Yeniden Doğuş

• Konbuyu başlatan Pusarık
  • Başlangıç tarihi
  • 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧
P

Pusarık

Guest
turban-01.jpg

Eger bir gün yolunuz bir üniversiteye düşerse...

Beceriksiz adımlarla yürüyen bir kıza rastlarsanız. Sanki düşecekmiş gibi, sanki ayakları birbirine dolaşacakmış, bir yere takılacakmış gibi. Merdiven kollarını sıkı sıkı tutuyorsa. Aceleyle yürüyorsa mesela. Kalkacak son vapura, son trene yetişecekmiş gibi hızlı atıyorsa adımlarını. Yere, topragı incitecekmiş gibi basıyorsa, yer çatlayacakmış gibi ürkek atıyorsa adımlarını. Şaşkınsa bir masaldan şehre düşmüş gibi.

Utangaç bir kız yüzüyle karşılaşırsanız, başını yerden kaldırmıyorsa. Gözlerine hüzün düşmüşse. Karanlık degmişse bakışlarına. Gece gökyüzünü seyretmekten ay ışıgının izi kalmışsa yüzünde. Gözlerinden yıldızlar dökülüyorsa mesela. Nereye baktıgı anlaşılmıyorsa. Her şey gözlerinde kayboluyorsa. Kirpiklerine yakamozlar takılmışsa. Gözleri denize bakan bir balıkçının gözleri gibiyse.

Genç gürültülerin arasında sessiz bir kıza rastlarsanız, kalabalıgın ortasında bir sükut yürüyorsa. Tam konuşacakken dudakları titriyorsa, saklaması gereken bir sırrı taşıyormuş gibi. Bir ortaça bilgesinin susuşu gibiyse sessizligi. Henüz evrenin yaratılmadıgı zamanlardan kalma bir sükutsa mesela. Bir Hint hikayesinin tanrısal suskunlugunu taşıyorsa.

Saçlarını taramayı becerememiş bir kızla karşılaşırsanız. Konuşurken saçlarını savurmuyorsa. Sıkı sıkıya tokalarla yapıştırmışsa saçlarını. Uyumsuz kıyafetler varsa üzerinde. Yakıştırmasızca giydiklerini. Güzelliginden utanıyorsa mesela. Yaz sıcagında bogazlı bir kazak giymişse. Bir pardesü giyip yün bir başlık takmışsa kafasına. Ya da modası geçmiş bir şapka takıyorsa. Ellerini sürekli başına götürüyorsa, saçlarını tıkıştırıyorsa şapkasından içeri. Ürkekse, bir başınaysa...

Bilin ki o kız, başörtülü bir kızdır.

Bilin ki, bir kez daha kaybetmişizdir!

Tarık Tufan

H

hayrunisa

Guest
;( ;( ;( ;( ;( ;( BU ÇOK GÜZELDİİİİİİİİİİİİİİİİ ;( ;( ;( ;( ;( ;(

ALLAHIMM YARDIM ETT BİZLEREE :] YARDIM ETT

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
rabbim yar verdımcıları olsun cümle kızlarımızın

huzurumsun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
sagol pusarık acı ama çok dogru bir yazı ;(

KAMELYAM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

RABBİM CÜMLEMİSİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN ;(

mihra-ce

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
yazıyı başlarında merak ettim bu kızı kimdir diye ve sonundaki o cümleyle karşılaşınca içimi bir hüzün kapladı çok zor bir durum
Allah'ım ne olur yardım etttt ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

canan81

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah'a dua etmekten ve böyle yapmaktan ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( başka çaremiz yokk

St_Henge

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Yazi gercekten mukemmeldi, bir o kadar da gercek... Allah bacilarimizin yardimcisi olsun!...

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
cok güzel bir yazı idi rabim müslümanlara yardım eylesin insallah...

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
Çok etkilendim gerçekten güzel paylaşımdı Rabbim yar ve yardımcıları olsun
Rabbim sizdende razı olsun paylaşım etkileyici ve güzeldi

Üst Alt