Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ELBİSE VE GÖSTERİŞ

Harirî, bir ihtiyardan dinlediğini şöyle anlatır:

Bağdadda meydan camiinde bir zatı görüyordum. Her mevsimde tek tip elbise giyiyor, Sordum:

Ey muhterem, neden her mevsimde tek elbise giyiyorsun? Şöyle cevap verdi:

Ben sâdık bir rüya gördüm. Bu rüyada beni Cennete götürdüler. Oranın göz kamaştırıcı elbise ve nimetlerini seyre daldım. Derken bir kısım yeşil elbiseli insanlara gözüm takıldı. Oturmuşlar tatlı tatlı sohbet ediyor, yemek yiyorlardı. Yaklaşıp onların sofralarına oturmak istedim. Biri hemen ikaz etti:

Buraya gösterişli elbiseler giyip, çevreye çalım satanlar oturamaz!

İşte bu rüyadan sonra başkalarının hasedini tahrik edecek elbiseye asla yaklaşmadım
.dini hikayeler

RABBİM bizleride böylesi günahlardan muhafaza buyursun

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Ablacım bu kıssadan ders alınmalıdır.Ama gel gör ki zamanımızın gençleri buna ben de dahilim çok aşırıya kaçmasamda, giymek, modayı az da olsa takip etme hevesindeyiz.Ne kadar çırpınsakta bundan kurtulmak mümkün değil.Giyim ve kuşamda sonsuz seçenekler var.Müslüman temiz ve şık olmalı.Tabi ki gösterişten uzak , caka satmadan.Bir şekilde orta yolu bulmalıdır.

Gönderi için teşekkürler.

konyali-kiz

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
8
Orjinal Yazarı zeyno
Ablacım bu kıssadan ders alınmalıdır.Ama gel gör ki zamanımızın gençleri buna ben de dahilim çok aşırıya kaçmasamda, giymek, modayı az da olsa takip etme hevesindeyiz.Ne kadar çırpınsakta bundan kurtulmak mümkün değil.Giyim ve kuşamda sonsuz seçenekler var.Müslüman temiz ve şık olmalı.Tabi ki gösterişten uzak , caka satmadan.Bir şekilde orta yolu bulmalıdır.

Gönderi için teşekkürler.
Zeyno kardese aynen katiliyorum f.zehra abla
mesela bizim burda almanyada biz eger yani gösteris demiyelimde baya bi arkadan giyinirsek siz böyle siniz diye bizi disliyorlar ama bizde tabi asiriya kacmadan modayi azda olsa takip ederek giyiniyoruz

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
evet giyim kuşam konusu çok konuşulur ama netice de nefsi emmareye uyulur ve gösterişli elbiseler giyinmeye devam edilir.....
müslümanın temiz,güzel ve özendirici giyinmesini onaylayan biri olarak aşırıya kaçmanın ölçüsünün ne olduğu hakkında net bilgi olmadığını düşünüyorum,aceba eski devirler ve günümüz arasındaki zaman farkı ,gösteriş anlayışında da farklılık gösterir mi? uygulamada zaman farkı gözetilebilir mi?

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
şer'i şerif ölçüleri dahilinde ne giyilirse uygundur.
tabiki her şeyin bir fetvası birde takvası vardır isteyen istedini seçebilir..

aybars.

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
ser'i ölçüler temel olmakla birlikte..müslüman misyonuna uygun giyinmek..kadın ve erkeği toğlumda iticilikten uzak..özendirici olmaya uğraşmak daha uygun sanırım..ve imamı azamda çok iyi giyindiği belirtiliyor..ona bu konuda uyarıda bulunup..
_ Ey imam..Hz Ömerin üstünde 40 yama vardı sen neden böyle güzel elbiseler giyiyorsun diyen birine..verdiği cevap şudur..

_Allah c.c. kuran da bir ayette size verdiğim nimetlerin en güzelinden yararlanın..velevki rızkınızı tehlikeye atmayacak şekilde..
herhalde ölçü budur..allah razı olsun..ellerinize sağlık..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Orjinal Yazarı aybars
ser'i ölçüler temel olmakla birlikte..müslüman misyonuna uygun giyinmek..kadın ve erkeği toğlumda iticilikten uzak..özendirici olmaya uğraşmak daha uygun sanırım..ve imamı azamda çok iyi giyindiği belirtiliyor..ona bu konuda uyarıda bulunup..
_ Ey imam..Hz Ömerin üstünde 40 yama vardı sen neden böyle güzel elbiseler giyiyorsun diyen birine..verdiği cevap şudur..

_Allah c.c. kuran da bir ayette size verdiğim nimetlerin en güzelinden yararlanın..velevki rızkınızı tehlikeye atmayacak şekilde..
herhalde ölçü budur..allah razı olsun..ellerinize sağlık..

çok afedersiniz kardeşim

hatta o cevabın devamında İMAMI AZAM hz leri derhal o güzel kaftanı nın içini açıp içindeki kıyafetinin de yamalı oldunu gözterip

cevaben diyorki gördüğünüz gibi içimiz HAKKA dışımız HALKA buyuruyor...

Üst Alt