Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
EBÛ ZERR GIFÂRÎ DEN NASİHATLER

Süfyân-ı Sevrî (r.a.) anlatır: Bir gün Ebû Zerr (r.a.) Kabenin yanında ayağa kalktı ve:

Ey insanlar! Ben, Gıfarlı Cündübüm! Hayrınızı isteyen kardeşinizin yanına geliniz, dedi.

Biriniz yolculuğa çıkmak istediğinde yanına, varacağı yere kadar yetecek miktarda azık almaz mı?

Alır, dediler.

Kıyamet yolu, çıktığınız seferlerin en uzunudur, o halde size yarayacak azığı alın. Halk:

Bize yarayacak azık nedir? diye sordu:

(Âhiretin) büyük işlerine karşı haccedin, uzun sürecek haşir günü için çok sıcak günlerde oruç tutun, kabir ıssızlığından korunmak için gecenin zifiri karanlığında iki rekat namaz kılın. O günde hesap mevkiinde duracağınızı düşünerek hayırlı şeyler söyleyin, yoksa susun. Malınızı dağıtın, belki güçlüklerinden kurtulursunuz. Dünyayı iki ayrı meclis yapın (iki zamana ayırın) birinde ahiret, diğerinde helâl rızık için çalışın. Bu ikisi dışındaki üçüncü bir vakit size menfaat değil, zarar verir. Helâl yoldan kazandığınız malınızı iki dirheme (iki eşit parçaya) bölün, bir bölümünü çoluk-çocuğunuza harcayın, diğerini de âhiretiniz için gönderin. Üçüncü bir parçası zarar verir, yararı olmaz. Onu istemeyin

Süfyân-ı Sevrî der ki:

Ebû Zerr (r.a.) sonra var gücüyle şöyle seslendi: Ey insanlar! Sizleri hırs öldürmüş, arzunuza asla ulaşamazsınız.

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ebu Zerr (Cundeb Ibnu Cunade el-Gifari) (radiyallahu anh) hazretleri anlatiyor:Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Bana Cebrail aleyhisselam gelerek "Ummetinden kim Allah'a herhangi bir seyi ortak kilmadan (sirk kosmadan) olurse cennete girer" mujdesini verdi" dedi. Ben (hayretle) "zina ve hirsizlik yapsa da mi?" diye sordum. "Hirsizlik da etse, zina da yapsa" cevabini verdi. Ben tekrar: "Yani hirsizlik ve zina yapsa da ha!" dedim. "Evet, dedi, hirsizlik da etse, zina da yapsa!"
Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) dorduncu keresinde ilave etti: "Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir".
:)

optional98

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ALLAH Razi olsun kardesim o buyuk zati hatirlattigin icin peygamberimizin en uzun boylu sancaktari idi 5 metre boyunda adiyaman menzile giderken sag tarafta turbesi var orda sehit olmus mubareki ziyaret nasip oldu hamdolsun turbesini ordan aldigim bilgiye gore yavuz sultan selim yaptirmis yaptirdiktan sonra ruyasinda gormus ayaklarim disarda kaldi diye bir metre ilave yapmislar kabristani 6 metre uzunlugunda rabbim o mubareklerin himmetini eksik etmesin selam ve dua ile

hakan_48

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Allah Razı olsun sizlerden bu kadar bilgi ve bu kadar güzel konuları nasıl buluyorunuz şaştım kaldım Allah sizlerden binlerce kez razı olsun dualarınızda bu kardeşinizide unutmayın!..

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı fzehra
[GLOW=orange]

Ebû Zerr (r.a.) sonra var gücüyle şöyle seslendi: Ey insanlar! Sizleri hırs öldürmüş, arzunuza asla ulaşamazsınız.
[/GLOW]

Hırs,insanın içini bürüyen,uçurumlara sürükleyen hiç dinmek bilmeyen huy.Bu hırsla insan arzularına nasıl ulaşabilir ki...

Orjinal Yazarı peri
"Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir".
:)

Çok güzeldi...

Başak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Evet Peri Kardeşimizin paylaşmış olduğu Hadis-i Şerifi bende biliyordum..

Sonundaki Rasülullah Efendimizin latifesi çok hoş..

Rabbim onlardan Razı olsun!..
Şefaatlerine mazhar kılsın bizleride... Aminn.. :sulugoz:

AskSairi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Fenerbahçe
EbÛ Zerr GifÂrÎ Daha islamiyet yayilmadan
kendiliginden Peygamber efendimizin ayagina gelmis ruhen iman etmistir

Yol kesen bir eskiyanin Kurani ( ISLAMI) ogrenince
nasil yol gösteren biri ola bilceginin en guzel örneklerindendir kendisi

ins daha sonra hakkina baska bildiklerimi paylasacagim

vesselam

muzdelife

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Orjinal Yazarı Başak
Evet Peri Kardeşimizin paylaşmış olduğu Hadis-i Şerifi bende biliyordum..

Sonundaki Rasülullah Efendimizin latifesi çok hoş..

Rabbim onlardan Razı olsun!..
Şefaatlerine mazhar kılsın bizleride... Aminn.. :sulugoz:
Amin

Üst Alt