, namaza kamet getirirken secdeye giderken ağlamış biri var karşınızda. O yüzden cevap verecek kişi cümlelerini iyi seçerse sevinirim.

Ve ne yazıkki ben artık allahın bana yardım edeceğine inanmıyorum ve Ona güvenmiyorum. Bakın ben bir atesit değilim, ben namaz kılanlara karşı da değilim hatta müslümanlara yardım da ederim hem de elimden geldiğince. Ancak ben artık müslüman değilim.

Aslında üzüldüğüm şey şu, hem bu dünyamın çoculuğumdan beri bana cehennem olması hem de öleceğim zaman cehennem ehlinden olmuş olmam. Hani en azından bu dünyada zevkü sefa içinde yaşasaydım da geberdiğimde "ahh keşke yapmasaydım" diyebilseydim. Ancak başlığımda belirttiğim gibi benim durumum vahim, çünkü ben dini biliyorum, allahı biliyorum, peygamberi biliyorum ama yapmıyorum ve hatta ileri gidip allaha isyanlar ediyorum. Beni lanetlesin diye büyük günahlar işliyorum artık ve çok kötü biliyor musunuz çünküZina yaparken, uyuşturucu kullanırken, içki içerken içimde allahın olması, işlediğim hiçbir günahtan zevk alamamak berbat bişey.

Sonuçta insanların büyük bir kısmı cehennemlik olarak yaratıldı değil mi? Olmuyo yani ne yaparsam olmuyo.

Bakın ben çocukluğumdan beri hiç rahat yüzü görmedim, maddi ve manevi anlamda hep eksik büyüdüm, diyeceksiniz ki bu senin imtihanın ben de derimki ben imtihan olmayı istemedim ki. Yani yaratılmayı istemedim.

Şimdi mesela bir seçim hakkım olsa, bir dileğim olsa bu hayata dair ve bu isteğim olacak olsa bir tek şeyi seçerdim: hiç varolmamış olmayı, tamamen yokolmayı. Düşünün çok zengin ve mutlu bir hayatı, dini bütün bir mümin olup cenneti dahigarantileyecek bir hayatı seçmek olsa bile seçeceğim şık hiç varolmamak olurdu.

Belki bu başlığım adminler tarafından uygun görülmeyip derhal silinecek, birileri kızacak laf edecek olabilir, okuyacaksınız zamanınız harcanacak, hakkınızı helal edin, çünkü benim çok fazla yenmiş hakkım var bu dünyada ve ben hakkımı helal etmediğim bir tek kişi dahi bırakmadım, kimse benim yüzümden allaha hesap vermesin, bu siteye bir daha girermiyim bilmiyorum.

Çok fazla yoruldum, sorunlarım çok fazla, tahmin edeceğinizden bile büyük sıkıntılarım var. Ve bu dünyada beni iyi edecek hiçbir şey yok sadece acılarımı hafifletecek bir tek şey var o da PARA (ki o da asla sahip olamayacağım şey)
Parayı da dediğim sadece acılarımı bir nebze olsun hafifletsin diye istiyorum, Ve bunun için allaha çok yalvardım, bana para ver dedim ve beni ebedi cehennemlik yap dedim /bazılarınız aptal diyor duyuyorum) yapmadı. Bir adım atacağım da bana on atacağı da yok. Diyeceksiniz ki diğer dünya, burası yalan dünya.

Ben acılara ve sıkıntılara artık katlanamıyorum hiç olmazsa bana bu dünya mutluluğu versin ve karşılığında varolan tüm imanımı söküp alabilir ancak yapmayacak, yani imanımı söküp alacak ama her geçen gün acılarım ve işkencelerim daha çok artacak ve öldüğüm anda ise asıl işkencem başlayacak biliyorum. Çok fazla acı çekiyorum ve acılarım dinsin diye keşke elimi ona açıp yalvardığımda bana dönseydi de acılarım dinsin diye uyuşturucu, antidepresanlar ve içki peşinde koşmasaydım.

kusura bakmayın başınızı ağrıttım.
hoşçakalın

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Okudum hayretlikle hemde bana öyle geldiki sanki siz ALLAH la kavga ediyorsunuz bu şirk değil bana göre çunku inkar etmiyorsunuz ama umarım hatta Rabbime yalvarıyorum inş sizin bu isyanınız sizi tamamen Allah yöneltir siz bilemezsiniz her hayırda şer her şerde hayır vardır öyle gunahkarlar varki cennetle mucdelenmiştir ama sizden ricam ne olur Allaha gunahkar olmak için dua etmeyin madem bu gunahlardan sıyrılamıyorsunuz yada sıyrılmak istemiyorsunuz genede kendinize bir şans verin ve sizi kurtarması i.in dua edin ne olursa olsun Onun .(c.c) merhameti okadar buyukku gerçi siz bir çok şeyi biliyorsunuz hatta bilmeyen yazmasın demişsiniz fakat ben genede acizane yazıyorum çunku duyarsız kalmam yarın oburgun mahşerde hak için sizi aramayım :) aeolun Allah yar ve yardımcınız olsun kalbinizi açmayı deneyin ...

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Siz büyük günahlar işlemeye devam ederken içinizde hala Allah olduğunu söylüyorsunuz.

İşte bu rabbimizin büyüklüğü. Siz ne kadar o günahları işlesenizde, sizi kendine yakın bir kul olarak biliyor. Siz inanmamışsınızki Allah'tan uzak olacağınıza,
Biz inanalım... Peki sizin ve bizim inanmadığımıza Rabbimiz hiç inanırmı?

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Belki şu anda çok dertlisin... Belki "artık yeter" diyorsun... Belki de kendinden geçmişsindir.. Belki de ağlıyorsun...
Belki bütün bu musibetlerin sonunda eline bir şey geçip geçmeyeceğini düşünmektesin...

O zaman Duy ! Rabbin sana söylüyor;

Sabredenlere, felaketlere karşı dişlerini sıkıp, göğüs gerenlere, mükafatları hesapsız ödenecektir !

Belki de onca insanın içinden neden senin seçildiğini soruyorsun... Oysa Rabbinin seçtikleri kıymetlilerdir!

İçinizden mücahitlerle sabredenleri ortaya çıkarıncaya kadar elbette sizi deneyeceğiz!

Hayat bir imtihan değil mi? Her sorun ebedi hayatında yer alan bir tuğla... Nefes alıp verdiğin her an yeni bir soruna gebe...Onlar olmasaydı sonsuzluk yurdunda sana ait hiç bir şey de olmayacaktı! Derdin yoksa üzül asıl! Dertliysen bil ki; O seni seviyor! Bak, Sevdiğin ne diyor?

Allah (cc), hayrını dilediği kişiyi sıkıntıya sokar!

Belki sen Ashab-ı Uhud kadar acı çekmedin... Hani kralları onları iman ettikleri için, ates dolu hendeklere attırmıştı ya!

Belki sen Ebu Zerr (r.a) kadar acı çekmedin... Amcası inandığı için onu hasıra sarıp yakmıştı ya!

Belki sen Vahşi kadar acı çekmedin... Sevgilisi ona "Bana görünme" demişti ya!

Belki sen Yakup (a.s) kadar acı çekmedin... Yusuf'u (a.s.) elinden alınmıştı ya!

Belki sen Hatice (r.anha) kadar acı çekmedin... Muhammed (sav) yurdundan kovulmuştu ya!

UNUTMA;

Rabbin kimseye dayanabileceğinden fazlasını yüklemez!

Belki kalbindir acıyan,
Belki bedenin,
Belki de ruhundur kıvranan,
Belki de yokluktur seni saran
Belki de bin bir türlü muamma...

Her ne durumda olursan ol, diline yakışır bu dua;

LA ILAHE ILLA ENTE SUBHANEKE INNI KÜNTÜ MINEZZALIMIN...

Senden başka ilah yoktur... Sen bütün noksanlıklardan münezzehsin... Şüphesiz ben nefsine zulmedenlerden oldum...​

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
sadece bu konu için giriş yaptım, gördüm vebal olur korkumla...

Arkadaşım yazı boyunca diyeceksiniz ki, diyeceksiniz ki demiş durmuşsunuz.
Ben o dediklerinin hiç birini demeyecek tahmin ettiğin üslubu kullanmayacağım. Çünki gördüm ki siz size yalvarır usul, lütfen ne olur bak vb ile başlayan bir usul yerine sizi sarsacak hatta tabiri caizse kendinize getirecek tokadın atılmasını umuyor bekliyorsunuz...

bu yüzden diyorum ki ;KENDİNİ KANDIRMA !

SENİN İSTEDİĞİN PARA ACILARININ bir nebze dinmesi için filan DEĞİL ZEVKÜ SAFANIN DEVAMI İÇİN ! (görüntü bu en azından,içini Allah bilir.)

demişsin ki biliyorum !(cehennemliğim) ben de soruyorum nereden biliyorsun ?

Haşa o mu seni yarattı sen mi O'nu da Onun adına karar verme hakkını kendinde görüyorsun.
Ancak ben artık müslüman değilim.
Mümin değilsen neyi konuşuyoruz ? yok inkarcı değilsen İnanan ye'se (ümitsizliğe düşmez..)
O'nun rahmetini bilip çizgiden dönmeyecek biri olabileceğini sanmıyorum.

Allahın yardımına inanmadığını,O'na güvenmediğini yazmışsın iyide bunları sen avaz avazlarken O sana neden yardım etsin kaldı ki içindeki isteği yok etmediğine göre kendine ettiğin bed duaları kabul etmediğine göre hala senden umudunu yitirmemiş hala senden vazgeçmemiş Yüce Allah.

bahsettiğin günahları sahabe olup yapanlarda oldu bunlar düşünce yapının çarpıklığına delil ve sebep değil.. bence önce aklındaki düşünceleri temizle gerekiyorsa vur duvardab duvara.. bilki o düşünceler ve vesveseler şeytandan. o halde öncellikle bir euzu çek .. bak arkası geliyor mu gelmiyor mu...(ve bunu Allahı haşa denemek için yapma kim oluyorda bir yaratılan Allahı denesin sınasın ve hangi hadle hangi cüretle O nu kendine hasım seçsin... sen Onu dost belleki yardım gelsin düşman bellersen hayırdan veya günahtan umduğun şey gelmeyecektir...

Hadiste der ki Efendimiz "Allahın yardımı kulun niyeti kadardır" niyetin yarımsa Allahın yardımını da niyetinin eksikliği oranında yarım bulursun.. kimseyi suçlama Hele Yaradanını hiç suçlama bişey olmuyorsa senin niyetinin bozukluğu sebebiyledir. önce niyetini düzenlemelisin yani. tekrar ediyorum ki O yinede sizden geçmemiş ki kendinize umduğunuz kötülüğü vermemekte ısrar ediyor...

madem umudunuzu yitirdiniz yardımdan bu serzeniş bu sızlama niye ? demekki içte biyerde ruh biliyor ;)
de haydi kalkıp bir abdest alın ve ruhunuzun bildiğini bedeninize de dedirtin gerisinde bakın bakalım cehennem ateşi serin ve selamet oluyormu olmuyormu?

Yoksa nasıl açıklarız Ayyaş bişrin Bişri hafi olmasını bide bu taraftan bakın ?

bence buraya bir daha birdaha ve birdaha gelin sizin can simidiniz olacağa benziyor burası zira..
Allah selamet versin arkadaşım.. Baki dua ile dedim en son.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Üzerinizde hak kalmaması adına; Allah rızası için, verdiğiniz cevapların hepsi mükemmel... Hepsini, tekrar tekrar okuyorum ve kendi adıma alabileceklerimi alıyorum.

Allah razı olsun sizlerden.

ciler

Bir B/Aşk'a 'yım..

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Galatasaray
evet :) Allah sizden razı olsun.. bilgileriniz kendi adıma konuşym banada bişeyler kattı. Tekrar rabbim razı olsun

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Ben kalbi mühürlenmiş, gözlerine perde indirilmiş ve öldüğünde cehennem ehlinden olacak biriyim.

Böyle yorum yapan biri islami ve imani şuurdan yoksun inancı zayıf anlamı taşır.
Nisa suresi ayet 155:
“ Onların kendi sözlerini bozmaları, Allah`ın ayetlerine karşı inkâra sapmaları, peygamberleri haksız yere öldürmeleri ve: “Kalplerimiz örtülüdür/sünnetsizdir” demeleri nedeniyle (onları lanetledik.) Hayır; Allah, inkârları dolayısıyla ona (kalplerine) damga vurmuştur. Onların azı dışında, inanmazlar.”
Kardeşim sanırım sen ilk önce islami yaşantını ve imanının zayıflığını sorgula bence.Eğerki bir günah işlemişsek o günahı bağışlayacak olan sadece Allahtır.Kalbin mühürlenmesini ve açılmasını bizler bilemeyiz ancak allah bilir.

Nerden mi biliyorum çünkü bunu artık ben de istiyorum, çünkü ne kadar Ona doğru yönelsem başıma berbat şeyler geliyor, elimi neye atsam kuruyor. Diyeceksiniz ki olsun bunları yapmaya devam et bu bir sınav. Bunları demeyin okuduğum ve bildiğim şeyler dışında bişeyler söyleyebilecek biri varsa konuşsun. Çünkü Kuranı hatmetmiş, yasini ortasına kadar ezberlemiş, onlarca duayı halen arapça ezbere bilen, meal ve tefsir ve diğer dini kitapları okumuş, hatta bir kere bir cemaate imamlık yapmış, namaza kamet getirirken secdeye giderken ağlamış biri var karşınızda. O yüzden cevap verecek kişi cümlelerini iyi seçerse sevinirim.
Kardeşim dokunduğun dal kuruyorsa elini nereye atsan boş kalıyorsa buda Allahtan değil tek müsebbibi sensin bence.Çünkü bir söz varsa kula bela gelmez hak yazmayınca,hak bela yazmaz kul azmayınca..Böyle durumlarda karşımıza çıkacak her ne olursa olsun Allahtan değil kendimizden bilmeliyiz.demekki kulluğumuzda samimi değiliz ve layıkı ile kul olamıyoruz.Hatim inmekle yasin okumakla bu iş bitmezki.tefsir veya meal okumaklada bitmez.O kelamı okumak anlamak onun gösterdiği yolda hayatımıza yön vermek bizlerin görevi olmalıdır.Bu konudada kendinizi bir tartın bakalım.
BAKARA SÛRESİ
(22) O, yeri sizin için döşek, göğü de bina yapan, gökten su indirip onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkarandır. Öyleyse siz de bile bile Allah'a ortaklar koşmayın.

Ve ne yazıkki ben artık allahın bana yardım edeceğine inanmıyorum ve Ona güvenmiyorum. Bakın ben bir atesit değilim, ben namaz kılanlara karşı da değilim hatta müslümanlara yardım da ederim hem de elimden geldiğince. Ancak ben artık müslüman değilim.

Nisa / 136. Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkâr ederse tam manasıyle sapıtmıştır.
Bakara / 256. Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir.
Müslüman değilsen nesin ateistmisin yoksa başka bir dinin mensubumusun.Bari islamın o güzel tadından almak nasip olmamış dilini bari islama uzatma olmazmı?

Aslında üzüldüğüm şey şu, hem bu dünyamın çoculuğumdan beri bana cehennem olması hem de öleceğim zaman cehennem ehlinden olmuş olmam. Hani en azından bu dünyada zevkü sefa içinde yaşasaydım da geberdiğimde "ahh keşke yapmasaydım" diyebilseydim. Ancak başlığımda belirttiğim gibi benim durumum vahim, çünkü ben dini biliyorum, allahı biliyorum, peygamberi biliyorum ama yapmıyorum ve hatta ileri gidip allaha isyanlar ediyorum. Beni lanetlesin diye büyük günahlar işliyorum artık ve çok kötü biliyor musunuz çünküZina yaparken, uyuşturucu kullanırken, içki içerken içimde allahın olması, işlediğim hiçbir günahtan zevk alamamak berbat bişey.

En kötüsü ne biliyomusun kardeşim.Allahı peygamberi dini bildiği halde inanmamak Allaha isyan etmek bunlar gerçekten insanın imanını sorgulayan sözlerdir.Eğerki allaha isyanı ve islamiyeti reddi aklı başında olarak yapıyosan vay senin haline vay böyle yapanların haline Allah muhafaza..

Aslında sana yani yazdıklarına tek tek cevap vermek isterdim fakat yazdıklarının her birinin içinde saplantı içinde dini inkar eden imanı zayıf bir kimse profili çizdiğinden dolayı senin adına üzüldüğümü bilmeni isterim.rabbim tez vakitte şaşırmışlığını yoldan çıkmışlığını ortadan kaldırıp doğru yola kavuştıursun.Çünkü böyle düşündüğün sürece hayatta hiç bir zaman yaşadığındanda yediğinden de içtiğindende uyuduğundanda ağladığındanda güldüğündende tat alamayacaksın bunu bilmelisin.Çünkü huzur ancak islamdadır allahın kapısındadır peygamberin izindedir.rabbim tez vakitte seni bu yola kavuştıursun.

(NİSA SURESİ / 116)
Ey iman edenler, Allah'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır.

Vesselam.

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Abi ALLAH (C.C.) Razı olsun.

Bu yazdıklarını sağır insana söylesen işitir anlar. Bu insanada ALLAH (C.C.) hidayet versin şuur versin akıl fikir ruh sağlığı nasib etsin. Hayatında değişiklik arıyorsan Filistin'e gidip o kardeşlerimiz için canlı savaşın içine dahil olabilirsin. Hayatında renklenmiş olur kan lekeriyle.

ALLAH'ım insi ve cinni tüm şeytanların şerlerinden bizleri muhafaza buyur yaRABBİ. (AMİN)

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Bak birader,
(Sokak ağzıyla konuşmuşsun o yüzden sana bu şekilde bir hitap yakışır)

1- Sorunlarım var diyorsun. Eyvallah. Ama senin sorunların benim sorunlarımdan ne kadar fazladır? Ya da bir başkasının sorunlarından? Her sorunu olan kabahati -haşa- Allah'tan bilirse bu dünya da inançlı bir insan bile kalmaz.

Elini doğru dala atmazsan eğer tuttuğun dal kırılır. Burada kusur sadece ve sadece senindir. "Allah benim doğru dalı tutmamı sağlamadı" gibi bir mazeret olmaz. Birkaç gün önce "kaza ve kader"le ilgili bir konu vardı. Orada "kader"i bir film çekimine benzetmiştim (Benzetmenin kaderle birebir örtüşmediğini sadece fikir vermesi bakımından başvurduğum bir yöntem olduğunu belirtmiştim). Bu anlamda sen "kaderci" bir düşünce yapısıyla hareket ederek berbat bir oyunculuk performansı sergilersen ve sonucunda da rezil olursan burada senaristin de yönetmenin de bir kusuru yoktur. Kusur sadece senin ukalalığının ve tutarsız hareketlerinin sonucu olarak ortaya çıkar.

2- Bana ayetle hadisle konuşmayın demişsin. O zaman ben şimdi sana "akıl"la konuşuyorum. Bana söyler misin hangi düşünce-zihniyet-akıl hayatında bazı olumsuzluklar yaşadığı için kendini daha büyük bir bataklığın içine sürükleyebilir? Bu şekilde davranmak için sadece ve sadece "akılsız" olmak gerekir.

3- Para demişsin. Birader bu dünyada herşey para demek değildir. Bu dünyada maddi şeylerden çok manevi şeyler değerlidir. Sen daha bunu idrak edememişsin. Kendimden örnek vereyim sana. Doğu illerinden birinde görev yaptığım süre içerisinde kazancım gayet iyiydi. Doğu olması dolayısıyla ek tazminatlar vs. Ne var ki, sevdiklerime uzak idi. İlk fırsatta kazancımın önemli bir bölümünden feragat ederek batıya geldim. Neden? Çünkü benim manevi dünyam burada. Bu dünyayı ne sen, ne bir başkası ne de ben para ile ölçemem. Aldığım karardan ve şu anki durumumdan dolayı içimde en ufak bir ukde bile yok. Çünkü bizler paranın satın alamayacağı şeylere sahibiz.

Maalesef senin maneviyatın çökmüş, erimiş, bitmiş. Yok kardeş, bu anlamda bitmişsin sen.

4- Allah’a isyan ediyormuşsun. Kulluk yapmıyorum diyorsun. Allah’ın senin yaptığın ibadete çok ihtiyacı vardı zaten. Ne senin yaptığın ibadetlere ne de benim ve diğer insanların yaptığı ibadetlere ihtiyacı var Allah’ın. İhtiyacı olan varsa eğer onlar; sensin, benim, bizleriz.

5- Psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Elbette zaman zaman hepimiz psikolojik desteğe ihtiyaç duyarız. Ben giderim arkadaşıma anlatırım. Bir başkası gider annesine, babasına, eşine anlatır. Ve onlardan destek alır. Bir çıkış yolu bulmaya çalışır. Anladığım kadarıyla senin daha fazla desteğe ihtiyacın var. Bunun için binlerce uzman var. Gidip onlardan destek alabilirsin.

6- Başımıza gelen olumsuzluklardan dolayı her zaman birini sorumlu tutma ihtiyacı duyarız. “Ben” yaptım demeyiz. Diyemeyiz. İnsanoğlunun fıtratında vardır bencillik. Ancak bu bencilliğin sonucu kendi hatalarının suçunu inkar etmediğin ve görmediğin bir varlık üzerine yıkmaya çalışman hiç doğru ve anlamlı bir şey değildir.

7- Allah senin kalbini mühürlemiş olsaydı, yaptıklarının sonucunda ne Allah gelirdi aklına ne de vicdan azabı çekerdin. Demek ki, hala seninle. Kendine gel, kalk bir silkelen ve ne yapıyorum ben diye sorgula kendini.

8- Sen bu siteyi internette gezinirken tesadüfen buldum da bu soruyu-derdini buraya yazdım dersin, ben-biz sana Allah senin iyiliğini istemeseydi ne sen bu siteyi bulabilirdin ne de bu yazdıklarını buraya yazabilirdin derim-deriz. Bizler evliya-ulema-alim değiliz. Ama bu sitedeki herkes çok kıymetli ve Allah yolunda güçleri yettiğince hizmet etmeye çalışan insanlardır. Burada sana yöneltilen eleştirileri dikkate al ve sana yapılan duaların kabul olunması için otur kendin için sende biraz dua et. Dua et ama “Allah’ım bana para ver” diye dua etme. “Allah’ım bana para ver, Allah’ım bana gökten bir çuval altın gönder” gibi bir dua olmaz. Gökyüzünden yağmur yağar, kar yağar ne bileyim çeşitli şeyler yağabilir ama para, altın yağmaz. Keşke insanlar yattığı yerden para sahibi olsaydı veya keşke bir filmde olduğu gibi elimizi cebimize attığımızda sürekli para çıksaydı. Herhalde o zaman para diye çığırtkanlık yapmazdın. Huzur bulur muydun. Herkeste olan bir şeyin sende de bulunması seni mutlu etmezdi o zaman. Para kazanmak istiyorsan eğer, Allah’ın sana hayırlı bir kazanç kapısı açması için dua et. O zaman istediğin paraya da kavuşursun kendince huzurlu olacağın zannına da.

9- Arora Hanım yazdıklarında sonuna kadar haklı. “O” olmasaydı alemlerin hiçbirisinin yaratılmayacağı Peygamberimiz, günlerini gecelerini ibadetle geçirirken; sen-ben kim oluyorsun-oluyoruzda Allah’a karşı isyan etme eğiliminde bulunuyoruz.

10- Aklını başına topla. Uyuşturucu için git bir merkeze ve o illetten kurtul hayırlısıyla. Alkol, zina vs. meseleleri de kendi içinde çöz ve hepsinden kurtul.

11- Bu siteye bir daha girmem herhalde demişsin. Sana bu siteye bunları yazdıran Rabbim yazdıklarımızı okuman için seni bu siteye tekrar getirir sen farkında bile olmazsın. Vesselam.

Üst Alt