Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Peygamber efendimiz buyurdular ki:

Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, helal nisa (kadın), gözüm nuru olan namaz

Hz. Ebubekir (r.a) ise bana üç şey sevdirildi ya rasulullah: senin yüzüne bakmak

Kızımın Rasulullahın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak

Hz. Ömer (r.a) bana üç şey sevdirildi. İyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek

Hz. Osman(r.a) Dünyada bana üç şey sevdirildi. Aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek

Hz. Ali (r.a) bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak

İbni Abbas (r.a): Bana da üş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile ünsiyet, Allaha tövbekâr olmak

Hz. Hasan (r.a): Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek

Hz. Hüseyin (r.a): Ben üç şeyi sevdim: Allaha. Muhabbet, Allah için fukaraya şefkat, Allah yolunda şahadet

Hz. Hamza (r.a) Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam

Hz. Ayşe bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak

Hz. Fatıma ise: yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zayıflara merhamet

Mikail (as): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb

İsrafil (as):ilmiyle amil âlim, sabırlı zahid, acize yardım

Azrail (as): Allaha tevekkül, Allahın kaderine rıza, Allahın emrine itaat

Cebrail (as) delalette olanları hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi

Cenab-ı Rabbul Âlemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak, günahları mağfiret etmek, ayıpları setretmek

Seyit Ali GARİP

Son düzenleme:

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ne güzel öğütler..
Allah nasiplenenlerden olmayı nasip etsin inşallah

kerems

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Trabzonspor
Hiç düşündükme acaba biz üç seçenek yazsaydık bunlara bakmadan hangileri olurdu içlerinde...

Zühre

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Azrail (as): ALLAHa tevekkül, ALLAHın kaderine rıza, ALLAHın emrine itaat

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun.

İnşeallah bizde nasiblenenlerder oluruz.

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ALLAH RAZI OLSUN RABBİM DUYDUKLARIMIZLA BİZEDE AMEL ETMEYİ NASİP ETSİN

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
MaşaALLAH Berek Allah sevdiği kullarını nede güzel mukafatlandırmış..Bize zor gelen onlara nede kolay geliyor..Rabbim onlara verdiği bu güzel huylardan bizede nasib etsin inşaALLAH

Üst Alt