Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
EBÛ CEHİL'İN İNADI

Bir gün Ebû Cehil elinde sakladığı taş parçalarıyla Resûlullah'a (s.a.v) sordu:
Madem peygamber olduğunu söylüyorsun, bil bakalım benim elimde ne var? dedi.
Resûlullah (s.a.v),
"Ben mi söyleyeyim yoksa avucunda sakladıkların mı benim hak peygamber olduğumu söylesinler."deyince,
Ebû Cehil, İkincisi daha iyi, avucumdakiler konuşsun dedi.
Resûlullah bunun üzerine,
"Allah (c.c) bundan daha ötesine de kadirdir." der demez, taşlar şahadet getirmeye, Hz. Muhammed'in (s.a.v) peygamber olduğunu söylemeye başladılar. Bunun üzerine Ebû Cehil taşları hiddetle yere fırlattı.

semerkand takvimi

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
GERÇEKTEN DERS VERİCİ BİR YAZI.
BÖYLE YAZILAR HERZAMAN BANA GERÇEKLERİ AYDINLANDIĞINI GÖSTERİYOR.İNANMAYAN İNSANLARA BİR ÖRNEK,BELKİ DE BİR İBRET OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
paylaşım için allah razı olsun
Hevalarini (nefslerini) kendilerine ilâh edinenleri görmedin mi (habibim)? Allah, onlari bir ilim üzere dalâlette birakir. Onlarin kalplerindeki sem'î (isitme) hassasini ve kalplerini (kalpteki idrak hassasini) mühürler ve onlarin kalplerindeki basar (görme) hassasinin üzerine gisavet (isimli bir perde) çeker. Öyleyse (artik) Allah'tan sonra kim bu kisiyi hidayete erdirebilir? Hâlâ düsünmez misiniz?
EBU CEHİL gibi insanların yanında ne kadar mücize olursa olsun kalp mühürlü olunca hidayete ermesi mucizelere inanması çok zor.

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
çok güzel bir paylaşım....

allah razi olsun...

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Ebû Cehîl, bir gece Kabe'yi Velîd b. Muğîre ile tavaf ederken Resul hakkında konuşmaya başladılar.

Ebû Cehîl, Vallahi, ben onun doğru söylediğin! biliyorum deyince, Velid, sus ! bu konudaki delilin nedir der. O da, Ey Abdu Şems, biz onu geçliğinde güvenilir, doğru diye isimlendiriyorduk. Aklı kemale erdiğinde, rüştünü ispat ettiğinde ise deli diyoruz.

Vallahi ben, Onun doğru konuştuğunu biliyorum. Velid, onu tasdik etmene ve ona iman etmene ne engel var ki, diyince, Ebû Cehîl;

Kureyş'in kızları Ebü Cehîl bozguna uğrayıp Ebü Talib'in yetimine mi inandı, diye konuşsunlar? Lat ve Uzza'ya yemin olsun ki, hiçbir zaman ona tabi olmam, diye cevap verir.

Mukatil der ki:

Onun bu sözü üzerine şu ayet indi. "Heva ve hevesini tanrı edinen ve Allah'ın (yanındaki) bir bilgiye göre saptırdığı, kulağını ve kalbini mühürlediği gözünün üstüne de perde çektiği kimseyi gördün mü? Şimdi ona Allah 'tan sonra, kim doğru yolu gösterecek. Düşünmüyor musunuz

Üst Alt