Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
İyi eğitimci, ödüllendirmeyi bilir.Ödülle dersini sevdirmeyi başarır.

Ceza çocukta nefret duyguları uyandırır.Çalışma şevkini kırar.Sevgi iletişimini yok eder.

Yeni şeyler öğrenmek insanı mutlu eder.Öğrenmemek, insanı bu mutluluktan alıkoyar.Öğrenmemek bir çeşit cezadır.Eğitimci bir şey öğretmediği zaman öğrencilerini zaten cezalandırmış oluyor.Ekstra başka bir ceza vererek öğrenme isteğini tamamen yok etmek,iyi bir eğitimcinin tutacağı yol değildir.

İyi eğitimci her zaman gayreti ve çalışmayı görür,onu ödüllendirir.

Gülümseme , aferin,omzunu tapışlama,takdir edici sözler,çikolata veya şeker,para,hediye,güzel sözler ödüldür…Öğrenmeyi teşvik eder…

“Öğrenme cihazı” olarak yaratılan beyin,dopamin ( mutluluk hormonu ) salgılayarak öğrenmeyi ve başarıyı ödüllendirir.Ödül sistemiyle öğrenmeyi ve başarıyı teşvik eder…İyi eğitimci,ödül sistemini etkili ve verimli bir şekilde kullanır; zira öğrenme de en etkili motivasyon unsuru, ödüldür.

İyi öğretmen ,beynindeki dopamin sistemleri sayesinde kendini motive eder,yüreğindeki heyecan kasırgasını öğrencilerinin yüreğinde de estirir.Öğrencide var olan merak,öğrenme ve önemli olma duygularını harekete geçirir.Bakışları davranışları,konuşması,jest ve mimikleri,vereceği ödüller ile öğrencileri motive eder.Daha doğrusu onların beynindeki dopamin sistemlerini harekete geçirir.

Öğrencileri heyecanlandırarak bir öğrenme sistemi geliştirin.Basitten zora doğru gidin.Ödüller vaat ederek onları çalışmaya teşvik edin.Çalıştıkları zaman onları cömertçe ödüllendirin.

Ali Erkan KAVAKLI

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Helal olsun adam gerçekleri yansıtmış :D

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Öğrencileri heyecanlandırarak bir öğrenme sistemi geliştirin.Basitten zora doğru gidin.Ödüller vaat ederek onları çalışmaya teşvik edin.Çalıştıkları zaman onları cömertçe ödüllendirin. :p

Çok önemli bir konuya değindin sağol.

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : peri
Öğrencileri heyecanlandırarak bir öğrenme sistemi geliştirin.Basitten zora doğru gidin.Ödüller vaat ederek onları çalışmaya teşvik edin.Çalıştıkları zaman onları cömertçe ödüllendirin. :p

Evet gelin siz bunu bizim hocalara anlatın..:D:D:D

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ORiJiNAL YAZARI : onur
ORiJiNAL YAZARI : peri

Evet gelin siz bunu bizim hocalara anlatın..:D:D:D

TebessüM

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Hey gidi ögrencilik yılları hey ögretmenimin bırakın çikolata pasta vermeyi bir takdir edici sözü dünyaları verseler değişmiyecegim sözlerdi...
Allah hepsinden razı olsun
ögrenmemin ve öğetmenin yaşı yok
Herkes mutlaka birşeyler biliyordur ve bunu başkalrıyla paylaşmalıdır
şimdi bile ben yeni şeyler ögrendiğimde çocuk gibi seviniyorum =)
hele beni kitap okurken görün siz :D

Allah razı olsun canım bu yazı sadece ögretmenlere değil evde çocukları kardeşleri olan herkese gitsin :p

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : TebessüM
Hey gidi ögrencilik yılları hey ögretmenimin bırakın çikolata pasta vermeyi bir takdir edici sözü dünyaları verseler değişmiyecegim sözlerdi...
ALLAH hepsinden razı olsun
ögrenmemin ve öğetmenin yaşı yok
Herkes mutlaka birşeyler biliyordur ve bunu başkalrıyla paylaşmalıdır
şimdi bile ben yeni şeyler ögrendiğimde çocuk gibi seviniyorum =)
hele beni kitap okurken görün siz :D

ALLAH razı olsun canım bu yazı sadece ögretmenlere değil evde çocukları kardeşleri olan herkese gitsin :p
aa bi takdire mi kanıyordunuz yeni nesil böle degil işte :D Hoca bi kilo dondurma alsa yaranamıyo :D

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Herkes öğretici olamaz,olmamalıdır da......
Eğitmek,öğretmek başlı başına bir yetenek ve sevgi işidir....
İnsan sevdiği şeyleri öğretirken daha mutlu ve verimli olur.....
Bu bakımdan severek öğretmek her öğretmenin yöntemi olmalı ve de korkutarak değil sevdirerek öğretmek.......

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
ORiJiNAL YAZARI : silaucan
Herkes öğretici olamaz,olmamalıdır da......
Eğitmek,öğretmek başlı başına bir yetenek ve sevgi işidir....
İnsan sevdiği şeyleri öğretirken daha mutlu ve verimli olur.....
Bu bakımdan severek öğretmek her öğretmenin yöntemi olmalı ve de korkutarak değil sevdirerek öğretmek.......
:alkış:

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
güzel bir yazıydı tşk ederim..
ben öğrencilerime karşı çok sevgi ve sabırla yaklaşmayı prensip haline getirdim..
ödüllendirme metodu hakikaten güzel ..sınavlarda başarılı olan öğrencilerime kitap hediye ediyorum..birbirleriyle yarış edercesine çaliştiklarını görmek beni çok mutlu ediyor

Üst Alt