Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Sadettin Kaplan

Düş Değildi

Gerçekti düş değildi
Olmadı ömrümce hiç düşüncem düş düşkünü Düş olsa düşünmezdim atladığım eşiği Düş olsaydı ne diye bir yay gibi eğildi Tipsiz cezaevimde dünyayı görüş günü Düş değildi bu kimya ve simya bileşiği Böyle bir düş gecesi ve böyle bir düş günü O öncesiz zamanla son mekân bileşiği Gerçekti düş değildi Böyle düş düşte bile hiç görülmüş değildi

Geceydi
Yanağındaydım göğe yan yatmış denizlerin Gördüm ki ana kumsallar Birer midye kabuğunda kum sallar Bir masalı sallıyordu o ilk kez duyduğum ninni Uykuyu uyutmak için Bir kum fırtınasıydı sularda ayak izlerin
Son serabı yutmak için

Serpiverdim avuç-avuç gözlerimi denize İnip de toplasın diye yıldızlar
Birden
Son gözümün suya daldığı yerden

Bir elin çıktı önce Ama bir yüzün çıkmadı sonra Topladı denizkızları sulardaki gözlerimi Ve gözlerime üşüşen zavallı yıldızları Karaya kesti her yer / zil-kara Yordam kara yol kara menzil kara Salıverdim dilimde tutuklu sözlerimi
Pul edinsinler diye yosma denizkızları

Gerçekti düş değildi
Bir göz verdin bana ödünç Astim gönlümdeki gün fanusuna Saldım sonsuzluğun okyanusuna Biliyorum sendin Aydınlığımı sonsuz aydınlığıyla kesendin Ve karartan cümle işıklarımı Toprak su ışık rüzgâr umut sevinç ve hüzün Düş değildi gerçekti / ama düşten de güzeldi Gönlümün aynasına yansıttığın yüzün Buldurandın izsiz / gösterendin gözsüz Öldürendin özsüz / söyletendin sözsüz O sonsuzluk sahilinde sürekli esendin Düş değildi gerçekti en güzel düş tadında Dün gece gökyüzü baştanbaşa sendin

Üst Alt