Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Efendim bu kadar zulum yeter herkes sıkıldı benden cevabı açıklıyorum
Güneşe konan termometre havanın değil güneş ışınlarının ısısını ölçer. Ve bu yüzden hava sıcaklığının çok üstünde bir sayı verir. Havanın asıl sıcaklığı gölgede ölçülendir.
Bumuyduya ben daha farklı bişi bekliyodum :)

Ayrıca konu değiştirilmiştir bence çok güzel olmuş eğlenceli bilemesekte kafa yormak güzel teşekkürler :ok:

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Efendim 2. soruma geçiyorum; Boğmayan deniz? Acaba Dünya'nın hiç yüzme bilmiyenlerin bile boğulmayacağı bir deniz var mıdır? (sorudan var olacağı anlaşılıyor zaten, duymamış olabilirsiniz ismini vermenize gerek yok ama en azından neden boğmadığını tahmin edebilirsiniz, buarada yine googla bakma yok ona göre, bakanların bilgisayarı en kısa zamanda çöksün : )

Böyle bir deniz varmı gerçekten nerde onu söyleyin çok iyi yüzme bilmme de :D

Bu soruyu ilgi alanı olmayan herkes bilebilir mi? suyla alkalı bişi ama bilemem biraz ipucu verseniz olmaz mı?

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Efendim bu soruyu yüzme bilmeyenler bilebilir. Suya ilgisi olmayanlar da bilebilir. Birazcık Fizik'in ilk konusu olan madde ve özelliklerini bilmek lazım o kadar.

İpucu vereyim ; yağın üzerine su koyarsak ne olur, yağ damlacıkları suyun üzerine çıkar. Yani yağ ile suyun bir özellikleri farklı ki biri üste biri altta oluyor.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Hiç fikri olan yok mu şimdi

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Hemde hiç yok ?(

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ewet arkadaşlar hiç merak etmiyorsunuz biliyorum skıldınız iyice ama ben yinede cevabı söyliyeyim : )
Filistin'deki ölü denizin (ingilizcesi dead seadir) tuz oranı 27% dir, bu denizde hiçbir insan istese de suya batamaz, yoğun su insanı kaldırır. Aşırı tuzun nedeni sürekli buharlaşmadır. Hatta bu denizin üzerinde oturabilirsiniz : )

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Bundan sonra sorular çoktan seçmeli olacak yani şıklı, sözlü sınavlar zayıf çünkü hiç cevap yok susuyorsunuz olmaz böyle : )

Üst Alt