Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
EKMEK KIRINTILARI
Rivayete göre Hz.İbrahim'in (A.s.) çok malı vardır. Allahu Teâlâ’ya:
- "Ya Rabbi bu kadar malın şükrünü eda edemiyorum lütfen birazını al" diye dua eder.
Allahu Teâlâ:
- "Öyleyse ekmeği ayakta ye Ya İbrahim" diye vahyeder.
Hz. İbrahim ekmeği ayakta yemeye başlar. Fakat kırıklar dökülmesin diye boynuna mendil bağlar böylece kırıklar mendile dökülür. Hz. İbrahim'in (A.s.) malı dahada çoğalır. Yine Allahu Tealaya dua eder.
Allahu Teâlâ:
- "Sen ekmek kırığına hürmet ettiğin sürece ben senden malımı azaltmam Ya İbrahim" der.

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
????
:gul:,

ArorA

Attractive-Heart

Aldığı Beğeniler
3,056
Hmmm.. Bu hikayeyi daha önce duymuştum ama Hz İbrahim için değil. Tasavvuf büyüklerinden biri için duymuştum.
Hz ibrahim'e gelince o 'nun sofrası meşhurdu ya hani ,
hani misafirsiz sofraya oturmazdı ya,
hani yine misafirsiz oturmamak için tam 3 gün yol kenarında bir misafir beklemiştiya
o yüzden bu hikaye ile Hz İbrahim'i zihnimde eşleştiremedim. :bilmem: :blink::ohmy:

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Hmmm.. Bu hikayeyi daha önce duymuştum ama Hz İbrahim için değil. Tasavvuf büyüklerinden biri için duymuştum.
Hz ibrahim'e gelince o 'nun sofrası meşhurdu ya hani ,
hani misafirsiz sofraya oturmazdı ya,
hani yine misafirsiz oturmamak için tam 3 gün yol kenarında bir misafir beklemiştiya
o yüzden bu hikaye ile Hz İbrahim'i zihnimde eşleştiremedim. :bilmem: :blink::ohmy:

Bu gibi rivayetlerde kıssadan hisse çıkarmaya çalışınca aczane;verilen maddi manevi rızıklara yeterince şükür edememe korkusu ,akabinde aza ihtimamının imtihanında ki kanaati...dolayısıyla kanaat en büyük zenginlik belli ki gayrısı detay olsa gerek
Nihayetinde her türlü imtihandayız
????

Üst Alt