Emin misin..? Yagmurun birgün kesilmeyeceginden, hic bitmez görünen hayat irmaginin birgün kurumayacagindan, seni alip diyârdan diyâra gezdiren rüzgârin duruvermeyeceginden...?
Emin misin..? Hep atan yüreginin duruvermeyeceginden,gören gözünün hep göreceginden, duyan kulaginin hep duyacagindan..?
Emin misin..? "Ben olmazsam olmaz" dedigin islerin asla sensiz yapilamayacagindan, sen olmazsan dünyanin duruvereceginden, seslendiginde titrettigin sandigin su daglarin hep emrinde olacagindan...?
Emin misin..? Sana uzanan ellerin hep yaninda olacagindan, yüregini verdiklerinin birgün sirtlarini dönüp gidivermeyeceginden..?
Emin misin..? Emaneti bir gün sahibine gönül rahatligiyla verebileceginden, gönlünün icindeki putlari bir bir yiktigindan, mahser günü utananlardan olmayacagindan..?
Emin misin..? "Cennetlere götürün beni" dedigin yolda giderken arkada gözü yasli bir gönlü kirik birakmadigindan ve o gönlün seni Hakk divaninda tutmayacagindan..?
Emin misin..? Daglarin, taslarin, semâlarin birgün senin arkandan aglayacagindan. Nefs ve seytana hadlerini bildirdiginden..?
Emin misin..? Elest meclisinde imzaladigin anlasmaya bir ömür sadik kalabildiginden, Allah (cc)ın sevdigini sevip, Onu bütün kalbinle sevebildiginden..?
Emin misin..? Boynuzsuz koyunun boynuzlu koyundan hakkini alacagi o günde; baliklardan kuslara,agaclardan güneslere üzerindeki mesajlari okuyup anlamadigin yaratilmislarin senden sikâyetci olmayacagindan...?
Emin misin..? "Sana bugünü haber veren ve hazirlik yapmani ögütleyen bir uyarici gelmedi mi?" ilâhî beyanina maruz kalmayacagindan..?
Emin misin..? Ihlâsla büyütüyorum dedigin amel agacina, gösteris, kibir, giybet ateslerinden bir kivilcim dahi bulastirmadigindan...?
Emin misin..? Sana hep acik duran ilâhî kapilarin birgün kapanmayacagindan ve sasirip kalmayacagindan?
Emin misin..? Ilahî rizayi uzaklarda ararken, yanibasindaki yetim cocugun gözlerindeki ISIKta ,oksamayi bekleyen saclarinda sakli olmadigindan...?
Emin misin..? Ebedî kurtulus recetesinin cöllerde kalmis su kurak gönüllere tasiyacagin suyla yazilmayacagindan? Karanligin icinde kaybolup giden cigliklari duyabildiginden, yüregindeki ISIKtan baskalarina da verebildiginden...?
Emin misin..? Güzel bir hayat yasadigindan, yapabilecegin herseyi yaptigindan?Emin misin..? Bütün bunlar icin bir daha firsatin olacagindan?
Sahi..! Emin misin..? "