Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Düşmanını tanımayan dostunu bulamaz. Nefsini tanımayan Allah'ı tanıyamaz, nefsini tanıyan Allah'ı tanır. Nefsten kurtulmadıkça, insan kendini emniyette hissedemez. En büyük mücadele nefsle olmalıdır. Bu iş bir tarikat yolu değil, Allah'ın dinine sarılmak yoludur.

Allahü teâlâ ile kullar arasındaki günahlar için şefaat, af çok amma, kullar arasındaki günahlara şefaat, af yok. Adalet var, mahkeme var. Haklı olsa bile insanlar mahkemeye gitmekten korkar. En iyisi sulh yapmak ister, mahkemeye düşmek istemez. Ya o haklı ise. Ahirete giderken borçlu gitmeyin. Alacaklı gidin. Zalim olmayın mazlum olun. Zalim verecek mazlum alacak. Sevaplarımızdan vereceğiz alacaklılara, yoksa onların günahlarını yükleneceğiz.

Bir kalb kırmak, senelerce ibadet, zikir sevabının hepsini alıp götürür. Öyle bir din ki, kâfirin dahi kalbini kırmak yok. Nerde kaldı ki Allah-Peygamber diyen bir müslümanı kırmak.

Neyin faydalı neyin zararlı olduğunu ayıran İslamiyettir. İnsanlar faydalı sanır, zararlı olabilir. Zararlı sanır faydalı olabilir. Allahü teâlâ bildirmeseydi, insanlar bilemezdi. İslamiyeti bilen, dünyanın zararlarından kurtulur.

İbadetin kabul olması için şartlarına uygun olması lazım. Birincisi; şartlarını öğrenmek, sonra; şartlarına uygun şekilde yapmak, üçüncüsü; ihlâs ile olması lazımdır. İhlâs ile olmayan ibadet hiçbir işe yaramaz.

İnsanın nefsi, başkasına soru sordurmaz, ben biliyorum der, o ben kelimesi insanı yıkar.

Muvaffak olmak iki şeye bağlıdır. Doğruluk, sevgi ile yaklaşmak ve herkesle barışık olmak.

İnsanların felaketine sebep şey ikidir, biri kendine güvenmek, iki, kendi gibi bir acize güvenmektir. Ya? Allaha güvenmek lazım.

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Düşmanını tanımayan dostunu bulamaz. Nefsini tanımayan Allah'ı tanıyamaz, nefsini tanıyan Allah'ı tanır. Nefsten kurtulmadıkça, insan kendini emniyette hissedemez. En büyük mücadele nefsle olmalıdır. Bu iş bir tarikat yolu değil, Allah'ın dinine sarılmak yoludur.

Bu iş tam tarikat yoludur tarikatın anlamını Allah'a giden yol diye biliyorum ben ve bu yolda tek amacımız rıza-i ilahiyi kazanabilmek ve nefsimizin elinden kurtulup O'na cc layık kullar olabilmek...Rabbim hepimizi muvaffak kılsın...Nefsimin arzularından Rabbime sığınırım....

"HERŞEY O'NA (CC) LAYIK KUL OLABİLMEK İÇİN.

Güzel paylaşım olmuş emeğinize sağlık olsun Rabbim sizden razı ve memnun olsun.

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Hakkari Üzümlüde Kuzey Irak a sızma operasyonu esnasında 12 aralık 1993 te gece saat 21.30 civarında çıkan çatışmada şehit olan 1972 Sakarya doğumlu Jandarma komando onbaşı Zekeriya Gülyaman tarafından yazılmıştır.

Olurya bir çatışmada ölürsem
Arkamdan yas tutmayın
Bırakın toprağımda rahat içinde yatayım,
Bedenimden komandomu çıkarmayın
Onlar benim gururumdur,
Botlarımı çıkarmayın
Onlar nice yolar aşacak
Şehit olursam sırat köprüsünden geçecek,
Elimden tüfeğimi almayın
O benim namusumdur
Ölünce mezarıma sembol olacak,
Yaramın kanını silmeyin
Ahirette hesabı sorulacak,
Göğsümden kör kurşunu çıkarmayın
O benim madalyam olacak...

allah razi olsun...

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
Rabbim razı olsun...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Bu iş tam tarikat yoludur tarikatın anlamını Allah'a giden yol diye biliyorum ben ve bu yolda tek amacımız rıza-i ilahiyi kazanabilmek ve nefsimizin elinden kurtulup O'na cc layık kullar olabilmek...Rabbim hepimizi muvaffak kılsın...Nefsimin arzularından Rabbime sığınırım....orjinal yazari nakşı21

RABBİM bu yolda sadik,ihlaslı ve samimi olup,HAKK ın muhabbetine ulasan muminlerden eylesin..

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Bir kalb kırmak, senelerce ibadet, zikir sevabının hepsini alıp götürür. Öyle bir din ki, kâfirin dahi kalbini kırmak yok. Nerde kaldı ki Allah-Peygamber diyen bir müslümanı kırmak.

nefsine,şeytana ve duygularına esir olmayan,kendini,dinini,komşusunu bilen,haklı ile haksızı ayırabilen insanların sayısının her geçen gün artması dileğiyle.....

Üst Alt