Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Yokluğunda bir mum ışığıyla erittim zamanı.

Göze aldım simurgun aşkını taşıdığı Kaf dağlarını, gözlerimin dolu olduğu ânı kızıl kıyametlerde alazlayarak korlarına değdim...

Söndürdükçe ışıkları ilerledim ay ışığında. Aklımdan seni hiç çıkarmayarak değil, bizzat aklımı “ben”den çıkarıp yüreğine hasrederek sevgine sundum nâçar gözlerimi.

Bizzat ateşe atılarak atıldım esiri olduğun çarmıhlara. Nâire saçlarınla bozguna uğrattın korkaklığımı. Sen “ben” oldun, bense yok oldum darağacında. Darağacı ipini boynuma asmakla müneccim oldum. Yıldızlar var oldukları günden beri dervişler için sakladıkları en güzel şarkılarını söylediler bana.

Senin uğruna cebelleştim nâgehanî ölüm sesleriyle. Gök senin uğruna topladı incileri bana.

Her an ölüme diktiğim kefenle “ol”dum. Her oluşla yer yarıldı, kâinat titredi, kuyular varlığın nedamet notalarını çaldılar.

Sadece senin uğruna; göğsünde taşıdığın şehid-i aşk uğruna, nergis gözlerinde taşıdığın ab-ı hayat uğruna uzaklaştım diyarından.

Ölüm olmasaydı çekemezdim bu sancıyı. Ölümün olmasaydı yaşayamazdım akvaryumda.

Kandırılmak istemiyorum. Mezarlara kucağımı açarak dünyanın çığlığından derunî toprağın sükûtuna eriyorum.

Gökte tutsak kanatlar çırpan kuşlara ölümle teselli verdikçe benimsediler beni, mecnunluğumu. Çöllerde bir başıma bırakmadılar beni.

Karınca, varlık sancısının yokluk ateşini söndürme gayretiyle suyumu omzunda taşıyarak getirdi.

Düşlerimi içli kumlar doladı ayaklarıma. Ayaklarım prangalardan dolayı yürüyemez olduğunda düşlerim yürüttü aşkımı yazgımda.

Mehtabı maveraya adanan ney ile hiçlendiriyorum. Dolunay çekildi çekilecek hiçsizlikten. Yakamoz lâl kılacak esaretten kurtulmuş karıncayı, kuşu, neyi, sürgününde kuyulardaki ab-ı hayatı yudumladığı bir dervişin ağzından zikrini…

Heybemde yokluğun var, âmâ gözlerin var, tutunduğun öksüz kalmış acıların feryadı var.

Çöl nefesiyle üfledikçe neyime, karınca su taşıdıkça yangınıma, kuyular yüreğime ay ışığını yansıttıkça hatırlayacaksın beni.

Neyi vuslatından değil firakından özümseyerek dinle sevgili.

Firakımız varoluştan gelen nidanın yokoluşa olan uzamıdır, unutma ey can.

Yok oldukça, tufanın mütebessim çehresinde sinesine sakladığı tecessümü fark edeceksin.

Hiçsizleştikçe; hayattan teferrüd ettikçe “ol”ursun.

Öyleyse Ol ve Öl sevgili…

Yunus Emre Tozal

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Paylaşımınız için Allah razı olsun Lunay kardeşim.

Selam ve dua ile kalın.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
bu güzel paylaşım için ALLAH cc razı olsun.

KaTrEe

Enderun-i

Aldığı Beğeniler
15
Yaşayan bir ölü "ol"abilmek... Samiha Ayverdi şöyle diyor;"Zehri şeker diye yutmak değil,şekerden seçmeden yutmak gerekmiş.Zira insan,değil acı ve tatlı kaydından,hatta sırasında aşkından bile geçmedikçe ölmüş olmuyor" Selametle.

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
EMEĞİNE SAĞLIK LUNAY CAN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMDI
ALLAH AZZE VE CELLE RAZI OLSUN

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Yorumlariniz icin cok tesekkürler kardeslerim
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile.......

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun kardeşim emeğine sağlık...

Üst Alt