Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
EĞLENCELER VE ZEVKLER

Servetinin hesabını bilmeyen bir zenginin günlüğünden, zevk ve eğlenceye dair notlar:

Bu şehirde de eğlenemiyorum. Paris'in elinden gece hayatı ve sefahat rekorunu aldı denilen bu şehirde:
Afyonu denedim, beni aptallaştırıyor. Bütün alkolleri tattım, beni iğrenç bir deli haline sokuyor. Kokain ise mankafa ediyor. Dans, terleten bir hayvanlaşma, iki üç milyon dolar kaybettiğim kumar iğrendiriyor, pek sıradan bir heyecan ve çok pahalı.Hızlı araba veya çılgın uçma denemeleri başlangıçta avutuyor ama sonra gülünç geliyor. Ben bir başka şarap, mucizevî etki yapan bir eğlence, varlığımı sonsuza kadar değiştirecek bir afyon istiyorum, insanlar o kadar az şeyle yetiniyorlar ki! Bir parça boyalı et, birkaç eski tasvir, bin defa duyulmuş birkaç ses, bir heyecan taklidi...Param var, her şeyi satın alabilecek kadar var ve canım sıkılıyor. Büyük bir şehrin zevk ve sefahati bana şımarık ve bön çocukların eğlencelerini hatırlatıyor.Benim gibi milyarları olan ve her türlü ahlâkî endişelerden uzak bir adamın sıkıntıdan patlaması inanılır şey değil!Dünyanın bana sunduğu eğlenceler, enayiliğe veya deliliğe, tiksintiye veya ölüme götürüyor. Yeni bir zevki, duyulmamış bir sevinci bulmalıyım. Başarılı olacak mıyım?

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer

• [*]Huzur İslamda!

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım