Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ayel

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Duygularınızı Yitirmeyin

Hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşındasınız degil mi?
Hiç vaktiniz yok, "Fast live", "Fast food", "Fast music", "Fast love"...
Dikte ettirilen "yükselen de erler", "in" ler, "out" lar...
Buna benzer bir odada, şanslıysanız gökyüzünü görebilen bir pencere ardında bitecek hepsi ..
Dostlu u klavyelerinde, yaşami monitörlerinde arayanlar, Size sesleniyorum!
Hangi tuş daha etkilidir ki sıcacık bir gülüşten ya da hangi program verebilir bir a aç gölgesinde uyumanın keyfini?
Copy-paste yapabilir misiniz dalgalarin sahille bulusmasını?...
İçinizi ısıtan gün işı ını gönderebilir misiniz maille arkadaslarınıza?
Sevgiyi tuşlarla mı yazarsınız?
Öpüşmek için hangi tuşlara basmak gerekir?...
Ya da Geri dönüşüm kutusunda saklanabilir mi kaybolan zaman?
Do ayı bilgisayarlarına döşeyenler, neden görmezsiniz bahçedeki akasyanın tomurcuklandı ını?.
Ve ıslak toprak kokusu var mıdır dosyalarınız arasında ?...
Koklamak, duymak, dokunmak, yok mu yaşam skalanizda?..
Bilgi toplumu oldunuz da, duygu toplumu olmanıza megabaytlarınız mı yetmiyor?

ayel

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Yaşadı ınıza Emin misiniz?

İnsan hem bedeniyle hem de ruhuyla insandır. Beden ruha giydirilmiş et ve kemik yı ınından başka birşey de ildir. Bedeni anlamlandıran ruhtur.

Bu yüzden sizin tanımınız uzun boylu, yeşil gözlü, zayıf ya da semiz olmanız de ildir.

Toplumda sizin iyi ya da kötü insan oluşunuzdan bahsedilir. Bunlar sizin asıl tanımınızın öz cümlesidir. Hayatımızın tek gayesi yaşadı ımız toplumda insanların bizim hakkımızda bu yargıya varmalarıdır. Bu yargıya bedeni de il ruhi yönümüzle varılır. Ruhi yönümüzü kalbimiz temsil eder. Ruhi hayat, manevi hayat, kalbi hayat aynı şeylerdir aslında. Ruhun açlı ı, kalbin açlı ı, manevi açlıkla aynı ifadelerdir. Bedenimizin nasıl beslenmeye ihtiyacı varsa kalbimizin de beslenmeye ihtiyacı vardır. BASİRET kalp gözü açık olan insanlar için, BASİRETSİZ ise kalp gözü kapalı insanlar için kullanılır.

Hacc suresi 46. ayette Muhakkak ki gözler kör olmaz fakat kalpler kör olur ifadesiyle gönüllerdeki kalbin körlü üne işaret edilir. İnsan bedeniyle de il kalbi (hayat)ıyla insandır. Kuşkusuz ki ALLAH sizin suretinize de il, ancak kalblerinize bakar hadisi, bize Allahın nazargahının insanın kalbi oldu unu bildiriyor. Allahın ilgilendi i alan tertemiz olmalı, ona yakışır bir kalp hazırlamalıyız. Bir yürek muhasebesini günlük ölçekte mutlaka yapmalıyız. Herşey yürekte başlar ve biter. Kalbinizle yani yüre inizle sevdi iniz bir insanın dış tezahürü sizin için önemli olmaz. Yüre inizle nefret duyguları taşıdı ınız bir kimse ise sizin için önemini yitirmiş bir kişidir. Kalbini kırdı ınız bir insana ne yaparsanız yapın hemen tamir edemezsiniz. Sevginin ana merkezi kalptir. Kalpte insan niyet barındırılmamalıdır. Kötü niyet şerr, olarak yansıma bulur çünkü. Allaha ait kılınan sadece ona tahsis etti imiz kalbimizden kin, öfke, haset, kibir kıskançlık gibi şerli duyguları izale etmeliyiz. Aksi halde kalbin katılaşması tehlikesiyle karşı karşıya geliveririz. Katı kalp acımaz, sevemez, ba ışlayamaz, ilgi gösteremez, anlayamaz. Anlayamaz çünkü Allah kalbin anlama yetene inden bahseder. Onların kalpleri vardır ama anlamazlar(Arâf 179)

Birşeyi yüre inizde yaşatmanız çok önemlidir. Sevmedi inizi yüre inize koymazsınız. Yüre inizdekiler sevdikleriniz, de er verdiklerinizdir. O halde herkes yüre inde Yaratıcısına ne kadar yer ayırdı ına bir baksın! Bu, sevgisinin bir tezahürü olacaktır. Allaha ne kadar ilgi duydu unuz işte burada belli olacaktır. Allaha ait olması gereken yerde başka yapay sevgiler var mı? Ondan daha fazla ilgi kurup zaman ayırdı ınız sanal büyükler var mı? Kalbinizin gıdası iyiliktir, affetmelerdir. Kalbinizi gıdasız bırakmayınız, yoksa kalbiniz ölür. Kalbinizin ölümü tüm bedeninizin ölümüdür.

Son söz: Yaşayıp yaşamadı ınızı bir daha test edin. Kalbiniz durmuş olabilir. Kalbiniz ölüyse nereniz diri sayılabilir

Bismillahirrahmanirrahim

"Asra yemin olsun ki,
insan mutlaka ziyandadır (hüsrandadır).
Ancak iman edenler, salih amel (iyi işler) işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye eden ve sabrı tavsiye edenler müstesna".

Ş

ŞEVVAL

Guest
Orjinal Yazarı ayel
Duygularınızı Yitirmeyin

Hep bir yerlere, bir şeylere yetişme telaşındasınız degil mi?
Hiç vaktiniz yok, "Fast live", "Fast food", "Fast music", "Fast love"...
Dikte ettirilen "yükselen de erler", "in" ler, "out" lar...
Buna benzer bir odada, şanslıysanız gökyüzünü görebilen bir pencere ardında bitecek hepsi ..
Dostlu u klavyelerinde, yaşami monitörlerinde arayanlar, Size sesleniyorum!
Hangi tuş daha etkilidir ki sıcacık bir gülüşten ya da hangi program verebilir bir a aç gölgesinde uyumanın keyfini?
Copy-paste yapabilir misiniz dalgalarin sahille bulusmasını?...
İçinizi ısıtan gün işı ını gönderebilir misiniz maille arkadaslarınıza?
Sevgiyi tuşlarla mı yazarsınız?
Öpüşmek için hangi tuşlara basmak gerekir?...
Ya da Geri dönüşüm kutusunda saklanabilir mi kaybolan zaman?
Do ayı bilgisayarlarına döşeyenler, neden görmezsiniz bahçedeki akasyanın tomurcuklandı ını?.
Ve ıslak toprak kokusu var mıdır dosyalarınız arasında ?...
Koklamak, duymak, dokunmak, yok mu yaşam skalanizda?..
Bilgi toplumu oldunuz da, duygu toplumu olmanıza megabaytlarınız mı yetmiyor?
evet hayatın acı gerçe ini yüzüme vurulmuş gibi hissettim ..acı ama gerçek..bizler bu internet dünyesının büyüsüne kapılmış..ve hayatta yaşadı ını zanneden aslında yaşamla alakası olmayan ..birer yaşayan ölüyüz bence..

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Ayel ellerine ve yüre ine sa lık çok güzel bir konuyu paylaşmışsın bizlerle
ancak ben kendi adıma cvp vereyim evet ben dışarıya bakmam ,bir yere mecbur kalmazsam gitmem,a çalar,çiçakler,böcekler,bahçeye bile bakmam sadece saksı çiçeklerimi sularım oda mecburiyetten...
peki niye diye sorarsan ,,,ne sen sor ne ben söyliyeyim ;(
Ben anladım ki dostluklar,arkadaşlıklar hep birer menfaat üzerine kuruluyor vebenim yüre im bunu kaldırmıyor..işte bu yüzden ben burdayım iyikide burdayım.çünkü dedikodu yok,kalp kıran yok,kem gözle bakan yok vs.vs.
İşte böyle ..
Keşke 3 günlük dünyada herkes sen canım ben gülüm olsa ama olmuyor işte
Hayırlısı olsun.....
sevgi ve muhabbetle....

ayel

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
evet kardeşler allah razı olsun katılımınıa için

ah ah çok dogru dersin nimesay kardeş çok dogru nerde garçek dostluklar nerde ;(

selam ve duaile kalın

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Acı ama gerçek bende çok kötü oldum şimdi gece gece ;(

Nimesay ablamda haklı dısarısı daha berbat insanlar çok riyakarlaştı

Ahir zaman insanları bir hoşlar.. RABBİM sonumuzu hayretsin.. ;(

ayel

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
amin aminnn kerdeşim amin rabbim yar ve yardımcımız olsun

zaman çok degişti çıkracılık çok fazlalaştı bu hayatın diyer yönünü hiç düşünen yok hiçç ;(

rabbim hidayet versin yanılgıda olanlara inş

selam ve dua ile

Üst Alt