Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

EkSen

Çelİşkilli

Aldığı Beğeniler
13
Benim güzel yürekli kardeşlerim tüm iyi niyetleriyle sana yardımcı olabilmek adına zamanlarını ve emeklerini sarf etmişler ..
Ben onlar kadar iyimser olmayacağım .. Zira nikinin anlamı " şeytanın oğlu " olan birinin islami bir forum sitesinde kendine eğlence aradığını görüyorum ..
Yine de bir parça yazdıklarında samimi olma ihtimaline karşılık, buraya hiç bir şey yazmadan her yazılanı oku ve henüz vaktin varken KORK .. Sana neyin ne olduğunu en iyi korku anlatacaktır ..

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
Şaşkınlıkla okudum yazdıklarınızı..
Şeytanın oğlu nickiyle çaresizliğinizden,zorluklarınızdan tövbe haşa ALLAH-u Tealaya güvenmediğinizden bahsediyorsunuz farkında mısınız?
Sanmıyorum pek ama "Ayağın taşa deydiğinde kalbini yokla"diye bir söz var bilir misiniz..?

Siz yaşadıklarınızdan hep RABB'imizi suçluyorsunuz..Oysa 2 seçenek sundu bizlere O..Doğru ve yanlış olmak üzere.Kaderim böyle diyip sıyrılamayız herşeyden..
Hatalarımızı kabul etmezsek,pişmanlığı bilmezsek doğru yolu bulamayız ki..Bırakın pişman olmayı müslüman değilim dediğiniz halde dua ediyorsunuz ALLAH a fakat lanetlenmek için ..ALLAH korusun..

Üzüldüm sizin için.Umut olmadan yaşanmaz,RABB'imizden ümidimizi kesersek varlığımızın ne manası kalır..Boşlukta bir yaşam..Yaşayan bir ölü gibi..
Psikolojik desteğede ihtiyacınız var bence..

Ayrıca bizden beklentinizin olmadığını söylemişsiniz olsa saçma olurdu.
Sizin güvenmiyorum dediğiinz ALLAH ın aciz kullarıyız biz..

Buraya bir daha gelmezseniz vericek cevabınız olmadığınızdandır..Cevap olarak
vericeklerinizi söliyeceklerimizi düşünerek vermişsiniz zaten.
Varlığınızdan bile bu mesajınızla haberdar olan bizler sizin için dua ediyoruz.
Demek ki hala bir umut bir bekleyiş var sizin için..
Bildiklerim dışında yazıcaksanız yazın demişsiniz..Bildikleriniz doğrular ötesi yok ki.Ne söyleyelim yani şimdi size tatmin etsin diye yanlışlarımı:)..
Bilmediklerinizi gösterelim size o zaman bi haberdar olduklarınızı..

http://www.yenidendogus.net/dini-ic...d-insan-olabilmek-_-resimlerin-kelami-13.htmlBunda da yüreğinizde bir kıpırdama olmuyorsa yazılanların hepsini unutun gitsin..
Eskisi gibi ALLAH aşkıyla secdede gözyaşı dökmeniz duamla..vesselam

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
cevaplarınızdan payıma düşeni bende aldım
teşekkürler:)

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
BEN DE KARAR VERDİM; ARTIK HER SABAH ALLAHTAN NEFRET ETTİĞİMİ SÖYLÜYORUM YATARKEN YİNE AYNI ŞEKİLDE. BEN ALLAHTAN RAZI DEĞİLİM, ONUN BANA VERDİĞİ HAYATTAN RAZI DEĞİLİM. BANA DA KİMSE DEMESİN SINAV DİYE BEN DENEME TAHTASI DEĞİLİM, BEN İNSANIM YA NE KADAR DAYANABİLİRİM Kİ???? NE KADAR??? ÇOK YORULDUM BENİ TACİZ EDEN O HAYSİYETSİZ ÇOK MÜKEMMEL Bİ HAYAT SÜRÜYOR BENİM DE GÖZ YAŞIM EKSİK OLMUYOR BU ADALET DEĞİL. ALLAHIN VAROLDUĞUNA KESİNLİKLE İNANIYORUM LAKİN; HİKMETİNE, BÜYÜKLÜĞÜNE, RAHMETİNE İNANMIYORUM, VE EĞER ALLAHIN BİRAZ OLSA ACIMA DUYGUSU VARSA CANIMI ALSIN, BENİ DE CEHENNEME ATSIN, BANA BU DÜNYADA CEHENNEMİ YAŞATAN ALLAHIN AHİRETTE ALTINDAN IRMAKLAR GEÇEN CENNETİNE İHTİYACIM YOK BENİM. ALLAHIN ADALETİNE İNANMIYORUM, VE ONDAN RAZI DEĞİLİM.

Bu kadar içten bir dileğe Amin dememek olmaz.

Amin Ya Rabbim, Amin...

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Tövbe Hasa gene diyorum bacim RAbbim den ümit kesilmez..
yapmayin imtehanlar dasiniz..Hamd olsun bugünümüze nice aclar nice evsizler var.. aff RAbbim :uzgun:

Kur'an tevbeleri hakkında da şöyle der:

"Dediler ki: "Rabbimiz, biz nefislerimize zulmettik, eğer bizi bağışlamazsan ve esirgemezsen, gerçekten hüsrana uğrayanlardan olacağız.""
(Araf,23)

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Allah'ın varlığına bizden çok inanıyorsunki bizden çok dile getirmişsin..! Ben sizin kadar dile getiremiyorum ne yalan söyliyeyim. İşte şeytanın işide Allah'ın adını daha çok anan kişileri yoldan çıkarmak içindir. Sizinle şeytan daha çok ilgileniyor.

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
iyiliğin olsun abla ne ettin böyle :p... aslında haketmiş deyip amin demek var ama ...:Smiley (74):

:) aslında katresu ablada sanırım hak ettıgını dusunerek amin demıs heralde ,ben bu konuyu sılmıstım fakat burdada karsıma cıktı yorum yapmamıstım sunu soylım bu sefer ıyı nıyetlı olmıcam ayette de dedıgı gıbı ınsan oglu zalım ve cahıldır dıye ; madem Allahı ınkar edıyorsun ozaman suan cektıgın gecıcı sıkıntının buyugune hazırla kendını ama ozaman pısamanım desende fayda olmayacaktır suan sızı zavallı ve acız buluyorum ayrıca korkak olarak goruyorum ......

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
MERHABA OMEN
yaşadıklarımız o kadar aynı ki okurken; yazdığım yazıyı tekrar ediyor gibi hissettim kendimi. Yazını sonuna kadar okudum.
Arkadaşların yorumlarına da yüzeysel göz gezdirdim. Ama en kısa zamanda hepsini her satırını okuyacağım. .

Güzelim yazın okadar çelişki yumağı ki hangisini ele almak lazım şaşılacak durumda.

omenin yazısını sonuna kadar okuyorsun sabırla hemde ama ona verilmiş cevapları yüzeysel göz gezdirerek kendi düşüncelerine dayanak yapabiliyorsun.. ilginç...bu mantıkda bayaa bir mantıklı gelmiş demekki.
umuyorum sözünün eri plup alıntıladığım bölümdeki son cümlendeki gibi davranır yazılanları itiraz etmiş olmak için değilde gerçekten çıkış noktanı yakalamak adına okursun.. ve umuyorumda çıkış noktanı yakalıyabilirsin.

öncelikle ,yazıda birsürü iyilik yaptım deyip sayıp dökmüşsün bu saydıklarının iyi müslümanlıkla ilgisi sandığın kadar yok sonuçta iyiliği başka din mensubu olsada yapıyor. bu sayılanlar insanlıkla alakalı ama eşrafi mahlıkat kabul edilen insan oluşla alakalı ki Allahın senin içine o vermedi diye direttiğin yardım sonucu konulmuş merhamet duygusundan insanlık özelliğinden dolayıdır...

şuna evvela açıklık getirelim insanlığından yaptığın iyilikleri Allah'ın başına kakmaya kalkman sonderece çocukça...
Allah o saydığın kişilere yardım gönderecekse sen değilde başkası eliylede gönderirdi merak yapma.
sonra sen o iyilikleri algülüm ver gülüm şekli sana iyilik versin sana istediğini versin diye yaptıysan zaten iyilik diye sunduğun şey iyilik filan olmaz. iyilik karşılıksız yapılandır.senin yaptığın düpesüz alışveriş o kadar.

Allaha inanıyorum ama diye başlayan talihsiz mi talihsiz cümleleri ardı ardına sıralamışsın kafana vur ve dön cümlelerine öfkeni kenara bırakarak bir daha bak.
Allah inancı bölünme kabul etmez arkadaşım. şurasına inanıyorum burasına inanmıyorum dediğin şeyin adı iman filan değildir kendini kandırma.

birtek sevgilimi istedim başkada bişey istemedim diyorsun ya birincisi Allahın kader bahsinde bariz geçtiği üzre o istemedi dite sana verilmemiş değil o kişi .. muhtemelen karşındaki seni istemedi diye olmamıştır..
evlenilen kişileri kişi kendisi belirler çünki bu kısım cüz-i irade kapsamındadır insanın seçimi demek buda ;)

başka bir bakış açısıyla gelelim olmadı dediğin olaya yine ;hadiste ayetin açıklaması manasında hayır bildiklerinizde şer- şer bildiklerinizde de hayır vardır ifadesi net bilinir.(hatta Bakara suresindeki bu ayette devamen Allah - beni mazur gör ama yazacağım: senin gibi düşünenlerin tabiri caizse kafasına kafasına vurmak için -"Siz bilmezsiniz Allah bilir" der )
yahu insaf et daha 15 yaşındaymışsın.. oyaşta senin için iyiyi kötüyü Allah kadar bildiğini iddia etmen çok büyük bir atış olmuş.. sonuçta insan yapısı kanunlarda bile bir çocuk 15 yaşında iyi ve kötüyü kendisi için seçemez durumu var.

demekki senin için hayırlı olan senin sandığın değilmiş ki o ısrarla vermemiş bunun bile her isyan kelimene rağmen O nun sana olan merhametinden olduğunu gör müyor/görenmiyor musun?....

sonra o taciz olayında Yani igrenç insanların iğrenç fiillerinin hesabını neden ALlaha kesmişsin anlaşılır gibi değil.. iyi yaşıyor olması o pisliğin yaptığının yanına kar kalacağı anlamına gelmiyor ki nasıl mantık işletmişsin böyle.
peki ben bişey soracağım dünyada da rezil olması için sen bişeyler yaptın mı... ?? ben hiçbirşey yapmadığın halde Allahın mücizevi bişey yapmasını ummuşsun.. oysa Tevekkülden önce (yani işi ALlahtan beklemezden evvel) kulun yapması gerekenler olduğu nettir şüphe götürmez.

bence kafanı iki elinin arasına mı alıyorsun taşlara duvarlara mı vuruyorsun ne yap yap bu hiçbir mantıklı dayanağı olmayan düşünceleri çıkararak sağlam bir inanç berrak bir idrak ile durum değerlendirmesi yap ve dön Rabbine...

sen ona kul ol önce ki o Rablığını bilir hiç merak etme.Ama Kulluk öyle filanı arabama aldım evine bıraktımlarla sabahlara kadaar yasinler okudum balkonlarda ağladım sevgilimi bu usulle istedimlerle olmaz sadece bunuda aklından çıkarma...

bütün bu yazdıklarım içinde bir yerlerde samimiyet kırıntısı kaldıysa diyedir..
yoksa oman gibiler (ki adı eksenin yazdığı gibi şeytanın oğludur bu nedenle söyledikleri samimi değildir şekli kuvvetli şüpheye delil içermektedir) site site gezip ortalığa fit sokup kafa bulandırabilirmiyiz şekli acınasılıklar sunuyorlar biliriz..

niyetinde içlerinde biyerlerde samimilik varsa sözüm kalbinedir... yok samimi değisen omancılardan biriysen ve bu yazdıklarını ona destek manasında yazma girişiminde bulunduysan seni Katresu ablam gibi ALlaha havale ediyorum.

Selam hidayete tabi olanlaradır ve umuyorum hidayet nasibi olanlardansındır.

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
:) aslında katresu ablada sanırım hak ettıgını dusunerek amin demıs heralde ,...
:) evet evet farkettim... ben onun pamucuk kalbine atıp yaptım o da bunu anladı sanırım :)
yoksa bende mesajımı ayanen Abamcan gibi bitirdim o oldu :p (bkz üstteki mesajımın bitiş bölümü )

Üst Alt